با حمایت صندوق توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان بیابان به بهشت تبدیل شد

وی که کشاورز زاده و از اهالی روستای سیدهاشم رامشیر است خوب می داند با این آب که معجزه حیات است چگونه برخورد کند. او با لوله کشی آب را بر سر بیابان های دیم آورده و با روش آبیاری تحت فشار و قطره ای تحولی نو در منطقه ایجاد کرده است.

یکی از سیاست‌های اصلی روابط‌عمومی و اموربین‌الملل شرکت مادر تخصصی در سال ۹۳ که سال اقتصاد مقاومتی است  معرفی پتانسیل های صندوق‌های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور به مسئولان ملی برای حمایت از صندوق‌ها، کشاورزان و فعالان این عرصه است. در این میان بهترین راه معرفی صندوق‌ها از سوی خود کشاورزان و بهره‌بردارانی است که سهام‌دار این صندوق‌ها هستند.

در این راستا برای تحقق یافتن این مهم، منصور بنیاب؛ سرپرست روابط عمومی شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با بازدید از پروژه‌های کشاورزی استان خوزستان با کشاورزانی که با حمایت‌های صندوق‌ غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان به کشاورزی خود رونق و جانی دوباره بخشیده‌اند و تحولی بزرگ در روند بهره برداری از سطح زیر کشت و کشاورزی ایجاد کرده اند، صحبت و گفت‌وگو کرد. در ادامه بخشی از این گفت‌وگوها را می‌خوانیم.در ادامه گفت و گوی ما را با وی می خوانید.

 

***

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، حبیب الله رفیعی اصل در حاشیه این مزارع سرسبز به خبرنگار ما گفت: کار کشاورزی را از کودکی شروع کرده ولی کشاورزی به روش های مکانیزه  را چند سالی که در دستور فعالیت خود قرار داده است چرا که افراد منطقه در حال مهاجرت از روستای اطراف به شهرستان رامشیر هستند. بنابراین او از کشت دیم دست برداشته تا بتواند آب رودخانه جراحی را که در فاصله ۶ تا ۷ کیلومتری رامشیر است بر سر مزارع خود بیاورد و این معضل خشکسالی را پشت سر بگذارد و به کشاورزی منطقه رنگ و بویی دیگر بخشد.  

وی افزود: از آنجا که ارتفاع زمین ما تا سطح رودخانه جراحی حدود ۱۳ متر بود نتوانستیم به وسیله کانال ساده و جوی کشی آب را انتقال دهیم، بنابراین توسط دو لوله ۲۰ اینچ و ۱۴ اینچ و با دو موتور پمپ آب را به سر مزارع آوردیم.

رفیعی اصل گفت: ما توانستیم با احداث ایستگاه پمپاژ بر روی رودخانه جراحی با مجوز سازمان آب و برق خوزستان حدود ۱۰۰۰ هکتار اراضی منطقه را از حالت دیم به آبی تبدیل کنیم که ۱۱۲ هکتار آن نیز آبیاری تحت فشار کار شده است که به حول و قول الهی بیابان دیروز به دشت سرسبزی تبدیل شده است.

صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی حامی کشاورزان مبتکر

این کشاورز نمونه منطقه اظهار داشت: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان با کمک بلاعوض سه میلیارد و ۹۲۰ میلیون ریالی ما را در این امر یاری داد و ما با گذاشتن چند میلیارد دیگر موفق به اجرای این پروژه بزرگ شدیم.

رفیعی اظهار داشت: با توجه به نقش حمایتی صندوق ها، ما با حمایت این صندوق توانستیم اشتغال را دوباره در این منطقه احیا کنیم و با دریافت تسهیلات این منطقه را دوباره به نوعی به محل سکونت بدل کنیم. از طرفی این صندوق نقش تاثیرگذاری در این منطقه داشته است.

وی درباره ویژگی های دیگر این صندوق گفت: یکی دیگر از ویژگی های این صندوق ها ارائه تسهیلات در زمان اندک است چنان چه ما برای دریافت این هزینه نیز زمان زیادی در صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی معطل نشدیم که این یکی از خصوصیات خوب این صندوق است.

وی تصریح کرد: هم اکنون۴۰۰ هکتار از سطح زیرکشت خود را به کشت هندوانه و خربزه به صورت آبیاری قطره ای و ۶۰۰ هکتار به کشت گندم و جو به صورت غرقابی  و حدود ۱۱۲ هکتار آن را به آبیاری تحت فشار اختصاص داده ایم. از طرفی پیش بینی می کنیم از هر هکتار کشت آبیاری قطره ای ۵۰ تن و از هر هکتار کشت غرغابی ۳ تا ۴ تن و از هر هکتار کشت آبیاری تحت فشار حدود ۳ تن محصول در هر هکتار محصول برداشت کنیم. البته با توجه به این آبیاری امیدواریم که امسال محصول خوبی برداشت کنیم.

رفیعی اصل اظهار کرد: در مجموع دو میلیارد و دویست میلیون تومان برای انجام این پروژه در رامشیر هزینه کردیم که  500 میلیون تومان آن توسط وام ۷ درصدی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی با معرفی به بانک و حدود ۴ میلیارد ریال هم به صورت وام بلاعوض برای آبیاری تحت فشار تامین شد. هر چند ما بیشتر به دنبال انجام این کار و پذیرفتن مردم برای انجام کار کشاورزی حتی در شرایط سخت بودیم که به حمدالله موفق هم شده ایم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *