صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی قائمشهر افتتاح شد

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ مجمع عمومی موسس صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی قائمشهر با سرمایه دو میلیارد و ۳۴۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال و ۳۶۵ سهامدار با حضور علیرضا اشرفی، عضو هیئت مدیره و داریوش اعرابی، مدیر امور مجامع و نمایندگان شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و مدیران استانی و شهرستانی در شهرستان قائمشهر استان مازندران تشکیل شد.

علیرضا اشرفی، عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در مراسم افتتاحیه صندوق حمایت از زنان روستایی شهرستان قائمشهر گفت: در حال حاضر سرمایه صندوق‌های حمایت ازتوسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی در سطح کشور بالغ بر ۳ و نیم میلیارد تومان است.

وی افزود: یازدهمین صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی در شهرستان قائم‌شهر افتتاح شد.

اشرفی با بیان اینکه این صندوق ها دارای جایگاه قانونی مناسبی هستند، اظهار داشت: به میزان سرمایه ای که توسط سهام داران صندوق های توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی واریز می شود، براساس قانون ۴۹ درصد سهام بخش دولتی نیز به این صندوق ها واریز می شود.

 فرزین فرهادی، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر نیز درباره سهم استان مازندران در بخش صندوق خرد حمایت از زنان روستایی اظهار کرد: قائمشهر با تاسیس ۳۵ صندوق خرد زنان روستایی با ۱۳۲۰ نفر عضو و ۲ میلیارد ریال اعتبار در امر کشاورزی در سطح روستاهای کشور، بیشترین سهم را در استان مازندران دارد.

وی با بیان اینکه صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائمشهر به عنوان طرحی اولیه اجرا می‌شود، اذعان کرد: در صورت موفقیت طرحی ملی، در سطح شهرستان‌های دارای شرایط نیز این صندوق ها ایجاد می شود.

وی افزود: تأمین ۴۹ درصد منابع مالی سهم دولت در تشکیل سرمایه صندوق شهرستان، تقویت سرمایه صندوق‌های زنان و نیز دستیابی اعضای آنها به منابع شهرستان، فراهم شدن زمینه مشارکت زنان روستایی در سطوح بالاتر مدیریتی، توانائی تشکیل صندوق‌های زنان جدید در روستاهای مستعد، ایجاد انگیزه در اعضای صندوق‌های زنان جهت افزایش مبلغ پس‌انداز و در نهایت افزایش سرمایه از اهداف تشکیل این صندوق‌هاست.

فرهادی تصریح کرد: از ۳۵ صندوق خرد زنان روستایی که در قائمشهر مشغول فعالیت هستند، تعداد ۹ صندوق خرد توانست به صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی شهرستان قائم شهر وارد شود.مابقی به دلیل اینکه زمان تاسیس آنها به یک سال نرسیده است این شرایط برایشان فراهم نشده است و بعد از اینکه این مسئله محقق شد به صندوق ملحق خواهند شد

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان قائمشهر نقش زنان روستایی در توسعه کشاورزی را مهم ارزیابی و بیان کرد: نیمی از نیروهای کار در روستاها بانوان هستند از این رو زنان روستایی نقش مهمی  را در توسعه بخش کشاورزی بر عهده دارند.

 معصومه صفری، رییس اداره ترویج قائم‌شهر  نیز  با بیان اینکه زنان روستایی نقش بسزایی در امر تولید و کارهای کشاورزی دارند و همپای مردان روستایی به فعالیت می‌پردازند، گفت: این شهرستان اقدام به تشکیل صندوق اعتبارات خرد زنان با اهدف ایجادگسترش فعالیت‌های درآمدزا برای زنان کم‌درآمد روستایی در جهت توسعه جوامع محلی کرده است.

وی به تاریخچه تأسیس صندوق خرد زنان روستایی در قائم شهر اشاره کرد و گفت: صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی این شهرستان از سال ۱۳۸۶ در روستای نجارکلا با تعداد ۳۹ نفر از زنان فعال و توانمند در کار تولیدی و کشاورزی شروع فعالیت خود را آغاز کرد و با اجرای موفق در روستای پایلوت، این طرح به مرحله اجرایی رسیده و تاکنون ۳۵صندوق در شهرستان راه‌ندازی شده است و ۱۲۳۰ نفر عضو را تحت برنامه‌های آموزشی و اعتباری خود قرار داده است.

 مجید بهادری، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی مازندران نیز گفت: با اجرای موفق و عملکرد صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی شهرستان قائمشهر، این طرح در دیگر شهرستان های مازندران نیز اجراء خواهد شد

وی تشکیل صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و تقویت و توانمند سازی زنان در توسعه کشاورزی را به عنوان دو طرح ملی برای بانوان روستایی استان برشمرد .

بهادری از بانوان به عنوان پرتلاش ترین قشر جامعه انسانی که نقش اساسی در تامین رفاه، امنیت و توسعه اقتصادی خانواده و روستا ایفاء می کنند نام برد و توجه بیشتر مسئولان برای برنامه ریزی های اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی در تامین اعتبارات صندوق های حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی را خواستار شد.

وی با بیان اینکه بدون حضور زنان ساختار اقتصادی خانواده نمی‏تواند پایدار باشد، خاطرنشان کرد: مشارکت زنان روستایی در فعالیت‏های اقتصادی در قالب ساختار نظام‏یافته تعاونی‏ها با حمایت طرح‏های اعتباری مثل صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی، گامی در راستای کارآفرینی، اشتغالزایی و نیز کاهش هزینه‏های تولید و افزایش درآمد خانوار است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *