برگزاری وبینار آموزشی «تامین منابع مالی بین المللی فعالیت های بخش کشاورزی»
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی؛ نخستین وبینار آموزشی « تامین منابع مالی بین المللی فعالیت های بخش کشاورزی» با حضور تعدادی از نمایندگان شرکت مادر و مدیران عامل صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی (استانی و ملی) در سالن جلسات با تدریس« دکتر یاسمین سعادت » بازنشسته بانک جهانی برپا شد.
وی در این وبینار اشاره کرد: با توجه به هدف بالای اهداف توسعه پایدار که قرار است صددرصد امنیت غذایی در جهان حاصل شود. سرمایه گذاری در زنجیره ارزش کشاورزی برای دستیابی به این اهداف ناکافی است. بنابراین هدف در سراسر جهان، افزایش سرمایه گذاری از میلیاردها دلار به تریلیون ها دلار، از همه منابع شامل عمومی، خصوصی، محلی و جهانی است.
سعادت با اشاره به اینکه افزایش سرمایه گذاری بخش خصوصی مستلزم مواردی است، گفت: گسترش فضا برای بخش خصوصی با تمرکز بهتر منابع مالی عمومی و کالاها/خدمات عمومی، بهبود سیاست و محیط نظارتی برای حل شکست های بازار و رفع مشکلات مشارکت محدود بخش خصوصی، بهبود انگیزه ها، کاهش هزینه های مبادله و خطرات سرمایه گذاری خصوصی و تقویت برنامه های اصلاحات و سرمایه گذاری پس از مذاکرات دولت با بخش خصوصی از این موارد است.
وی با اشاره به اینکه تأمین مالی خصوصی برای بخش کشاورزی عمدتاً به دلیل خطرات محدود شده است، اظهار داشت: بخش کشاورزی تجاری، یک بخش وابسته به آب، انرژی، زیرساخت ها و ICT است بنابراین باعث افزایش ریسک آن می شود.
این کارشناس ارشد بانک جهانی عواملی را جز خطرات شاخص برای بخش کشاورزی برشمرد و گفت: برای جذب سرمایه های بخش خصوصی باید ریسک های زیادی را کاهش داد، مثل خطرات عدم ثبات بازار، به ویژه در مورد محصولات فاسد شدنی، اثرات اقلیمی که در سال های اخیر مشکلات ایجاد شده از تغییر اقلیم بر روی کشاورزی بسیار مشهود است، مداخله سیاسی که برای سیاست گزاران اهمیت داشته و همچنین بر اقتصاد و امنیت غذایی ملت ها موثر است، مقیاس سرمایه گذاری- سرمایه گذاری های تجاری کوچک در رابطه با سایر بخش ها (در مزرعه حتی کوچکتر است) و گسستگی در زنجیره تامین باعث شده که به واسطه های متعدد تکیه کند و در نتیجه ریسک را برای سرمایه گذارهای بخش خصوصی افزایش دهد.
فایل سخنرانی ایشان در لینک زیر آمده است.