معرفی ۱۶ اکتبر؛ روز جهانی غذا

۱۶اکتبر؛ روز جهانی غذا

بیست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر، سالروز جهانی غذاست

 

 

 ۲۴ مهر (۱۶ اکتبر) ؛ روز جهانی غذا

   هدف اساسی سازمان فائو، زدودن فقر و گرسنگی در همه جهان است. جهت گیری و اولویت های این سازمان، ثمره بیش از شصت سال مطالعه و تجربه است. از آنجا که فقر و گرسنگی با یکدیگر در ارتباط هستند، فائو هدف خود را تأمین غذا برای همگان می داند.

روز جهانی غذا

   بیست و چهارم مهر ماه، برابر با شانزدهم اکتبر، سالروز جهانی غذاست. این روز به افتخار تاسیس سازمان فائو در سال ۱۹۴۵نامگذاری شده و در سراسر جهان گرامی داشته می‌شود. در این روز، سازمان های بین المللی، به منظور برقراری روابط در زمینه کشاورزی و زمینه سازی برای جلوگیری از فقر و گرسنگی و نابودی محیط زیست، تلاش می کنند. استفاده از تجربیات، نحوه تغذیه، انتقال فن آوری از کشورهای توسعه یافته به کشورهای در حال توسعه، موجب رونق و پیشرفت در صنعت مواد غذایی در ملل جهان سوم می شود. روز جهانی غذا، تلنگری برای بیداری وجدان های به خواب رفته و روز هم دردی با گرسنگانی است که از ابتدایی ترین حق زندگی، یعنی غذا محرومند.

 

فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد

   فائو یا سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد از سازمان‌های بین‌المللی است که در زمینهٔتوسعهٔکشاورزی فعالیت دارد. سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ توسط ۴۴ کشور عضو سازمان ملل متحد تأسیس شد. این سازمان از مرکز فائو و از طریق شبکه جهانی بالغ بر حدود نود اداره برای گسترش و مدرنیزه کردن کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان، به کشورهای در حال توسعه کمک می‌کند.

 

   هدف سازمان فائو، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است. مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به کشورهای مختلف؛ از دیگر اهداف فائو است که بازدهی کشاورزی و سطح تغذیه در جهان را افزایش داده است. مقر این سازمان واقع در شهر رم در کشور ایتالیا است.
   فائو به اعضایش شامل اتحادیه ارو‍پا و ۱۸۳ کشور خدماتی ارئه می‌دهد و در این راه با هزاران همراه در سرتاسر جهان، از سازمان‌های جامعه مدنی مانند گروه‌های کشاورزان و سازمان‌های بشر دوستانه تا دیگر موسسات ملل متحد، بانک‌های توسعه و بخش خصوصی، همکاری می‌کند.

 

اهداف اصلی فائو
۱- مساعدت به کشورهای در حال توسعه با در اختیار گذاشتن امکانات فنی.
۲-
کمک به دولت‌ها در جهت تعیین خط مشی و مشاوره در برنامه ریزی.
۳-
جمع‌آوری، بررسی و انتشار اطلاعات.
۴-
فعالیت به عنوان محلی برای تبادل نظر و گردهمایی ملت‌های فقیر و غنی با شرایط برابر.

 

غذا، نیاز اولیه بشر
   غذا، از ابتدایی ترین نیازهای انسانی و بلکه تمام موجودات زنده است و نقش اساسی آن، انکار ناشدنی است. اشباع غریزه گرسنگی، از آغازین روز آفرینش تاکنون، همراه آدمی بوده، به طوری که می توان گفت پیشرفت های شگفت انسان در عرصه صنعت و کشاورزی، مدیون پاسخ به همین غریزه ساده و ابتدایی است. در قرآن نیز به این نیاز بدنی انسان توجه شده و نام برخی از سوره ها با خوراکی ها شروع می شود. در برخی آیات، گاه به خواص برخی خوردنی ها اشاره شده و در برخی دیگر، به حیواناتی که سازنده خوردنی های مناسب و مطبوع آدمی است، اشاره گردیده است.

Image result for ‫16 اکتبر؛ روز جهانی غذا‬‎        

فقر، یکی از عمده ترین علل سوء تغذیه در جهان است

 

غذا، جایگزینی برای دارو

    برای درمان یا پیش گیری از بیماری های مزمن و ناتوان کننده بدن، به مصرف دارو نیاز نیست. پزشکان می گویند برای پیش گیری و حتی درمان بیماری ها، می توان از انواع مواد غذایی بهره برد. در مواد غذایی که روزانه مصرف می کنیم، هزاران خاصیت دارویی وجود دارد که می تواند در درمان و پیش گیری از بیماری ها مؤثر باشد. اگر چه نمی توان غذا را به طور کامل جای گزین دارو کرد، ولی غذاها می توانند سطح سلامت ما را بهبود بخشند و در پیش گیری از بیماری ها نقش داشته باشند. غذا همچنین می تواند در کنار دارو، روند درمان را سرعت بخشد.

 

بهداشت مواد غذایی
   بهداشت مواد غذایی، مسئله بسیار شایان توجهی در علم تغذیه به شمار می آید. در کنار نوع استفاده و چگونگی بهره گیری از مواد غذایی، رعایت بهداشت در مصرف و نگه داری غذا نیز اهمیت خاصی دارد و در این زمینه، دانشمندان به مطالعه و تحقیقات گسترده ای پرداخته اند.
    از مهم ترین اقدامات بهداشتی هر جامعه ـ که بخش عمده آن سلامت و ایمن سازی از بیماری هاست ـ دست یابی به موفقیت هایی در زمینه بهداشت تغذیه است. تأمین مواد غذایی سالم و متناسب، برنامه ریزی برای بهبود وضع تغذیه، آموزش های لازم در زمینه مسائل غذایی و پیش گیری از سوء تغذیه، اموری هستند که نقش تعیین کننده ای در بهداشت فردی و اجتماعی و سلامت افراد جامعه دارند.

سوء تغذیه و گرسنگی
   در قرن حاضر، سوء تغذیه، در بیشتر جوامع، به ویژه کشورهای جهان سوم، بحرانی جدی به شمار می آید. سوء تغذیه یا به عبارتی هرگونه انحراف از تغذیه طبیعی که موجب عدم دسترسی بدن به مواد اصلی و اساسی غذایی می شود یکی از دلایل مهم بیماری های جسمانی و روانی است. فقر، یکی از عمده ترین علل سوء تغذیه در جهان است.

   مشغولیت ذهنی هشتاد درصد از مردم جهان، دست یابی به غذاست. کمبود غذا و مواد غذایی مورد نیاز بدن برای بسیاری از مردم جهان به مشکلی بزرگ و اساسی تبدیل شده است. با آلودگی و تخریب محیط زیست، مسائل گوناگونی به وجود می آید که در کاهش منابع غذایی جهان مؤثر است. گرما و خشکسالی، فرسایش خاک، کاهش نزولات جوی، بارش باران های اسیدی و سیاست های ستمگرانه بعضی از کشورهای قدرتمند در برابر کشورهای در حال توسعه، از عوامل گرسنگی و سوء تغذیه مردم جهان به شمار می آیند.

***************************

فائو از کودکان و نوجوانان ایرانی برای شرکت در مسابقه روز جهانی غذا دعوت کرد

    دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد )فائو(در جمهوری اسلامی ایران از تمامی کودکان و نوجوانان خلاق کشورمان در حوزه نقاشی، گرافیک و ویدئو دعوت کرد تا در مسابقه بین المللی طراحی پوستر و ویدئوی روز جهانی غذا در سال ۲۰۱۷ با شعار «تغییر آینده مهاجرت، سرمایه‌گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی»شرکت کنند.

    دفتر نمایندگی سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (فائو) در ایران، این سازمان از کودکان و نوجوانان ۵ تا ۱۹ ساله دعوت می‌کند که بر اساس شعار روز جهانی غذا پوستری را طراحی کنند.
   همچنین نوجوانان ۱۳ تا ۱۹ ساله دعوت می‌شوند که یک فیلم ویدئویی کوتاه یک دقیقه‌ای درباره راه‌حل‌هایی که برای مشکلات غذایی در نظر دارند، تولید کنند.
   علاقه‌مندان به شرکت در این مسابقه می‌توانند آثار خود را حداکثر تا تاریخ ۱۰ نوامبر ۲۰۱۷ مصادف با   19 آبان ۱۳۹۶) در آدرس اینترنتیwww.fao.org/WFD2017-Contest بارگزاری کنند. در هر کدام از بخش‌ها سه برنده انتخاب شده و اسامی آنها در وب‌سایت «روز جهانی غذا» و نیز شبکه‌های اجتماعی فائو منتشر خواهد شد.  برندگان هدایا و گواهینامه‌ای از فائو دریافت کرده و پوسترها و ویدئوهای منتخب در نمایشگاهی در رم به نمایش گذاشته خواهند شد.
    بر اساس اطلاعات موجود، در سال ۲۰۱۵، از هر هفت نفر یک نفر مهاجر بود. در چند سال اخیر، تعداد افراد مهاجر در سراسر جهان شاهد افزایش چشمگیری بوده است. بخش اعظم مهاجرین دارای سنین پایینی بوده و در حدود یک سوم آنها بین ۱۵ تا ۳۴ ساله هستند.
در سال ۲۰۱۵، در حدود ۲۴۰ میلیون مهاجر بین‌المللی در جهان وجود داشتند، در حالیکه در سال ۲۰۱۳ در حدود ۷۶۰ میلیون نفر نیز در داخل مرزهای کشور خودشان جابجا شدند.
    فائو به منظور الهام بخشی بهتر به افکار نوجوانان، گروهی را به رهبری لورنزو ترانرا، تصویرگر و طراح برجسته ایتالیایی، به خلق کتاب تصویر اختصاص داده است. در کتاب سال ۲۰۱۷ راه‌حل‌هایی ارائه شده است تا این مهاجرین گزینه‌هایی برای ماندن در خانه‌های خودشان داشته باشند.
   فائو هر ساله در تاریخ ۱۶ اکتبر (۲۵ مهرماه) با برگزاری مراسم‌های با‌شکوهی روز جهانی غذا را که مقارن با سالروز تاسیس این سازمان بین‌المللی است، در اقصی نقاط جهان گرامی می‌دارد.
    مراسم روز جهانی غذا در ۱۵۰ کشور جهان از جمله جمهوری اسلامی ایران با حضور تمامی دست اندرکاران امر تولید غذا برگزار می‌شود و به همین دلیل نیز این رویداد یکی از شناخته شده‌ترین روزهای موجود در تقویم جشن‌های مهم سازمان ملل متحد به شمار می‌رود.

***********************

۲۰ نکته جذاب درباره روز جهانی غذا

            نیاز به غذا آنقدر موضوعی بدیهی است که حرف زدن درباره اهمیت و ضرورت آن نابجا است، اما همین نیاز بدیهی هم اکنون در بسیاری از کشورهای جهان در دسترس و قابل تامین نیست و براساس آمارهای رسمی منتشر شده، در حال حاضر اندکی کمتر از یک میلیارد نفر در سراسر جهان از گرسنگی و سوءتغذیه رنج می برند. البته تلاش کشورهای جهان و در کنار آنها رشد صنایع غذایی و کشاورزی باعث شده تا تعداد گرسنگان جهان طی دهه های اخیر، روند نزولی به خود گیرد اما در همین حال، اوضاع در برخی کشورهای جهان به ویژه کشورهای آفریقایی و برخی کشورهای آسیایی، آن قدر وخیم است که شاید نیاز باشد راه های میانبری برای تامین غذای موردنیاز این کشورها درپیش گرفته شود.

     در قرن بیست و یکم و در اوج پیشرفت فناوری‌های ارتباطی، همچنان شاهد تصاویر ناراحت کننده ای از گرسنگی کودکان آفریقایی یا سوءتغذیه جنگ زدگان عراق و افغانستان و سوریه هستیم و همه این موارد به ما گوشزد می کند که کار انجام نشده در بخش غذا هنوز بسیار است؛ به همین دلیل هم همه ساله روز جهانی غذا در بسیاری از کشورهای جهان جشن گرفته شده و گرامی داشته می شود و این روز در واقع بهانه ای می شود که بار دیگر به خودمان یادآوری کنیم که هنوز جای کار زیادی در صنعت غذا و کشاورزی وجود دارد. هنوز گرسنگان زیادی هستند که باید سیر شوند و افراد زیادی دچار سوءتغذیه هستند که باید به سرعت به وضعیت آنها رسیدگی شود؛ بر این اساس، روز جهانی غذا فرصت مغتنمی برای پرداختن به همه این موارد است.
    روز جهانی غذا بدون شک یکی از مهمترین روزها در تقویم بین المللی است و یکی از معدود روزهایی که تقریبا تمام کشورهای جهان روی آن اتفاق نظر داشته و آن را گرامی می دارند. روز جهانی غذا توانسته فارغ از مسائل سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و …، جای خود را در همه کشورها محکم کرده و همه کشورها به دور از هرگونه اختلافی، این روز را گرامی می دارند.
    به مناسبت فرا رسیدن ۱۶ اکتبر روز جهانی غذا در این مقاله، ۲۰ نکته جذاب و خواندنی را درباره این روز و مسائل مرتبط با آن از منابع مختلف جمع آوری کرده ام که فکر می کنم خواندن آنها خالی از لطف نیست. این ۲۰ نکته به شرح زیر هستند:
۱روز جهانی غذاکه هر ساله در کشورهای جهان گرامی داشته می شود، نخستین بار در نوامبر سال ۱۹۴۵ جشن گرفته شد و از آن سال، روز جهانی غذا در تقویم بین‌المللی به ثبت رسید.
۲ مجارستان: با وجود کشورهای صاحب نام در عرصه کشاورزی و صنعت غذا اما، این کشور مجارستان است که توانسته افتخار بنیان گذاری روز جهانی غذا را به نام خود ثبت کند. هیات مجارستانی به ریاست وزیر وقت کشاورزی و غذای این کشور، دکتر “پال رومانی”، نقش موثری در بیستمین نشست فصلی فائو در نوامبر ۱۹۴۵داشت و ایده برگزاری جشن روز جهانی غذا نیز در سراسر جهان از سوی این هیات ارائه شد.
۳ پیام پاپ: روز جهانی غذا آن قدر مهم بوده که دو پاپ واتیکان؛ یعنی “پاپ ژان پل دوم” و “پاپ بندیکت شانزدهم”، پیام‌های سالانه ای را به مناسبت این روز برای تولیدکنندگان و مصرف‌کنندگان غذا در جهان صادر کرده‌اند.
۴ شعار سال: روز جهانی غذا از سال ۱۹۸۱ برای نخستین بار، صاحب «شعار» شد و اولین شعار این روز هم “غذا برای اولین بار می‌آید” بود که در سال بعد هم، همین شعار تکرار شد اما از سال‌های بعدی، شعارهای روز جهانی غذا متفاوت شدند. شعار سال گذشته روز جهانی غذا نیز “کشاورزی خانوادگی؛ تغذیه جهانی، مراقبت از زمین” بود و امسال نیز شعار ”  تغییر آینده مهاجرت، سرمایه‌گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی “ انتخاب شده  است.
۵-سنت آمریکایی: روز جهانی غذا از سال ۱۹۸۲ به یک سنت در آمریکا تبدیل شده است؛ به طوری که در حال حاضر بیش از ۴۵۰ سازمان ملی و خصوصی به صورت داوطلبانه اقدام به حمایت مالی از برگزاری مراسم های مرتبط با این روز در سراسر ایالت های آمریکا می کنند.
۶ اکتبر ماه غذا: ماه اکتبر به غیر از روز جهانی غذا، شاهد سه روز جهانی دیگر مرتبط با غذا نیز است. دومین جمعه ماه اکتبر روز جهانی تخم مرغ، اول اکتبر روز جهانی گیاه خواری و دوم اکتبر، مصادف با روز جهانی حیوانات مزرعه است.
۷ جایزه جهانی غذا: جایزه جهانی غذا یک جایزه بین المللی است و به افرادی داده می شود که توانسته‌اند دستاورد مهمی در جهت توسعه بشری در حوزه‌های بهبود کیفیت، کمیت و در دسترس قرار دادن مواد غذایی در دنیا داشته باشند. این جایزه همه ساله در روز جهانی غذا یا در حوالی این روز، به برنده یا برندگان آن اعطا می شود. این جایزه از سوی شرکت های فعال در عرصه بیوتکنولوژی کشاورزی حمایت مالی می‌شود. هم اکنون بنیاد جایزه جهانی غذا از سوی سفیر سابق کامبوج در آمریکا مدیریت می‌شود. مبلغ این جایزه معادل ۲۵۰ هزار دلار آمریکا است.
۸۲۰۰  روز: در آمریکا بیش از ۲۰۰ روز ملی مرتبط با غذا و نوشیدنی وجود دارد که در طول سال پراکنده هستند و آمریکا از این حیث در جهان رکورددار است؛ به عنوان مثال ۱۹ ژانویه در آمریکا روز ملی پاپ کورن، ۲۰ ژانویه روز ملی پنیر، ۲۷ ژانویه روز ملی کیک شکلاتی و …، است. در آمریکا حتی هفته های غذایی متعدد نیز وجود دارد که از آن جمله می توان به هفته اول ژوئن به نام ماست میوه‌ای، هفته چهارم جولای به نام سالاد، هفته دوم سپتامبر به نام وافل و…، اشاره کرد.
۹-  بیش از ۸۰۰میلیون نفر: براساس آخرین گزارش سازمان ملل متحد که چندی پیش منتشر شد، هم اکنون ۸۰۵ میلیون نفر معادل حدود یک نهم جمعیت جهان از گرسنگی رنج می‌برند و غذای کافی برای خوردن و تامین سلامتی خود ندارند. در روز جهانی غذا موضوع گرسنگی و فقر یکی از مهمترین موضوعاتی است که به آن پرداخته می‌شود.
۱۰۲۰۰میلیون نفر: در آخرین گزارش سازمان ملل متحد به روند امیدوارکننده کاهش میزان گرسنگی در جهان نیز اشاره شده است؛ به طوری که از سال ۱۹۹۰ تاکنون، بیش از ۲۰۰ میلیون نفر از تعداد گرسنگان جهان کاسته شده است. این رقم طی یک دهه اخیر بالغ بر ۱۰۰ میلیون نفر بوده است.
۱۱-  آسیای گرسنه: آسیا قاره ای است که بیشترین تعداد گرسنگان جهان را در مقایسه با سایر قاره ها در خود جای داده است. حدود دو سوم گرسنگان جهان در آسیا سکونت دارند. از سوی دیگر در حالی طی چند سال گذشته روند تعداد گرسنگان در جنوب آسیا رو به کاهش بوده که در غرب آسیا، این روند افزایش تدریجی داشته است.
۱۲گرسنگی در اوج: منطقه جنوب صحرای آفریقا دارای بالاترین نرخ گرسنگی در جهان است؛ به طوری که در این منطقه، از هر چهار نفر یک نفر از گرسنگی رنج می‌برد.
۱۳-  ۴۵% : سوء تعذیه عامل ۴۵ درصد از مرگ و میر سالانه کودکان زیر ۵ سال است که تعداد این مرگ و میرها به ۱/۳ میلیون نفر می رسد.
۱۴  – ۱۰۰میلیون نفر: از هر شش کودک در کشورهای در حال توسعه، یک نفر؛ یعنی مجموعا، معادل ۱۰۰ میلیون نفر در این کشورها، دارای کمبود وزن هستند.
۱۵- ۱۵۰میلیون نفر: اگر زنان کشاورز از همان منابعی که مردان کشاورز دسترسی دارند،  بهره مند بودند، اکنون تعداد گرسنگان جهان تنها معادل ۱۵۰ میلیون نفر بود.
۱۶۶۶میلیون کودک: ۶۶ میلیون کودک در سن مدرسه با حالت گرسنگی بر سر کلاس های خود حاضر می شوند که بیشتر این کودکان در کشورهای در حال توسعه سکونت دارند و فقط ۲۳ میلیون نفر از آنها مربوط به کشورهای آفریقایی می شوند.
۱۷- ۲/۳میلیارد دلار: برنامه جهانی غذا برآورد کرده که سالانه به ۲/۳ میلیارد دلار بودجه نیاز است تا بتوان از طریق آن، مشکل غذای ۶۶ میلیون کودک گرسنه در سن مدرسه را برطرف کرد.
۱۸قاتل شماره یک: گرسنگی در حال حاضر، بیشتر از مجموع عواملی مانند ایدز، مالاریا و سل، باعث مرگ انسان ها می شود.
۱۹- ۲۵/۰دلار ناقابل: در برنامه جهانی غذا، هزینه تغذیه یک کودک مدرسه با مواد غذایی مغذی؛ تنها معادل ۲۵/۰دلار است که در کل سال، این هزینه فقط ۵۰ دلار می شود.
۲۰غذای کافی: برخلاف تصور عمومی، در حال حاضر غذای موجود در دنیا برای تغذیه کل مردم دنیا کافی است، اما مشکل دسترسی به منابع غذایی و نبود بهره وری در تولید و توزیع غذا، باعث می شود با وجود کفایت غذای تولیدی در جهان، غذا به بسیاری از افراد «به میزان کافی» یا «اصلا» نرسد.

*********************

مراسم روز جهانی غذا در مقر فائو-ایتالیا

 

   مدیر کل فائو به همراه پاپ فرانسیس و وزرای کشاورزی گروه هفت (G7)در مراسم رسمی روز جهانی غذا (۱۶ اکتبر ۲۰۱۷) در دفتر مرکزی فائو-رم شرکت خواهند کرد.     

   در حالی که به طور سنتی، پیامی از سوی پاپ در این مراسم ارائه می شد، ایشان برای اولین بار و به صورت شخصی، شرکت خواهد کرد و از جامعه بین الملل برای تغییر آینده مهاجرت، دعوت خواهد نمود. حضور وزرای کشاورزی کشورهای عضو G7نشان دهنده نقش و سهم مهم امنیت غذایی، توسعه روستایی و مهاجرت در متن دستور کار سیاسی آنهاست. دیگر مهمان های ویژه این مراسم شامل؛ فیلیپ هونگ، کمیسیونر اتحادیه اروپا و سران صندوق بین المللی توسعه کشاورزی (IFAD)و برنامه جهانی غذا WFP))خواهند بود.

   تغییر در آینده مهاجرت با سرمایه گذاری در امنیت غذایی و توسعه روستایی   

  جهان در حال حرکت است. از زمان جنگ جهانی دوم به دلیل افزایش درگیری و بی ثباتی سیاسی، مردم عمدتاً مجبور شده اند از خانه هایشان فرار کنند. اما گرسنگی، فقر و افزایش اثرات شدید ناشی از تغییرات آب و هوایی، از عوامل مهم دیگری است که به چالش مهاجرت دامن می زند.

   جنبش های بزرگ امروز مردم، نشان ازچالش های پیچیده ای دارد که مستلزم اقدامات جهانی است. بسیاری از مهاجران به کشورهای در حال توسعه سرازیر شده و بدلیل کمبود منابع آن کشورها، تنش هایی را ایجاد می کنند. حدود ۷۶۳ میلیون نفر نیز، به جای خارج از کشور، در داخل کشور خود مهاجرت می کنند.

   سه چهارم فقیران، معیشت خود را در زمینه کشاورزی یا سایر فعالیت های روستایی پایه گذاری می کنند. ایجاد شرایط مطلوب برای مردم روستایی، به ویژه جوانان، برای ماندن و احساس  امنیت در روستای خود، جزء مهمی از هر گونه برنامه ای برای مقابله با چالش مهاجرت است.

   توسعه روستایی می تواند با انگیزش عوامل مناسب،افراد و بویژه جوانان را به ایجاد فرصت های تجاری و مشاغل پایدار (مانند تولید واحدهای لبنی کوچک، پرورش طیور، فرآوری مواد غذایی و یا محصولات باغی) ترغیب نمود. این مهم می تواند منجر به افزایش امنیت غذایی، معیشت پایدارتر، دسترسی بهتر به حمایت های اجتماعی، کاهش اختلاف بر سر منابع طبیعی و  کسب راه حل های مناسب برای مقابله با تخریب محیط زیست و تغییرات آب و هوایی شود.

   با سرمایه گذاری در توسعه روستایی، جامعه بین المللی نیز می تواند از توانایی مهاجران برای تقویت روند توسعه و ایجاد مقاومت در جوامع مهاجر و میزبان، و در نتیجه، زمینه بهبود بلند مدت، جامع و پایدار آنها، فراهم آورد.

سازمان خواربار و کشاورزی سازمان ملل متحد (FAO) و روز جهانی غذا

 16 اکتبر ۲۰۱۷جهان

   “روز جهانی غذا” یک روز مهم برای اقدام جهانی در مقابله با گرسنگی جهانی است که هر ساله در ۱۶ اکتبر برگزار می شود و مردم جهان با هم یکصدا اعلام می کنند که تعهدشان در جهت ریشه کنی گرسنگی در سراسر جهان، بخشی از زندگی آنها است.

   بمناسبت تولد سازمان خواربار و کشاورزی (FAO)، رویدادهای متنوعی در بیش از ۱۵۰ کشور در سراسر جهان، سازماندهی شده و این یکی از روزهای بزرگ در تقویم سازمان ملل است. این رویدادها، آگاهی و عملکرد جهانی را به نفع کسانی که از گرسنگی رنج می برند ترویج کرده و ضرورت پرداختن به امنیت غذایی و رژیم های غذایی ممفید برای همگان را برجسته می نماید. تمرکز این روز مهم ان است که “غذا” یک حق اساسی و بنیادی انسان است. هم اکنون، در دنیای میلیاردها، ۸۰۵ میلیون نفر در سراسر جهان با گرسنگی مزمن زندگی می کنند، روزانه ۶۰ درصد زنان و تقریبا پنج میلیون کودک زیر ۵ سال، از سوء تغذیه رنج می برند.

   موضوع سال ۲۰۱۶ “تغییر آب و هوا، غذا و کشاورزی نیز باید باشد”. ناظر بر یکی از بزرگترین چالش های امنیت غذایی، تغییر آب و هوا و تاثیرات آن بر کشاورزی بود. بسیاری از کشاورزان و ماهیگیران جهان با افزایش درجه حرارت و بلایای مربوط به آب و هوا، دست بگریبانند.

   روز جهانی غذا ۲۰۱۷ بر روی هدف دوم توسعه هزاره یعنی عدم گرسنگی تاسال ۲۰۳۰ (SDG 2 – Zero Hunger) تمرکز دارد. با مراجعه به هشتک #ZeroHunger، بحث در روز جهانی غذا را در وب سایت برنامه جهانی غذا دنبال کنید.

 

 

۸ دلیل برای اینکه عدم گرسنگی،جهان را تغییر خواهد داد

۱-         عدم گرسنگی می تواند جان ۱/۳ میلیون کودک را در سال نجات دهد زیرا مادران بهره مند از تغذیه خوب، دارای نوزادان سالم با سیستم ایمنی قوی تر هستند.

۲-         پایان دادن به سوء تغذیه کودک می تواند تولید ناخالص داخلی در کشورهای در حال توسعه را ۵/۱۶ درصد افزایش دهد.

۳-         یک دلار سرمایه گذاری در پیشگیری از گرسنگی می تواند بین ۱۵ تا ۱۳۹ دلار منافع ملی در تولید ناخالص داخلی کشورها ایجاد کند.

۴-         تغذیه مناسب در اوایل زندگی، به ۴۶ درصد درآمد بیشتر در طول زندگی افراد منجر خواهد شد. 

۵-         از بین بردن کمبود آهن در یک جمعیت، ۲۰ درصد بهره وری در کار جامعه را افزایش می دهد.

۶-         کاهش مرگ و میر ناشی از تغذیه در کودکان، نیروی کار را ۴/۹ درصد

 افزایش خواهد داد.

۷-         عدم گرسنگی، به ایجاد یک جهان امن و مرفه تر برای همه، کمک می کند.

 

 

 

مترجم و ویراستار: احمد یوسفی؛ کارشناس مشاور روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی 

مهر ماه ۱۳۹۶

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *