شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری تدوین الگوهای خدمت و تامین مالی زنجیره ارزش منطبق بر کشاورزی قراردادی را دستور کار خود قرار دهد

وزیر جهاد کشاورزی طی ابلاغیه‌ای به معاونت‌ها روسا، مدیران عامل شرکت‌ها و مؤسسات مستقل و سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های کشور آنان را ملزم نمود تا بسترسازی مناسب برای تقویت سرمایه‌گذاری داخلی و بین‌المللی از طریق کشاورزی قراردادی فراهم نمایند و معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی هدایت و راهبری برنامه توسعه و تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و توسعه کشاورزی مبتنی بر قرارداد را عهده‌دار می‌گردند.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مادر تخصصی؛ محمود حجتی؛ وزیر جهاد کشاورزی طی ابلاغیه‌ای به معاونت‌ها روسا، مدیران عامل شرکت‌ها و مؤسسات مستقل و سازمان‌های جهاد کشاورزی استان‌های کشور آنان را ملزم نمود تا بسترسازی مناسب برای تقویت سرمایه‌گذاری داخلی و بین‌المللی از طریق کشاورزی قراردادی فراهم نمایند و معاونت برنامه‌ریزی و اقتصادی هدایت و راهبری برنامه توسعه و تکمیل زنجیره ارزش محصولات کشاورزی و توسعه کشاورزی مبتنی بر قرارداد را عهده‌دار می‌گردند و بر اساس این ابلاغیه شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی موظف است نسبت به حمایت از سرمایه‌گذاری‌های منطبق بر کشاورزی قراردادی را دستور کار خود قرار دهد.

در این ابلاغیه آمده است: با توجه به تغییر رویکرد بخش کشاورزی از کشاورزی سنتی به کشاورزی تولید محور برقراری و تقویت پیوندهای بین کشاورزان با صنایع بخش کشاورزی و همین‌طور بازارهای داخلی و جهانی را اجتناب‌ناپذیر کرده است. یکی از مهم‌ترین روش‌های ایجاد چنین پیوندهایی کشاورزی قراردادی است. سیستم کشاورزی قراردادی را می‌توان به‌عنوان یک مشارکت بین بخش‌های مختلف زنجیره تولید در نظر گرفت که تولیدکنندگان بخش کشاورزی مهم‌ترین رکن آن را تشکیل می‌دهند. این الگوی کشاورزی الگوی خوبی برای توسعه کشاورزی در کشورهای درحال‌توسعه دارد و تجربه کشورهای توسعه‌یافته و درحال‌توسعه در این زمینه نیز نشان‌دهنده عملکرد خوب آن‌هاست.

همچنین در خصوص مشکلات بخش کشاورزی در این ابلاغیه تصریح‌شده است: بررسی مشکلات بخش کشاورزی در ایران گویای سطح پایین هماهنگی بین بخش‌های مختلف زنجیره عرضه می‌باشد. به‌عبارت‌دیگر ارتباط و هماهنگی ضعیف بین تولیدکنندگان، صنعت فرآوری، انبارداری، حمل‌ونقل و شبکه‌های خرده‌فروشی و عمده‌فروشی و مصرف‌کنندگان مشاهده می‌شود. این مسئله منجر به شکاف بالای بین قیمت تولیدکننده و مصرف‌کننده در محصولات کشاورزی شده است لذا لازم است با استفاده از سازوکاری مناسب ارتباط بخش‌های مختلف زنجیره تولید به‌ویژه ارتباط بین تولیدکنندگان و صنایع وابسته تقویت شود و به ایجاد پیوندهای جدید بین کشاورزان و صنایع وابسته را بیش‌ازپیش موردتوجه قرار گیرد و کشاورزی قراردادی می‌تواند الگویی مناسب در فائق آمدن بر خیلی از نارسائی‌ها باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *