پرداخت بیش از ۳۱ هزار میلیارد ریال تسهیلات توسط صندوق های غیردولتی


به گزارش روابط عمومی‌ و امور بین‌الملل شرکت مادر تخصصی؛ سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در نشست خبری با خبرنگاران که به مناسبت هفته دولت برگزار شده بود، با بیان اینکه سرمایه اولیه ۸۴ صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی در حدود  ۸۶۹ میلیارد و ۳۲۷ میلیون ریال است، گفت: سرمایه صندوق های مزبور در سال۹۳  به ۷ هزار و ۷۲۰میلیارد ریال رسیده که حدو ۲۷۰ درصد نسبت به مشابه سال۹۱ رشد داشته است. که سهم بخش خصوصی در این صندوق‌ها ۴ هزار و ۱۲۶ میلیارد ریال  و سهم دولت ۳هزار و ۵۹۴میلیارد ریال در این سرمایه‌گذاری بوده است
.

وی افزود: تاکنون ۱۹ هزار و ۳۷ فرد حقیقی، ۱۸۲۰ فرد مستقل و ۶۶۰۴ تشکل عضو صندوق‌های غیردولتی حمایت از بخش کشاورزی هستند.در پنج ماهه اول امسال نیز ۹۷۷ فرد حقیقی، ۵ فرد مستقل و ۱۶۲ تشکل عضو صندوق های غیردولتی شده اند که نسبت به مشابه سال ۹۱ تعداد تشکل ها ۱۲ درصد، تعداد افراد حقیقی ۵.۶ درصد و افراد مستقل نیز ۰.۲ درصد رشد داشته است اضافه می نماید از ۸۴ صندوق غیر دولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی ۳۱ صندوق استانی، ۱ صندوق منطقه ای، ۶ صندوق تخصصی و ملی،  ۳۶ صندوق شهرستانی و ۱۰ صندوق زنان است.

رضوی اردکانی تصریح کرد: در رتبه بندی صندوق ها از لحاظ سرمایه، صندوق غیردولتی حمایت از تولیدات دامی و دامپروری با سرمایه ای بالغ بر یک هزار و ۲۷۸ میلیارد ریال در رتبه نخست و صندوق خوزستان با سرمایه ای در حدود ۵۲۷ میلیارد ریال و صندوق اصفهان با سرمایه ۳۴۴ میلیارد ریال به ترتیب در رتبه های دوم و سوم قرار دارند.

وی با بیان اینکه بیش از ۴۷ شهرستان و دو استان فارس و مازندران برای ایجاد صندوق های غیردولتی در شهرستان های خود درخواست داده اند، گفت: طرح های تاسیس صندوق های شهرستان های خرمشهر، آبادان،شیروان،بجنورد، فاروج و چابهار به تصویب رسیده است و جلسات توجهی ۱۲ شهرستان برگزار و ۵ شهرستان در حال تدوین طرح خود هستند.

رضوی اردکانی تصریح کرد: مجموع تسهیلات پرداختی صندوق‌های غیردولتی به سهام داران از ابتدای تشکیل تا پایان تیرماه سال ۹۳، در مجموع ۳۱ هزار و۱۴۱ میلیارد ریال بوده که از این میزان نزدیک به ۹۰ درصد تسهیلات قرض الحسنه با نرخ کارمزد حداکثر ۴ درصد از محل منابع داخلی صندوق ها و شرکت مادر تخصصی تامین شده است. همچنین در عملکرد یکساله دولت یازدهم مجموع تسهیلات پرداختی بالغ بر ۹ هزار و ۷۶۰ میلیارد ریال بوده که در مقایسه با مدت مشابه سال ۹۱ در حدود۴۰ درصد رشد داشته اشت و سهم زیربخش دام وطیور ۳۹ درصد، زراعت و باغبانی ۳۲ درصد، صنایع و خدمات کشاورزی ۱۴ درصد، عشایری ۹ درصد و شیلات و‌آبزیان ۷ درصد بوده است.

 وی همچنین به حمایت مالی و اعتباری صندوق های غیردولتی برای تامین نهاده های مورد نیاز تولیدکنندگان اشاره کرد و گفت: از ابتدای امسال تا پایان تیرماه در مجموع دو هزار و ۹۶۳ میلیارد ریال برای تامین نهاده های دامی، زراعی، باغی و سایر نهاده های مورد نیاز بهره برداران و تولیدکنندگان عضو این صندوق ها ارائه شده است.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی گفت: در سال ۱۳۹۲ با پرداخت۱۹۷ میلیارد و۸۸۰ میلیون ریال تسهیلات در استان های خوزستان، هرمزگان و بوشهر، در راستای تکمیل زنجیره تولید میگو پرورشی از ۱۰۷ تشکل پرورش‌دهنده میگو و ۱۹۴۰ هکتار مزرعه پرورشی حمایت لازم صورت گرفت.

وی با بیان اینکه در سال گذشته، پرداخت بالغ بر ۱۶۳ میلیارد ریال تسهیلات در راستای سیاست های تکمیل زنجیره تولید در ۹ استان بابت حمایت از تولید بذر گواهی شده اقدام شده، اظهار داشت: در سال ۹۲ نیز در راستای حمایت از زنجیره تولید گوشت قرمز عشایر فعالیت های اثربخشی صورت گرفت که طی آن با پرداخت تسهیلات ۱۷۳ میلیارد ریالی برای خرید دام و تأمین علوفه و هزینه‌های جاری پرواربندی برای ۲ دوره در سال این کار در پنج استان رونق گرفت. همچنین با پرداخت تسهیلات ۱۱۴ میلیاردی در ۵استان بابت تأمین کود شیمیایی مورد نیاز و توزیع بین کشاورزان منطقه حمایت شد. همچنین این امر بیانگر روند رشد قابل توجه توسعه تکمیل زنجیره تولید دربخش کشاورزی است.

رضوی اردکانی همچنین درباره عملکرد صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در عاملیت اعتبارات صندوق توسعه ملی در سال ۹۰ گفت: از محل اعتبارات این سال مجموعا بیش از ۵۶۰۰ طرح در کارگروه های اعتباری به مبلغ بیش از ۱۲ هزار میلیارد ریال به تصویب رسید از این تعداد ۴۲۰۰ طرح به مبلغ ۶۴۰۰ میلیارد ریال مراحل انعقاد قرارداد را طی کرده و به مرحله پرداخت تسهیلات رسیده اند. از محل اعتبارات سال ۹۱ نیز به ۲۵۵ طرح، به ارزش ۳ هزار و ۲۱۶ میلیارد ریال قراردا د منعقد و پرداخت شده و از اعتبارات سال ۹۲ که در ماه های پایانی آن سال ابلاغ شد، ۲۱۷ طرح به ارزش ۱۵۱۲ میلیارد ریال به صندوق توسعه ملی معرفی شد و از این تعداد با ۳۷ طرح به مبلغ ۲۲۹ میلیارد ریال مورد موافقت قرار گرفته است.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی تصریح کرد: اعتبار مصوب شرکت مادر تخصصی بر اساس قانون بودجه ۷ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال است که نسبت به بودجه مصوب سال گذشته ۷۱ درصد رشد داشته و این امر بیانگر حمایت  ارزشمند  مسئولان از  عملکرد و فعالیت های صندوق های غیردولتی است . همچنین در ۵ ماهه اول سال ۹۳، میزان واریزی به صندوق های غیردولتی از محل عاملیت ها یک هزار و ۶۲۸ میلیارد و ۳۵۲ میلیون ریال بوده که یک هزار و ۵۰۳ میلیارد و ۸۲۵ میلیون ریال آن متعلق به عاملیت آبیاری تحت فشار است.

رضوی اردکانی افزود: از محل اعتبار  ماده ۱۲ قانون وزارت جهاد کشاورزی نیز از بدو تاسیس شرکت مادر تخصصی تا پایان مردادماه ۱۳۹۳، سازمان های جهاد کشاورزی استان ها ۳۴۱ ملک به ارزش حدود ۹۴۴ میلیارد ریال به فروش رسانده و به خزانه واریز کردند که خزانه نیز حدود ۶۷۸میلیارد ریال از طریق وزارت جهاد کشاورزی به شرکت مادر تخصصی پرداخت کرده که عینا برای تشکیل افزایش سرمایه صندوق های غیردولتی پرداخت شده است و در پنج ماهه اول امسال نیز، ۱۰۰ میلیارد ریال  از بابت فروش املاک مازاد جهاد کشاورزی استان ها تحصیل و به حساب خزانه واریز شده است.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی درباره تعداد مجامع برگزار شده در صندوق های غیردولتی اعلام کرد: از ابتدای تاسیس تا پایان مردادماه ۱۳۹۳ را یک هزار و ۳۱۵ نوبت مجامع عمومی، مجامع موسس، عادی و فوق العاده و عادی به طور فوق العاده  برگزار شده که در پنج ماهه اول سال ۹۳ از این تعداد در مجموع ۸۳ مجمع عمومی مرکب از  ۶۲ مجمع عادی، ۱۸ مجمع فوق العاده و ۳ مجمع عادی به طور فوق العاده برگزار شده  است که هدف اصلی آن اجرای صحیح قوانین در مجامع، تحقق سیاست های کلان دولت در بخش کشاورزی و نیز پاسداری از حقوق است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *