پرورش ماهی با تکنولوژی نوین توسط تسهیلات صندوق توسعه بخش کشاورزی خوزستان

این مزارع که برای نوع خاصی از ماهی آزاد و کپور آماده شده بود، معمولا در قطعات ۱۵ یا ۴۰ هکتاری فعال بودند.

یکی از سیاست‌های اصلی روابط‌عمومی و اموربین‌الملل شرکت مادر تخصصی در سال ۹۳ که سال اقتصاد مقاومتی است معرفی پتانسیل های صندوق‌های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور به مسئولان ملی برای حمایت از صندوق‌ها، کشاورزان و فعالان این عرصه است. در این میان بهترین راه معرفی صندوق‌ها از سوی خود کشاورزان و بهره‌بردارانی است که سهام‌دار این صندوق‌ها هستند.

در این راستا برای تحقق یافتن این مهم، منصور بنیاب؛ سرپرست روابط عمومی شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با بازدید از پروژه‌های کشاورزی استان خوزستان با کشاورزانی که با حمایت‌های صندوق‌ غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان به کشاورزی خود رونق و جانی دوباره بخشیده‌اند و تحولی بزرگ در روند بهره برداری از سطح زیر کشت و کشاورزی ایجاد کرده اند، صحبت و گفت‌وگو کرد. در ادامه بخشی از این گفت‌وگوها را می‌خوانیم.در ادامه مصاحبه ما را با علی نوری، این فعال بخش کشاورزی که دارای لیسانس مهندسی نفت، دانشجو دکترای DBAدر رشته کسب و کار است، در مزرعه پرورش ماهی وی می خوانید.

 

***

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی، علی نوری، پرورش دهنده ماهیان گرمابی گفت: در سال ۱۳۷۷ برای فعالیت در حوزه تولید ماهیان گرمابی شرکت «شوریده دریای خوزستان» را تاسیس کردم. از سال ۸۱ نیز این شرکت به بهره برداری رسید. بعد از بهره برداری نیز سند زمین را دریافت کردم. و فعالیت خود را در مزارع ۴۰ هکتاری آغاز کردم. لازم به ذکر است مجتمع پرورش ماهی گرمابی آزادگان دارای ۴۶ مزرعه ۴۰ هکتاری و ۴۶ مزرعه ۱۵ هکتاری است که فعالان بخش شیلات مشغول به فعالیت هستند.

 

وی درباره اینکه چگونه به این شغل روی آورده است، افزود: از سال ۱۳۷۶ که از فولاد خوزستان بیرون آمدم و شرکت مهندسی خود را تاسیس کردم به فکر ایجاد کسب کاری در حوزه کشاورزی نیز بودم و با این کار‌آشنا شدم و شرکتی را در زمینه پرورش ماهی تاسیس کردم.

نوری تصریح کرد: پس از تاسیس شرکت به سراغ نهادهای فعال این بخش رفتم و ابتدا توسط اتحادیه تولیدکنندگان ماهیان آبزی  با صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی آشنا و در آن عضو شدم. سپس در تعاونی که تشکیل دادیم به عضویت این صندوق درآمدم. و هم اکنون یکی از سهامداران صندوق با سرمایه ای نزدیک به سیصد میلیون تومان هستیم که البته صندوق ۱.۸ دهم برابر سرمایه را نیز به ما وام پرداخت کرده است .

وی در خصوص مزیت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان اظهار داشت: تفاوت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان با دیگر بانک ها این است که نیازمند سند یا وثیقه نیست. چرا که خیلی از مراکز پرورش ماهی در این مجتمع فاقد سند هستند. نداشتن سند و وثیقه ملکی مشکل خیلی از تولیدکنندگان است. اما صندوق به اینگونه افراد هم به سهولت و در کمتر از چند روز وام پرداخت می کند آن هم تنها در قبال یک چک یا یک سفته. از طرفی صندوق به شرکت ها راحت تر از افراد حقیقی وام می دهد و حتی به تعاونی ها راحت‌تر از شرکت های سهامی خاص وام پرداخت می کند که این نشان از اهمیت این بخش برای صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی است.  

این بهره بردار بخش کشاورزی یکی از محاسن صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی را نداشتن بروکراسی اداری دانست و گفت: من وام خود را دو روزه دریافت کردم و البته به موقع؛ چرا که بهترین زمان برای خرید خوراک پرورش ماهی زمستان است و اگر خرید نشود بسیار گران باید خریداری شود چرا که ماهی یک سال زمان برای رشد نیاز دارد.

وی افزود: ما بچه ماهی ها را از شمال می آوریم البته در استان هم تولید می شود. بیشتر ماهی های ما ماهی سفید است اما در ۱۰ درصد از استخرها نیز کپور پرورش می دهیم.

نوری اظهار داشت: رضایت مندی از صندوق استان خوب بوده است. اما اگر صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان علاوه بر تامین نهاده های کشاورزی، در مورد استفاده از سیستم های هواده برای استخر ماهیان به تولیدکنندگان پرورش ماهی تسهیلات پرداخت کنند،  تولیدکنندگان این بخش رضایت بیشتری خواهند داشت. چرا که این سیستم هواده باعث افزایش اکسیژن در مزرعه پرورش ماهی می شود.

وی افزود: یعنی مثل سیستم آبیاری قطره ای که باعث بهره وری می شود با سیستم هواده هم می توان سه برابر بهره وری را بالا برد. اگر با این روش هم مانند آبیاری قطره ای برخورد شود و تسهیلات پرداخت شود. این روش هم رشد خواهد کرد.

این فعال بخش کشاورزی گفت: ما در کشور این تکنولوژی داریم اما از آنجا که خرید این سیستم بدون یاری دولت برای تک تک تولیدکنندگان سخت است، بنابراین باید صندوق در این بحث هم وارد شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *