صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی در رونق اقتصادملی اهمیت خاصی دارند

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، نخستین گردهمائی صندوق های حمایت از توسعه فعالیت های زنان روستایی و عشایری در سال۹۳ با حضور فروغ السادات بنی‌هاشم مدیرکل دفتر امور زنان و مشاور وزیر جهادکشاورزی، سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل، عوض علیزاده مقدم؛ عضو هیات مدیره وقائم مقام مدیرعامل، ابوالقاسم شمس؛ عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و محمد تقی شریعتی؛ مشاور مدیرعامل  شرکت مادر تخصصی و پروژه صندوق های حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری، دکتر محمد مهدی قاسمی؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس و جمعی از مدیران به منظور بررسی فعالیت ها، مسائل و مشکلات صندوق زنان شهرستان های استهبان، مرودشت و شیراز برگزار شد و مباحث مختلف صندوق های زنان مورد  بحث و گفتگو قرار گرفت .

سید عبدالکریم رضوی اردکانی در این گردهمائی که در شیراز سومین حرم اهل بیت (ع) بر گزار شد، گفت: در حال حاضر درکشور ۸۴ صندوق حمایت از توسعه فعالیت های بخش کشاورزی داریم که از این تعداد ۳۲ صندوق استانی ۳۶ صندوق در شهرستان های کشور و ۶ صندوق ملی تخصصی، در کشور وجود دارد.

وی با بیان اینکه  32 مورد از این صندوق‌ها در مراکز استان‌ها تشکیل شده است، افزود: همچنین ۱۰ مورد از صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور مربوط به  فعالیت های بخش زنان روستایی و عشایری است.

رئیس هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی کشور افزود: از تعداد ۸۴ صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در کشور در حال حاضر ۶ صندوق مربوط به بخش تخصصی ملی است.

رضوی با بیان اینکه سرمایه صندوق های زنان در کشور بسیار اندک است، افزود: باید تلاش کنیم نقش صندوق خرد زنان در جایگاه واقعی  قرار گیرد.

در ادامه فروغ السادات بنی هاشم؛ مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان  نیز گفت: صندوق های اعتبار خرد زنان روستائی تقریبا بیشتر از ۱۰ سال است که تشکیل شده، نشان دهنده توانمندی اقتصادی و اجتماعی زنان روستائی است.

وی با بیان اینکه یکی از نمادهایی که نشان می دهد، زنان های روستائی چه توانمندی هائی دارند، تاثیر آنها در اقتصاد خانواده، منطقه و اقتصاد جامعه کدام است ، صندوق های اعتبار خرد زنان روستایی است.

وی افزود: در مباحث توسعه از مصادیقی که خیلی مهم است، این است که ما بتوانیم برای افرادی که در یک محل سکونت دارند و در مبدا تولید هستند اشتغال ایجاد کنیم و صندوق در پی انجام این امر است.   

مشاور وزیر با اشاره به این مطلب که صندوق های اعتباری خرد زنان روستائی یک نمونه از صندوق های هستند که می توانند به پایداری فعالیت ها منجر شوند، تصریح کرد: پروژه هائی مثل صندوق های اعتباری خرد زنان روستائی در مبدا و درمراحل تولید منجر به ایجاد اشتغال می شوند و طبیعتا نه تنها از مهاجرت جلوگیری می کند بلکه باعث می شود اقتصاد خانواده، توسعه و معیشت خانواد بهبود پیدا کند.

وی همچنین به یکی از مصادیق بحث اقتصاد مقاومتی و مباحث مربوط به توسعه اقتصادی با نگاه فرهنگ اجتماعی اشاره کرد و افزود: دقیقا، صندوق های خرد زنان و پروژهائی کوچکی که در جوامع محلی تعریف می شوند، توسط افراد بومی اجرا و تحقق می یابند .

دکتر قاسمی؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس نیز گفت: نقش اقتصادی و وظایف اقتصادی زنان روستائی به عنوان یکى از ارکان اقتصادى در ایجاد اشتغال و بهره‏مندى بسیار حائز اهمیت است و استفاده از قابلیت‏ها و توانایى‏ها و تجربیات و مهارت‏هاى نیروى انسانى روستائیان از جمله زنان روستایى و با استفاده از تجمع سرمایه‏هاى اندک خود آنها و نیز حمایت تکمیلى در قالب طرح‏هاى اعتبارى دولت به آنها، می تواند در توسعه اقتصادی نقش موثری داشته باشد.

وی به اهمیت مشارکت زنان در بُعد اقتصاد خانوار اشاره کرد و افزود: زنان از دیرباز نقش‏هاى بسیار مهمى در عرصه‏هاى گوناگون اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى و… ایفا کرده‏اند؛ به طوری که یکى از شالوده‏ها و بنیان‏هاى اساسى این واحدها، زنان روستایى هستند.

 قاسمی با بیان اینکه  بدون حضور زنان  ساختار اقتصادى خانواده نمى‏تواند پایدار باشد، تصریح کرد: فعالیت و مشارکت زنان روستایى در فعالیت‏هاى اقتصادى در قالب ساختار نظام ‏یافته تعاونى‏ها با حمایت طرح‏هاى اعتبارى مثل صندوق اعتبارات خرد، گامى در راستاى کارآفرینى و اشتغال‏زایى و نیز کاهش هزینه‏هاى تولید و افزایش درآمد خانوار است.

این مقام مسئول  با تاکید بر نقش اعتبارات در توسعه مشارکت اقتصادى زنان روستایى گفت: در استان فارس نیز انواع همیارى‏هاى مردمى با اشکال مختلفى همچون راه‏اندازى صندوق‏هاى خرد زنان  در روستاها شاهد هستیم .

وی یکی از مباحث مهم در بحث توسعه و به ویژه توسعه پایدار را، بهره‌گیری مناسب و بهینه از توانایی‌ها و استعدادهای زنان روستایی در جامعه روستایی بیان کرد و افزود: بخش کشاوری فارس نقش موثر و کلیدی در کشور داشته و همچنین سهم عمده ای از تولیدات کشور و اقتصاد کشاورزی کشور را به عهده دارد که در این راستا باید به نقش زنان روستائی بیش از پیش توجه کرد.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس با توجه به نقش زنان در تحقق شعار امسال گفت: اهمیت به موقعیت خاص زنان روستایی و ایجاد اشتغال برای آنان امری ضروری و دور از اجتناب است چرا که زنان نقش به سزایی در اقتصاد روستائی و تولید دارند و  همچنین یکی از محورهای اصلی پیشرفت و توسعه روستایی هستند.

این مقام مسئول تصریح کرد: صندوق های توسعه حمایت از فعالیت زنان، به نوعی در بخش اقتصادی کمک می کنند تا بتوانیم نقش زنان را پررنگ‌تر از قبل ببینیم و این در حالی است که بحث وجود سرمایه که می تواند یک فعالیت را به عرصه ظهور برساند می تواند بسیار ضروری و کار ساز باشد.

وی با اشاره به اینکه زنان، نقش کلیدی در استفاده از تولیدات داخلی دارند اظهار داشت: باید به نقش زنان توجه جدی کرد و موانع و مشکلاتی که در تاثیرگذاری این نقش دخیل هستند را کاهش دهیم و در جهت رفع آن اقدام کنیم.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان فارس یکی از معیار های توسعه یافتگی را توجه به زنان و اقتصاد زنان و نقش آفرینی زنان در هر کشور دانست و افزود: بالابردن بهره‌وری در بخش کشاورزی میسر نیست مگر اینکه به صورت سیستمی به تمام جوانب این بحث توجه شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *