ویژه سفر به استان فارس ( بخش اول )‏

صندوق های زنان حمایت از توسعه بخش کشاورزی، تاثیرگذارترین نهاد اقتصادی روستا

بخش کشاورزی یکی از تواناترین بخش‌های اقتصادی کشور است که تولیدات آن حاصل کار چند میلیون خانوار روستایی است. امروزه این تولیدات علاوه بر مرتفع ساختن نیازهای داخلی، به بازارهای ملی و بین‌المللی راه می‌یابند. اینک، زنان روستایی به عنوان رکنی از واحدهای تولیدی مطرح و ساختار اقتصادی جوامع بدون تلاش و فعالیت آنان تصوری دور از ذهن به شمار می‌رود. و از طرفی با توجه به خشکسالی های اخیر مهاجرت مردان برای کار خارج از روستا، نقش زنان در اقتصاد خانوار و جامعه روستایی را دوچندان کرده است.

بنابراین توسعه نهادهای رسمی اقتصادی ویژه زنان روستایی به منظور سرمایه‌گذاری در کشاورزی و اقتصاد خانوار به ضرورتی اجتناب‌ناپذیر و راهکاری عدالت‌جویانه تبدیل شده است که صندوق‌های حمایت از فعالیت های زنان روستایی و عشایری پاسخی به این نیاز اساسی است. در چند سال گذشته ۱۰ صندوق شهرستانی از این نمونه با سرمایه بیش از دو و نیم میلیارد ریال با تجمیع صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی در قالب شرکت‌های سهامی خاص تشکیل شده است و استقبال خوبی از این تشکل‌های اقتصادی در سطوح مختلف به ویژه زنان روستایی به عمل آمده است.

بدین منظور برای آشنایی هر چه بیشتر مخاطبان با فعالیت‌های اثربخش صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی زنان در روستاها، در حاشیه بازدید از صندوق های زنان استان فارس توسط شهریار رستمی؛ مدیر توسعه سرمایه گذاری و تسهیلات، منصور بنیاب؛ سرپرست روابط عمومی شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی، خبرنگار روابط‌عمومی شرکت مادر تخصصی گزارشی تهیه کرده است که در ادامه با هم می‌خوانیم.

 

***

تسهیلات صندوق زنان شهرستان شیراز، مرا برای گسترش گاوداری تشویق کرد

هاجر امیری یکی از زنان جوان روستای نوروزان از روستاهای اطراف شیراز گفت: زمانی که وزارت جهاد کشاورزی کلاس های ترویجی برگزار کرد با صندوق های اعتبارات خرد زنان روستایی در بخش کشاورزی آشنا شده، پس از آن در این صندوق عضو شدم. در سال ۱۳۹۰ که صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی شهرستان شیراز تشکیل شد، صندوق اعتبارات خرد زنان روستای نوروزان نیز با ۳۲ تن به عضویت آن صندوق در آمد که در حال حاضر ۵۵ تن از زنان این روستا عضو صندوق زنان شهرستان شیراز هستند. بعد از عضویت در صندوق زنان شهرستان شیراز چندین نوبت از تسهیلات صندوق استفاده کرده‌ام.

وی افزود: تاکنون سه نوبت از تسهیلات صندوق شهرستان شیراز استفاده کرده‌ام، یک نوبت ۸ میلیون تومان و یک نوبت ۶ میلیون تومان با کارمزد ۴ درصد و امسال موفق به دریافت۴۰ میلیون تومان تسهیلات از منابع شرکت مادر تخصصی با کارمزد ۷ درصد در فروردین ۹۲ شده ام.

امیری تصریح کرد: همچنین موفق شدم گاوداری را با استفاده از تسهیلات صندوق توسعه دهم. فضای دامداری ۲۵۰۰ مترمربع است که ۳۰۰ متر آن سرپوشیده است. همچنین با کمک صندوق توانستم ۱۵ راس گوساله گوشتی خریده و تعداد گوساله ها را به ۹۳ راس برسانم. این تسهیلات در عرض ۴۸ ساعت پرداخت شد و تنها با سفته و چک و بدون ضامن در اختیار من قرار گرفت .

به گفته این زن دامدار، با حمایت صندوق حداقل ۵۰ درصد این کار سود است. از طرفی این صندوق می تواند به توانمندسازی زنان کمک شایانی کند.

حمایت صندوق زنان شهرستان شیراز برای رواج کود ورمی کمپوست در شیراز

سروناز روزی‌طلب، سهام‌دار صندوق حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی شهرستان شیراز در  روستای اسماعیل‌آباد است که با کمک و یاری صندوق زنان شهرستان شیراز توانسته است، خانه‌داری را کنار گذاشته و وارد عرصه تولید شود. وی تولیدکننده کودورمی کمپوست است که نتیجه خوبی هم از آن گرفته است.

وی افزود: با دریافت ۱۴ میلیون تومان تسهیلات با کارمزد ۴ درصد در بهمن ماه سال ۹۱ از صندوق حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی شهرستان شیراز توانستم یک مکان سرپوشیده برای تولید کود ورمی کمپوست تهیه کنم و با خرید مواد اولیه این کار را ادامه دهم.

روزی طلب تصریح کرد: از کنار سود این کار  6 راس گوساله گوشتی نیز تهیه کردم که از فضولات آنها به عنوان مواد اولیه در تولید ورمی کمپوست استفاده کنم تا هزینه کمتری داشته باشم.

وی گفت: از روز ارائه درخواست تا دریافت وام از صندوق تنها ۱ هفته طول کشید و مراحل آن خیلی راحت بود. از طرفی با برگزاری کلاس آموزشی تولید کود ورمی کمپوست توسط صندوق زنان شهرستان شیراز این محصول را بهتر شناختم و تمایل دارم آن را در ابعاد وسیع تر تولید کنم.

روزی‌طلب اظهار داشت: با راه‌اندازی تولید کودورمی کمپوست و گاوداری کوچکمان ۵ تن مشغول به کار شده‌اند که نشان دهنده اشتغالزایی با استفاده از تسهیلات صندوق حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی شهرستان شیراز است.

 

احیای شغل خانوادگی با حمایت های صندوق زنان شهرستان شیراز

فرحناز عبیدی نیز که دو سال عضو صندوق زنان شیراز است، گفت: تاکنون در چندین نوبت از صندوق وام دریافت کرده‌ام اما در اسفند ۹۱ موفق به دریافت تسهیلات ۴ میلیون تومانی با کارمزد ۴ درصد طی دو روز از صندوق شهرستان شیراز شدم و به واسطه آن یک گلخانه به مساحت ۱۵۰ مترمربع تاسیس کردم.

وی افزود: گل های خود را در خود روستا و شهرستان کوار به فروش می رسانم و از این موضوع راضی هستم. هم‌اکنون در این گلخانه ۳۰۰۰ گلدان جای می گیرد که می توانیم با قلمه زدن تعداد آنها را گسترش دهم.

عبیدی تصریح کرد: حضور در کلاس های آموزشی تولید گل و گیاه نیز به من در این مورد کمک شایانی کرد  از طرفی اگر بتوانم تسهیلات بیشتری دریافت کنم، می‌توانم این گلخانه را توسعه دهم ولی در حال حاضر با ۴میلیون تومان هزینه خودمان و ۴ میلیون تومان تسهیلات صندوق توانسته‌ام گلخانه  سنتی راه‌اندازی کنم.

عبیدی تصریح کرد: با دریافت این وام دو تن تاکنون مشغول به کار شدند که البته با افزایش مساحت گلخانه و استفاده از تکنولوژی‌های نوین می‌توانیم این تعداد را تا ۱۰ تن ارتقا دهیم. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *