دیدار‎ ‎وزیر جهاد کشاورزی از فعالیتهای صندوق زنان مرودشت

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ در بازدید محمود حجتی، وزیر جهاد کشاورزی از فعالیت های اثربخش صندوق حمایت ازتوسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی شهرستان مرودشت، مرضیه مکرمی، مدیرعامل و راضیه اسلام مهر, رئیس هیات مدیره  صندوق حمایت ازتوسعه فعالیتهای کشاورزی زنان روستایی مرودشت گزارشی از فعالیت های صندوق ارائه کردند.  

حجتی با تایید فعالیتهای اثربخش صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی در کشور گفت: این صندوق ها دو روش برای توسعه و تقویت فعالیت سهامداران خود دارند که یک موضوع افزایش سرمایه و حمایت بخش دولتی با استفاده از منابع مختلف است و موضوع دیگر دریافت تسهیلات قرض الحسنه از منابع دیگر برای صندوق است که باید مورد توجه قرار گیرد.

در این بازدید که محمد مهدی قاسمی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و مهدی برومندی، نماینده شهرستان مرودشت و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی نیز حضور داشتند، مکرمی ،توسعه فعالیت سهامداران صندوق را با حمایت دولت خواستار شدند .

حجتی اضافه کرد :بهره برداران بخش کشاورزی باید با هماهنگی و همراهی سازمانهای جهاد کشاورزی نسبت به تعیین کشت خود اقدام کنند تا با اضافه محصول و هدر رفت تولیدات مواجه نشویم .

وزیر جهاد کشاوزری درباره توسعه کشاورزی با توجه به وضعیت خشکسالی کشور، گفت: کشت های فراسرزمینی را آغاز کرده ایم و در حال حاضر یک میلیون هکتار در کشورهای دیگر زیر کشت محصولات ایران است.

وی تاکید کرد: چند کشور آفریقایی، اوکراین و تاجیکستان در حال حاضر تحت کشت قرار گرفته اند که این مهم توسط بخش خصوصی انجام می شود. در این زمین ها محصولات آب بر کشت می شود و چنانچه خشکسالی در کشور ادامه داشته باشد افزایش سطح زیر کشت را خواهیم داشت.

حجتی تصریح کرد: محصولات این مزارع در صورت نیاز به کشور منتقل می شود و یا اینکه در همان منطقه به فروش می رسد.

نماینده مردم مرودشت و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی:

خشکسالی مهم ترین تهدید بخش کشاورزی شهرستان مرودشت

در ادامه محمدمهدی برومندی, نماینده مردم مرودشت و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تهدیدات زیست‌محیطی ناشی از خشک شدن کامل بختگان، لزوم اجرایی شدن طرح نکاشت با هدف احیای این دریاچه را مورد تاکید قرار داد و گفت: برای جبران افت منابع آب زیرزمینی طی ۱۰ سال گذشته، نیازمند ۵۵ هزار میلی‌متر بارندگی طی ۱۰ سال هستیم.

وی افزود: از طریق ۸۰ هزار حلقه چاه در فارس سالانه ۱۰ میلیارد مترمکعب آب از منابع زیرزمینی خارج می‌شود. بنابراین هر سال شاهد ۵.۵ متر افت منابع آب زیرزمینی بوده‌ایم به این معنا که طی ۱۰ سال خشکسالی، ۵۵ متر افت منابع آب زیرزمینی حادث شده است که برای جبران آن نیازمند بارانی به مقیاس هزار میلی‌متر هستیم تا ظرف مدت ۱۰ سال به وضعیت ۱۰ سال قبل بازگردیم.

او قیمت محصولات تولیدی توسط کشاورزان را متناسب با هزینه‌های این بخش ندانست و مدعی شد که به فرض فروش تمام محصولات تولیدی، باز هم کشاورزان و باغ‌داران متضرر می‌شوند.

برومندی با بیان اینکه سهم صادرات محصولات کشاورزی ایران به کشور روسیه که در همسایگی ایران قرار دارد، کمتر از سه دهم درصد است، گفت: ما باید با صادرات بازار را کنترل کنیم نه اینکه با فشار به تولید کننده از تولید محصولات زراعی باغی ممانعت به‌عمل آید.

نماینده مردم مرودشت و ارسنجان در مجلس شورای اسلامی مدعی شد که در بسیاری از روستاهای این شهرستان‌ها مردم تنها با یارانه امرار معاش می‌کنند، نسبت به خطراتی که دریاچه خشک شده بختگان محیط زیست و مردم را تهدید می‌کند، هشدار داد و گفت: طی سال‌های متمادی آلودگی‌های شیمیایی از طریق پتروشیمی وارد رودخانه کر و به دریاچه بختگان منتقل شده است.

او راهکار حل این مشکل را اجرایی کردن طرح نکاشت در محدوده رودخانه کر و دریاچه بختگان با حمایت دولت از کشاورزان این مناطق و پرداخت یارانه مناسب عنوان کرد و گفت: باید طرح نکاشت برای چند سال اجرا شود تا با احیای بختگان، خطرات موجود را از بین ببریم.

برومند هزینه این اقدام را برای دولت سالانه ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان عنوان و در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: امروز به‌واسطه خشکسالی هیچ یک از کشاورزان استان فارس قادر به بازپرداخت بدهی‌های خود به بانک‌ها نیستند لذا باید طی بخشنامه‌ای، مسئله برای بانک‌ها تبیین شود.

گفتنی است؛ شهرستان مرودشت از مناطق مستعد کشاورزی استان فارس به شمار می رود و در ۴۵کیلومتری شمال شیراز قرار دارد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *