ویژه سفربه استان کرمانشاه ( بخش اول)
تسهیلات آسان و ارزان قیمت، راهگشای کشاورز چغندرکار کرمانشاهی
کشاورز چغندرکار کرمانشاهی گفت: دریافت تسهیلات از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کرمانشاه چنان ساده و راحت بوده که ما انتظار آن را نداشتیم و با توجه به آن سطح زیر کشت چغندرقند را به بیش از۵۰۰ هکتار افزایش دادیم.
یکی از سیاست های اصلی روابط عمومی و اموربینالملل شرکت مادر تخصصی معرفی صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور به مسئولان ملی برای پشتیبانی از صندوق ها، کشاورزان و فعالان این عرصه است. در این میان بهترین راه معرفی صندوقها از سوی خود کشاورزان و بهره بردارانی است که سهام دار این صندوقها هستند.
در این راستا برای تحقق یافتن این مهم، منصور بنیاب؛ سرپرست روابط عمومی شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با بازدید از پروژههای کشاورزی استان کرمانشاه با کشاورزانی که با حمایتهای صندوق غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان به کشاورزی خود رونق و جانی دوباره بخشیدهاند، صحبت و گفتوگو کرد. در ادامه بخشی از این گفتوگوها را میخوانیم.
***
ابراهیم تربیت دیده، کشاورز چغندرکار ۴۵ ساله کرمانشاهی در گفتوگو با خبرنگار شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: شرکت کشت و صنعت چقندرقند زاگرس که من مدیریت آن را بر عهده دارم، با پشتیبانی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کرمانشاه توانستم ۴ دستگاه تراکتور سنگین و ۱۰ نوع ادوات مورد نیاز این کشت از جمله دیسک سنگین، ردیفکار چغندرقند، کودکار کولیتواتور چغندرقند، کمباین برداشت چغندرقندر، چغندرکن، بارکن چغندرقند و … را از محل تسهیلات ۴ درصدی و یارانه تهیه کند و کشت خود را مکانیزه انجام دهد.
وی افزود: با دریافت این تسهیلات ما توانستیم سطح زیرکشت چغندر قند را به بیش از ۵۰۰ هکتار افزایش دهیم و عملکرد تولید در هکتار را با به کارگیری ادوات روز بالا ببریم و از طرفی صرفه اقتصادی این محصول را در استان افزایش دهیم.
تربیت دیده تصریح کرد: من به عنوان یک کشاورز حرفه ای و فعال استان از نحوه دریافت تسهیلات از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کرمانشاه بسیار راضی هستم چرا که تسهیلات را راحتتر و سریعتر از بانکها به ما کشاورزان پرداخت میکند.
این کشاورز درباره قبل از آشنایی با صندوق گفت: در سال قبل به صورت میانگین در هر هکتار ۵۰ تا ۶۰ تن محصول چغندر برداشت می کردیم ولی حالا پیشبینی میکنیم که حداقل ۱۱۰ تن در هکتار برداشت شود که اصلا قابل مقایسه با سال قبل نیست.
وی تصریح کرد: با دریافت حدودا ۲۲۰ میلیون تومان تسهیلات یارانه ای توانستیم به غیر از کشت چغندر کشت گندم و برداشت آن را نیز ارتقا دهیم. چنانچه هم اکنون با دریافت وام و خرید ماشین آلات در هر هکتار ۸ تن گندم برداشت کردیم در حالی که بیشترین برداشت با کشاورز حرفه ای در منطقه ۵ یا ۶ تن است.
تربیت دیده افزود: ما برای خرید دستگاه آنقدر سریع تسهیلات رادریافت کردیم که ۶ میلیون تومان سود بردیم. یعنی دستگاه ها را این هفته با تسهلات صندوق خریداری کردیم در حالی که هفته بعد از آن ۶ میلیون تومان به قیمت دستگاه ها اضافه شد. ما انصافا مشکلی برای دریافت تسهیلات نداشتیم و در طی دو روز تسهیلات را دریافت کردیم و اصلا انتظار آن را نداشتیم.
این کشاورز گفت: هم اکنون نیز دیگر کشاورزان را توجیه کردیم که به صندوق محلق شوند البته بحث این است که کشاورز چه کسی باشد آیا دستگاه را نگه می دارد و استفاده می کند یا نه می فروشد. ما برای دریافت وام به عنوان وثیقه تنها با دادن سفته توانستیم تراکتورهای مورد نیاز را خریداری کنیم. سند تراکتورها هم به اسم خودمان شد. وثیقه خاصی نگرفتند و پول را دو روزه دریافت کردیم و خود صندوق پول را در وجه آن شرکت سازنده تراکتور واریز کرد.
تربیت دیده افزود: ابتدا نام صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی را از رادیو شنیدیم و به دنبالش رفتیم و سهام دار شدم و در نهایت از تسهیلات آن استفاده کردم و رونق خاصی به کشاورزی خود بخشیدم.