ایجاد صندوقهای حمایت از منابع طبیعی موجب کاهش تخریب به عرصههای منابع طبیعی میشود
رئیس هیئتمدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی هرمزگان گفت:: فقر و تخریب در عرصههای منابع طبیعی با یکدیگر رابطه مستقیم دارند، هر چه معیشت یکمیلیون خانوار فعال در حوزه عرصههای طبیعی بهبود یابد به همان نسبت تخریب عرصهها کاهش خواهد یافت.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مادر تخصصی؛ عیسی برخورداری پور، رئیس هیئتمدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی هرمزگان افزود: اصلیترین ویژگی صندوقهای حمایت از منابع طبیعی غیردولتی بودن آنهاست زیرا سهم مشارکت دولت در آنها حداکثر ۴۹ درصد و سهم بخش خصوصی و تولیدکنندگان حداقل ۵۱ درصد است.بر اساس بررسیهای صورت گرفته سابقه تشکیل تعاونیهای منابع طبیعی به بعد از انقلاب شکوهمند اسلامی ایران برمیگردد و در طی سالهای پس از انقلاب بر اساس نیاز مردم تعاونیها در زمینههای مختلف تشکیل شدند.
وی تصریح کرد: ظرفیتهای انسانی که بهطور مستقیم و بهعنوان تولیدکننده، بهرهبردار و فعال در عرصههای منابع طبیعی به شمار میآیند، بیش از یکمیلیون خانوار برآورد شده است.
رئیس هیئتمدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی هرمزگان گفت: این افراد از خانواده بزرگ منابع طبیعی و از سرمایههای اجتماعی و ثروتهای انسانی این بخش محسوب میشوند و حساب این افراد با متجاوزین به عرصهها، واسطهها و زمینخواران کاملاً متفاوت است و عدم استفاده و یا استفاده نادرست از این سرمایه همواره موجب جفا به منابع طبیعی بوده است.
برخورداری پور اظهار داشت: این مردم عموماً صاحب سامانههای عرفی هستند و بخش قابلملاحظهای از معیشت آنها نیز از این طریق تأمین میشود و این افراد تعلقخاطر به طبیعت دارند و شادی و نشاط آنها در شکوفایی عرصههای منابع طبیعی است.
وی گفت: با توجه به اینکه فقر و تخریب با یکدیگر رابطه مستقیم دارند، هر چه معیشت این یکمیلیون خانوار بهبود یابد به همان نسبت تخریب عرصهها کاهش خواهد یافت.
رئیس هیئتمدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی هرمزگان گفت: موفقیت بهرهبرداران در تشکیل تعاونیهای واجد شرایط و متعاقب آن تأسیس صندوقهای حمایت از توسعه منابع طبیعی بهعنوان یکنهاد حمایتی مالی و اعتباری، با تخصیص اعتبار به افراد علاوه بر امور اقتصادی و معیشتی سهامداران خود بهعنوان یکنهاد قانونی تسهیلکننده اجرایی تصدیها در عرصههای منابع طبیعی است که موجب بهبود معیشت، کاهش تخریب و درنتیجه حفظ، احیاء و توسعه عرصههای منابع طبیعی میشود که این امر در راستای وظیفه حاکمیتی نیز میباشد.