صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی اهرم کارآمد کشاورزی خوزستان

 

استان خوزستان چنان دارای محصولات باکیفیت و متنوعی است که نمی توان به این استان سفر کرد و حرفی از بخش کشاورزی آن نزد. بنابراین به سراغ کیخسرو چنگلوایی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان رفتیم.

 

 در این راستا یکی از سیاست‌های اصلی روابط‌عمومی و اموربین‌الملل شرکت مادر تخصصی در سال ۹۳ که سال اقتصاد مقاومتی است معرفی پتانسیل های صندوق‌های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور به مسئولان ملی برای حمایت از صندوق‌ها، کشاورزان و فعالان این عرصه است.

 

بنابراین برای تحقق یافتن این مهم، منصور بنیاب؛ سرپرست روابط عمومی شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان دیدار و گفت و گو کرد. وی هم درباره میزان تولیدات این استان و بخش کشاورزی و کارهایی که صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان انجام داده است، برایمان گفت که ادامه با هم می خوانیم.

 

***

 

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، کیخسرو چنگلوایی، رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان گفت: رسالت جهاد کشاورزی تولید محصولات کشاورزی و تامین غذا در کشور است. افزایش سطح زیرکشت و افزایش عملکرد در واحد سطح، تنوع بخشی و کاهش ریسک و مخاطرات دوران تولید و سپس برداشت و بازاریابی و دسترس بودن غذا برای همه مردم زمانی محقق می شود که ما بتوانیم سرمایه گذاری لازم را در بخش کشاورزی و … انجام دهیم.

 

وی افزود: سرمایه گذاری به دو طریق انجام می شود. یکی از طریق تامین اعتبارات دولتی و دوم: سرمایه گذاری در بخش خصوصی و بنگاه های اقتصادی و بانک ها. چون ماموریت ما تامین اعتبارات دولتی و مشکلاتی است که در زمینه تخصیص و نقدینگی وجود دارد. مهم ترین مشکل برای روشن شدن موتور محرک بخش کشاورزی اعتبارات است که صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان با همین هدف پایه گذاری شد.

 

چنگلوائی تصریح کرد: تجمیع و سازماندهی سرمایه سرگردان تشکل ها و صرف آن در راه هایی که استفاده بهینه شود، از کارهای بزرگ صندوق است. در حقیقت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی یک سری ویژگی های منحصر به فردی دارد که آن را از سایر بنگاه های اقتصادی و بانک ها حتی بانک های تخصصی جدا کرده است.  این صندوق مقررارت و بروکراسی اداری را حذف کرده و کار در حداقل زمان انجام می دهد و موضوع دوم اینکه واسطه ها را حذف کرده و توانسته اعتماد را جلب کند.

 

وی اظهار داشت: این صندوق بیشتر به دنبال تزریق سرمایه به بخش کشاورزی است. از اهداف مهم دیگری که این صندوق دنبال می کند؛ توسعه کمی و کیفی بخش کشاورزی است به جای اینکه به فکر سود خودش در صندوق باشد. و دیگر این که وام گیرندگان تعلق خاطری نسبت به آن دارند و احساس مسئولیت بیشتری می کنند و خود را سهام دار می دانند. خود این موضوع باعث می شود که به بهترین شکل ممکن و با روش درست و بهینه و از تسهیلات خود استفاده و نسبت به برگشت ‌آن اقدام کنند تا جایی که میزان مانده صندوق به صفر رسیده که این نشان دهده تعامل خوب صندوق با مردم و مردم با آن است .

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان گفت: ویژگی دیگر صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان تک بعدی نبودن و تنوع بخشی به بخش کشاورزی است. حضور در بخش زراعت، باغبانی، دام، طیور، مکانیزاسیون، صنایع تبدیلی و تکمیلی،زنبورعسل و … یعنی همه بخش هایی که شما می توانید در این بخش متصور باشید به عنوان پیش نیاز بخش کشاورزی  امروز در صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی فعال است.

 

چنگلوایی افزود: همچنین مشارکت در تامین نهادهای کشاورزی و حتی خرید تضمینی از دیگر فعالیت های صندوق هایست که در بنگاه های دیگر یا نمی بینیم یا کمتر می بینیم. صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان با دو میلیارد ریال سرمایه راه‌اندازی شد ولی به خاطر تنوع عملکرد آن سرمایه آن به ۵۳۰ میلیارد ریال رسیده که قسمت عمده آن توسط بهره‌برداران تامین شده است.

 

وی درباره اثر بخشی این صندوق در استان خوزستان گفت: خوزستان به عنوان قطب اصلی کشاورزی کشور است و توانسته صندوق اول کشور در میان ۸۴ صندوق استانی، ملی و شهرستانی شود و بیش از ۸۰ هزار تن را زیر پوشش قرار داده است. از طرفی به خاطر این پتانسیل این صندوق در شهرستان های دزفول و بهبهان هم راه اندازی شده و در آبادان و دیگر شهرستان در حال تاسیس است.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان تصریح کرد: مسئولان محلی پس از عملکرد خوب صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان به شدت به دنبال توسعه صندوق های شهرستانی هستند. بنابراین مقدمات برای تاسیس این صندوق در دیگر شهرستان ها نیز فراهم شده که با تامین اعتبارات دولتی انجام می پذیرد و شاهد توسعه آن در سایر شهرستان ها خواهیم بود. این صندوق در خوزستان هم از نظر کمی و هم از نظر کیفی و تنوع، عملکرد قابل قبولی داشته است.

 

چنگلوایی با اشاره به اجرا و توسعه سیستم های نوین‌آبیاری توسط صندوق ها گفت: پرداخت تسهیلات برای اجرای پروژ های آبیاری تحت فشار و آبیاری قطره ای که مهم ترین نیازهای امروز جامعه کشاورزی است به دلیل محدودیت های منابع آبی از جمله دیگر فعالیت های این صندوق در استان بوده که موجب تحول عمده ای در میزان بهره وری و افزایش تولید و در نهایت رضایت مندی مردم شده است.

 

وی گفت: صندوق ها توانسته اند بیابان ها را به دشت های سرسبز، اشتغال را افزایش، کشت و کار را رونق، صنایع بسته بندی و سورتینگ را ایجاد، باغات را توسعه، پرورش انواع ماهیان به ویژه ماهیان گرمابی رونق و مبارزه با عوامل طبیعی از جمله آفات را در این استان دگرگون کند. تولید انواع سبزی و صیفی و توسعه گلخانه ها که باعث افزایش چندین برابری تولید شده است و … از عملکردها و فعالیت های اثربخش این صندوق در استان ماست.

 

چنگلوایی گفت: ما هم اکنون به صندوق به عنوان یک ضروریت و یک نیاز نگاه می کنیم اما این صندوق باید توسط دولت حمایت شود چرا که امتحان، کارایی و اثربخشی خود را پس داده،هم در زمینه نقش تولید و پایداری تولید و هم گسترده شدن توسعه   بخش کشاورزی .

 

وی افزود: اگر سرمایه گذاری در زمینه بازاریابی هم صورت گیرد، صندوق از نظر کمی و کیفی رشد می کند. نقش صندوق ها چنان در این استان تعریف شده که در شورای برنامه ریزی استان ها بودجه ای برای تامین اعتبار صندوق ها در نظر گرفته است.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان تصریح کرد: من فکر می کنم که اگر آگاهی رسانی و اطلاع رسانی بیشتر از سوی رسانه های گروهی و کنفرانس های خبری انجام شود این صندوق موفق تر خواهد بود اگر این اطلاع رسانی درست انجام شود، سرمایه گذاری کردن در آن هم آسان تر است. از طرفی تاثیر مستقیمی در ایجاد ایده  در مسئولان محلی و ملی دارد.

 

چنگلوایی اظهار کرد: ما در استان از این صندوق به منظور جلب حمایت مادی و معنوی از چند جهت حمایت می کنیم یکی شناساندن صندوق، با مسئولان استانی و همچنین از طریق نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی و …

 

وی به لحاظ تقویت هرچه بیشتر صندوق استان گفت: صندوق باید هم به فعالیت هایش تنوع ببخشد و هم در طرح های بزرگ ملی شرکت بجوید، با ساختار و تجربه گرانبهایی که دارد، می تواند موفق تر هم شود. در زمینه بازاریابی و صادرات محصولات اگر وارد شود می تواند موثر باشد چرا که در خوزستان ۱۴ میلیون تن محصولات تولید ولی تنها ۸ تا ۹ درصد آن صادر می شود و این کار را تنها برخی کشاورزان انجام می دهند.

 

رئیس سازمان جهادکشاورزی استان خوزستان  تصریح کرد: اگر صندوق بتواند مشاور اقتصادی داشت باشد بهتر می تواند در بخش بازاریابی و صادرات وارد شود و با تشکیل کمیته فنی و شناسایی ظرفیت ها، استعدادها، محدودیت ها و … در این راه گام موثرتری بردارد. به نظر بنده با اطلاع رسانی، اهرم های قانونی و در نهایت مشوق های پایدار می تواند صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی را قدرتمند تر و کارآمدتر کرد.

 

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *