گردهمایی صندوق های شهرستانی استان سمنان
گردهمايي نمايندگان شركت مادر تخصصي،اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل صندوقهاي حمايت از توسعه بخشکشاورزی استان سمنان و اعضاي هيئت مديره و مديران شركت مادر تخصصي18شهریور 1393 در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، گردهمایی نمایندگان شرکت مادر تخصصی در صندوق های غیردولتی،اعضای هیئت مدیره و مدیران عامل صندوقهای حمایت از توسعه بخشکشاورزی استان سمنان و اعضای هیئت مدیره و مدیران شرکت مادر تخصصی شهریور ۱۳۹۳ در سالن جلسات سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان برگزار شد.
موسوی، رییس سازمان جهاد کشاورزی در این گردهمایی گفت: رشد و بلوغ در استان سمنان به جایی رسیده که نیازمند آن است که قدم های جدید را برداریم.
وی درباره تقاضای بعضی از بخش ها و روستاها برای تاسیس صندوق سخن گفت و افزود: در استان استقبال بسیار زیادی برای صندوقها وجود دارد.موضوعات مالی و نظارتی نیز در بحث صندوقها را مطرح شده و خواستار بحث روی آنها بودند.
در ادامه پس از صحبت های مدیرعاملان صندوق ها، سیدعبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با جمع بندی مطالب مطرح شده گفت: مدل ارائه خدمت نهایی شده است باید به جمع بندی برسیم و برای هر صندوق نسخه مربوط به خودش را ارسال نمائیم.هر ماه یکبار باید اینگونه جلسات برنامه ریزی شود تا تشکیل شود.
وی افزود: موضوعات مطرح شده در این جلسه و جلسات گذشته خودمان در تهران بر چند دسته اند که عبارتند از:بعضی از این مطالب نهایی شده اند و به مدل رسیده است، باید با صندوقها به رایزنی گذاشته شود.بعضی از این موارد در مرحله بررسی هستند و کارشناسان شرکت مادر بر روی آن بررسی های لازم را انجام می دهند.
رضوی اردکانی تصریح کرد: خیلی از کارها را می توان براساس اعتماد و اعتبار پیش برد و صرفاً نباید به نقدینگی فکر کرد همچنین افزایش سرمایه با حداقل سرمایه و سهام تدوین شود. در مورد آموزش باید بیشتر کار کنیم. سیستم بانکی باید بر مبنای منافع باشد.
رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی باید کمک کنید تا بتوانیم منابع مندرج در بودجه را بگیریم. در خصوص بیمه عمر مانده تسهیلات پیگیری ادامه یابد.اقتصادی عمل کردن صندوقها کار درستی است.
وی اظهار داشت: تعامل بیشتر صندوقهای شهرستانی با استانی باید اجرایی شود. ما الان حجمه شدید بیرونی داریم که صندوق شهرستانی اتلاف منابع است به ما کمک کنید که این مقاومت را از بین ببریم.
رضوی اردکانی با اشاره به اینکه شما باید بتوانید فرماندار و استاندار را توجیه کنید، گفت: خدمات رفاهی کارکنان کار ضروری است و آقای اشرفی با کمک شهرستانها بحث آئین نامه رفاهی کارکنان را پیگیری می کنند و با ایجاد جاذبه بهترین ها را به صندوقها بکشانیم.
وی افزود: مشکل مجامع را پیگیری و حل نمائید.در مورد مبحث نرم افزار مشکلی نداریم و طرح جامع نرم افزاری را عملیاتی می نمائیم.در مورد مبحث بهره وری و ارزیابی صندوق مشاوره ای گرفته شده است و برروی آن کار می شود.
در ادامه عوض علیزاده مقدم، عضو هیئت مدیره و قائم مقام شرکت مادر تخصصی گفت: امروز نوید این را داریم که عملکرد خوب شما در صندوقها یک شرط اطمینان و اعتماد مسئولین ملی بوده که هم اکنون در آنها ایجاد شده است.
وی افزود: نکته اول این است که ما در چارچوب یک نظام شبکه ایی هستیم که در دستور کار جدید ما قرار دارد.در حوزه استانی سمنان صندوقهای شهرستانی شکل گرفته است بجز صندوق سرخه که این هم در دستور کار است و انجام می گیرد و تاکید بر این است که صندوق سرخه را باید در شرایط مقتضی تشکیل دهیم.
علیزاده تصریح کرد: صندوق یک نهاد توسعه ای است که ضمن اینکه وظیفه تامین نظام مالی و اعتباری بخش کشاورزی است مانند یک نخ تسبیح بتواند سایر مولفه های توسعه را راهنمایی کند. جایگاه دولت در صندوقهای غیر دولتی از نظر حاکمیتی باید مشخص شود.
عضو هیئت مدیره و قائم مقام شرکت مادر تخصصی گفت: ما باید بتوانیم نیاز به اقتضائات محلی تدوین و طراحی کنیم و ظرفیتهای قانونی را در این قالب بکار ببریم. مسائلی که در کلان ماجرا به صورت تفضیل مطرح کرده اید که ما از آبان سال گذشته ۴۰ مورد آن را احصاء نموده ایم و تیم های کارشناسی برروی آنها فعالیت می کنند.
در ادامه حیدریان، نماینده و ناظر هماهنگ کننده استان سمنان به ارائه گزارشات کلی از صندوقهای استان و شهرستانی استان سمنان پرداختند و گفت: مساحت اراضی کشاورزی استان ۱۹۸ هزار هکتار است که ۱۶۶ هزار هکتار آبی و ۳۲ هزار هکتار دیم و ۵۰ هزار هکتار آن آیش است و ۴۶ هزار هکتار از کل این اراضی مربوط به باغات و ۱۰۲ هزار هکتار زراعی است.
وی افزود: تعداد کل بهره برداران زراعی و کشاورزی ۴۲۲۵۰ نفر است، سهم بخش کشاورزی در اشتغال در سطح کشور ۱۹ % است که در سطح استان این رقم به ۶/۱۸ % می رسد. ارزش محصولات کشاورزی در سطح کشور ۸۶۴ هزار میلیارد تومان است و در سطح استان ۳۰هزار میلیارد تومان است.جمع تولیدات بخش کشاورزی و دامی در استان به میزان 1406 هزار تن است.
حیدریان درباره صندوق های شهرستان شاهرود- دامغان-مهدیشهر-آرادان- ایوانکی-گرمسار گزارشاتی کلی ارائه کردند که شامل: میزان سرمایه، تعدادسهامداران و میزان تسهیلات و بازپرداخت و و جوه اداره شده و اعتبارات صندوقها بود.
در ادامه ابوالقاسم شمس و علیرضا اشرفی، اعضای هیئت مدیره، حمید رضا رشمئی، مدیر امور مالی و اعتبارات، داریوش اعرابی، مدیر امور نمایندگان و مجامع، امیر اسلامی، مدیر منابع انسانی و پشتیبانی و رحیم نظری گوران، مدیر توسعه عملیات و بهبود بهره وری شرکت مادر تخصصی سخنرانی های کوتاهی داشتند.