به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، نخستين گردهمائي صندوق هاي حمايت از توسعه فعاليت هاي زنان روستايي و عشايري در سال93 با حضور فروغ السادات بنيهاشم مديركل دفتر امور زنان و مشاور وزير جهادکشاورزی، سيد عبدالكريم رضوي اردكاني، رئيس هيات مديره و مديرعامل، عوض عليزاده مقدم؛ عضو هیات مدیره وقائم مقام مديرعامل، ابوالقاسم شمس؛ عضو هيات مديره شركت مادر تخصصي صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و محمد تقي شريعتي؛ مشاور مديرعامل شرکت مادر تخصصی و پروژه صندوق هاي حمايت از توسعه فعاليت هاي كشاورزي زنان روستايي و عشايري، دكتر محمد مهدي قاسمي؛ رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس و جمعي از مديران به منظور بررسي فعاليت ها، مسائل و مشكلات صندوق زنان شهرستان هاي استهبان، مرودشت و شيراز برگزار شد و مباحث مختلف صندوق هاي زنان مورد بحث و گفتگو قرار گرفت .
سيد عبدالكريم رضوي اردکانی در اين گردهمائي كه در شيراز سومين حرم اهل بيت (ع) بر گزار شد، گفت: در حال حاضر دركشور 84 صندوق حمايت از توسعه فعاليت هاي بخش كشاورزي داريم كه از اين تعداد 32 صندوق استاني 36 صندوق در شهرستان هاي كشور و 6 صندوق ملي تخصصي، در كشور وجود دارد.
وي با بيان اينكه 32 مورد از اين صندوقها در مراكز استانها تشكيل شده است، افزود: همچنين 10 مورد از صندوقهاي حمايت از توسعه بخش كشاورزي كشور مربوط به فعاليت هاي بخش زنان روستايي و عشايري است.
رئيس هيئت مديره شركت مادر تخصصي صندوق حمايت از توسعه سرمایه گذاری در بخش كشاورزي كشور افزود: از تعداد 84 صندوق حمايت از توسعه بخش كشاورزي در كشور در حال حاضر 6 صندوق مربوط به بخش تخصصي ملي است.
رضوي با بيان اينكه سرمايه صندوق هاي زنان در كشور بسيار اندك است، افزود: بايد تلاش كنيم نقش صندوق خرد زنان در جايگاه واقعي قرار گيرد.
در ادامه فروغ السادات بني هاشم؛ مشاور وزير جهاد کشاورزی در امور زنان نيز گفت: صندوق هاي اعتبار خرد زنان روستائي تقريبا بيشتر از 10 سال است كه تشكيل شده، نشان دهنده توانمندي اقتصادي و اجتماعي زنان روستائي است.
وي با بيان اينكه يكي از نمادهايي كه نشان مي دهد، زنان هاي روستائي چه توانمندي هائي دارند، تاثیر آنها در اقتصاد خانواده، منطقه و اقتصاد جامعه کدام است ، صندوق های اعتبار خرد زنان روستایی است.
وی افزود: در مباحث توسعه از مصاديقي كه خيلي مهم است، اين است كه ما بتوانيم براي افرادي كه در يك محل سكونت دارند و در مبدا توليد هستند اشتغال ایجاد کنیم و صندوق در پی انجام این امر است.
مشاور وزير با اشاره به اين مطلب كه صندوق هاي اعتباری خرد زنان روستائي يك نمونه از صندوق هاي هستند كه مي توانند به پايداري فعاليت ها منجر شوند، تصریح کرد: پروژه هائي مثل صندوق هاي اعتباری خرد زنان روستائي در مبدا و درمراحل توليد منجر به ايجاد اشتغال مي شوند و طبيعتا نه تنها از مهاجرت جلوگيري مي كند بلكه باعث مي شود اقتصاد خانواده، توسعه و معيشت خانواد بهبود پيدا كند.
وي همچنین به يكي از مصاديق بحث اقتصاد مقاومتي و مباحث مربوط به توسعه اقتصادي با نگاه فرهنگ اجتماعي اشاره كرد و افزود: دقيقا، صندوق هاي خرد زنان و پروژهائي كوچكي كه در جوامع محلي تعريف مي شوند، توسط افراد بومي اجرا و تحقق مي يابند .
دكتر قاسمي؛ رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس نیز گفت: نقش اقتصادي و وظايف اقتصادي زنان روستائي به عنوان يكى از اركان اقتصادى در ايجاد اشتغال و بهرهمندى بسيار حائز اهميت است و استفاده از قابليتها و توانايىها و تجربيات و مهارتهاى نيروى انسانى روستائيان از جمله زنان روستايى و با استفاده از تجمع سرمايههاى اندك خود آنها و نيز حمايت تكميلى در قالب طرحهاى اعتبارى دولت به آنها، مي تواند در توسعه اقتصادي نقش موثري داشته باشد.
وي به اهميت مشاركت زنان در بُعد اقتصاد خانوار اشاره كرد و افزود: زنان از ديرباز نقشهاى بسيار مهمى در عرصههاى گوناگون اقتصادى، اجتماعى، فرهنگى و... ايفا كردهاند؛ به طوري كه يكى از شالودهها و بنيانهاى اساسى اين واحدها، زنان روستايى هستند.
قاسمي با بيان اينكه بدون حضور زنان ساختار اقتصادى خانواده نمىتواند پايدار باشد، تصریح کرد: فعاليت و مشاركت زنان روستايى در فعاليتهاى اقتصادى در قالب ساختار نظام يافته تعاونىها با حمايت طرحهاى اعتبارى مثل صندوق اعتبارات خرد، گامى در راستاى كارآفرينى و اشتغالزايى و نيز كاهش هزينههاى توليد و افزايش درآمد خانوار است.
اين مقام مسئول با تاكيد بر نقش اعتبارات در توسعه مشاركت اقتصادى زنان روستايى گفت: در استان فارس نيز انواع هميارىهاى مردمى با اشكال مختلفى همچون راهاندازى صندوقهاى خرد زنان در روستاها شاهد هستيم .
وي يكي از مباحث مهم در بحث توسعه و به ویژه توسعه پايدار را، بهرهگيري مناسب و بهينه از تواناييها و استعدادهاي زنان روستايي در جامعه روستايي بیان کرد و افزود: بخش كشاوري فارس نقش موثر و كليدي در كشور داشته و همچنين سهم عمده اي از توليدات كشور و اقتصاد كشاورزي كشور را به عهده دارد كه در اين راستا بايد به نقش زنان روستائي بيش از پيش توجه کرد.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس با توجه به نقش زنان در تحقق شعار امسال گفت: اهميت به موقعيت خاص زنان روستايي و ايجاد اشتغال براي آنان امري ضروري و دور از اجتناب است چرا كه زنان نقش به سزايي در اقتصاد روستائي و توليد دارند و همچنين يكي از محورهاي اصلي پيشرفت و توسعه روستايي هستند.
اين مقام مسئول تصريح کرد: صندوق هاي توسعه حمايت از فعاليت زنان، به نوعي در بخش اقتصادي كمك مي كنند تا بتوانيم نقش زنان را پررنگتر از قبل ببينيم و اين در حالي است كه بحث وجود سرمايه كه مي تواند يك فعاليت را به عرصه ظهور برساند مي تواند بسيار ضروري و كار ساز باشد.
وي با اشاره به اينكه زنان، نقش كليدي در استفاده از توليدات داخلي دارند اظهار داشت: بايد به نقش زنان توجه جدي کرد و موانع و مشكلاتي كه در تاثيرگذاري اين نقش دخيل هستند را كاهش دهيم و در جهت رفع آن اقدام کنيم.
رئيس سازمان جهاد كشاورزي استان فارس يكي از معيار هاي توسعه يافتگي را توجه به زنان و اقتصاد زنان و نقش آفريني زنان در هر كشور دانست و افزود: بالابردن بهرهوري در بخش كشاورزي ميسر نيست مگر اينكه به صورت سيستمي به تمام جوانب اين بحث توجه شود.