در کارگاه بین المللی چالش‌ها و فرصت‌های ارتقای کارآفرینی زنان در ایران و ژاپن

مدیران عامل و کارآفرینان صندوقهای حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی صندوق زنان روستایی و عشایری در کارگاه بین المللی چالش‌ها و فرصت‌های ارتقای کارآفرینی زنان در ایران و ژاپن که روز ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ درسالن همایشهای کتابخانه ملی ایران برگزار شد، شرکت کردند.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ مدیران عامل و کارآفرینان صندوقهای حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی صندوق زنان روستایی و عشایری شهرستانهای مرودشت، ارومیه، قائمشهر و سرایان در در کارگاه بین المللی چالش‌ها و فرصت‌های ارتقای کارآفرینی زنان در ایران و ژاپن که روز ۲۴ اردیبهشت ماه ۱۳۹۷ درسالن همایشهای کتابخانه ملی ایران برگزار شد، شرکت کردند.

در ادامه جلسه معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده گفت: کارآفرینی برای زنان از برنامه های مهم دولت دوازدهم است. جمعیت قابل توجهی از زنان ایرانی شامل ۲۷درصد زنان تحصیلات دانشگاهی دارند. بیش از ۲دهه است که تعداد ورودی های زنان در دانشگاه در بیشتر رشته‌ ها از مردان پیشی گرفته و در مواردی به ۶۴درصد رسیده است.

 وی اظهار داشت: ما امروز در این نشست به دور از مباحث تشریفاتی با یک کار علمی و تحقیقاتی مشترک مواجه هستیم و یک نشست بسیار کاربردی در ارتباط با تبادل تجربه بین دو کشور در زمینه کارآفرینی زنان برگزار می کنیم.

 ابتکار اضافه کرد: چندین ماه در این زمینه کار مطالعاتی صورت گرفته است و ۲۰۰ کارآفرین زن در ایران مورد ارزیابی قرار گرفتند و امروز برای تبادل این تجربیات و تعریف نقشه راه همکاری برای آینده و موفقیت بیشتر کارآفرینی در ایران و ژاپن استفاده می کنیم.

وی ادامه داد: توسعه تحصیلات زنان هم نشان دهنده سیاست اصولی نظام و هم بیانگر همت والای زنان ایرانی است که از این فرصت استفاده کردند. در حوزه های دیگر هم زنان همت والایی داشتند و لازم است قهرمانی تیم فوتسال و کاراته زنان ایران در آسیا را تبریک بگویم.

ابتکار خاطرنشان کرد: به طور قطع همت و تلاش زنان سبب تحولات زیادی در جامعه ما خواهد شد و امیدواریم در حوزه های تخصصی به ویژه اشتغال و کارآفرینی با رعایت پارادایم اسلامی دستاوردهای خوبی حاصل شود.

 وی با بیان اینکه برای اشتغال باید برنامه ریزی جدی داشته باشیم گفت: هنوز در برخی استان ها نرخ بیکاری در میان زنان دانشگاهی بالاست. سیاست های اشتغال نباید فقط محدود به شهرها باشد بلکه باید یک هدفگذاری مهم برای زنان روستایی داشته باشیم تا زنان روستایی دارای تحصیلات و مهارت های فنی و حرفه ای بتوانند در محیط روستا کارآفرینی داشته باشند.

معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده با اشاره به اینکه ۷۵درصد از تولیدات صنایع دستی کشور توسط زنان انجام می شود، تاکید کرد: در صنایع دستی به لحاظ کیفیت و تنوع در رده های بالای جهانی قرار داریم و درصددیم با همکاری سازمان صنایع دستی با ارتقا استانداردها و سطح تولیدات زنان در موضوع بازاریابی هم با همکاری های بین المللی و منطقه ای توفیقات خوبی داشته باشیم.

ابتکار افزود: با گسترش شبکه اینترنت زمینه خوبی برای کسب و کارهای اینترنتی در فضای مجازی برای زنان حاصل شده است و برنامه داریم یک اجلاس بین المللی با موضوع توانمندسازی زنان در حوزه ITدر مرداد ماه برگزار کنیم.

در این کارگاه، هیرویاسو کوبایاشی؛ سفیر ژاپن در تهران با اشاره به روابط دوستانه ایران و ژاپن تصریح کرد: در سال‌های متمادی بنیاد صلح ساساکاوا تلاش کرده تا روابط ایران و ژاپن بیشتر شود. دولت ژاپن نگاه ویژه‌ای به فعالیت‌های کارآفرینی زنان دارد و فعالیت‌های مختلفی در این زمینه انجام داده است. ما در تلاشیم تا از توان زنان در جامعه استفاده کنیم.

رضا نظرآهاری؛ مدیرکل میز ژاپن در وزارت امورخارجه نیز طی سخنانی خاطرنشان کرد: روابط متقابل ایران و ژاپن براساس احترام متقابل شکل گرفته و جمع‌آوری این مباحث در سال‌های اخیر می‌تواند برگی از روابط دو کشور در طی ۹۰ سال را رقم بزند.

جون کونو چانو؛ مدیر اجرایی بنیاد صلح ساساکاوا با اشاره به ایران به عنوان کشوری بزرگ در خاورمیانه تصریح کرد: ایران نقش مهمی در ثبات خاورمیانه دارد. ایران و ژاپن پروژه‌ای با عنوان «حضور اجتماعی زنان» را آغاز کرده‌اند که تا به امروز نیز ادامه دارد.

وی به سمپوزیومی که در ماه می ۲۰۱۶ برگزار شد و همچنین سمپوزیومی دیگر در سال ۲۰۱۷ با عنوان «آموزش و زنان به مثابه نیروی اقتصادی» که در توکیو برگزار شد، اشاره کرد و افزود: بر اساس این دو سمپوزیوم، مقرر شد تا فعالیت‌های تحقیقاتی در زمینه زنان و همچنین کارگاه‌های کارآفرینی دراینباره برگزار شود.

او به شاخص فاصله جنسیتی در کشور ژاپن اشاره و عنوان کرد: در این خصوص ژاپن رتبه ۱۱۴ در دنیا و نمایندگان زن در این کشور در رتبه ۱۶۰ در سطح جهان قرار دارند و می‌توان گفت در این زمینه ژاپن کشوری در حال توسعه مطرح می‌شود.

غلامحسین دهقانی؛ مدیر کل وزارت امورخارجه نیز با تاکید براینکه این نشست برمبنای تبادل نظرات دو طرف شکل گرفته اظهار کرد: توانمندسازی زنان باید با سرعت بیشتری پیگیری شود. همکاری دو جانبه فرصت مغتنمی را برای توجه بیشتر به جنبه‌های کارآفرینی و توانمندسازی زنان فراهم ساخته است. زنان نقش مهمی هم در ساختار سنتی و هم در جهان الکترونیک ایفا می‌کنند.

وی ادامه داد: ترویج کارآفرینی زنان موجب افزایش درآمد آنها و همچنین ارتقای کیفیت زندگی آنها خواهد شد.همچنین به دو چالش در حوزه کارآفرینی زنان اشاره و تصریح کرد: یک چالش به شروع اولیه کار و مشکلات دستیابی به سرمایه و کمی تجربه افراد باز می‌گردد و چالش دوم به روند کار و حفظ و ارتقای آن اشاره دارد.

او ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران با اعتقاد به برابری انسان‌ها در تلاش است تا مشارکت اقتصادی زنان در کنار مشارکت سیاسی و فرهنگی آنها افزایش یابد.

گفتنی است، در این همایش مباحثی در حوزه شرایط کارآفرینی در ایران و ژاپن مورد بحث و بررسی قرارگرفت و تجربیاتی که در ایران در حوزه کارآفرینی زنان اجراشده است به کارشناسان و محققین حاضر در همایش از کشور ژاپن ارائه شد.

درحاشیه همایش نیز موضوعاتی که در دو کشور در حوزه های مختلف ظرفیت همکاری مشترک بین دو کشور را دارد مطرح گردید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *