معرفی صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وثوق شهرستان استهبان

صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی وثوق شهرستان استهبان از سال ۱۳۹۰ با ۴۱۳ نفر عضو از نقاط مختلف شهرستان تشکیل گردید. هدف از تشکیل این صندوق تجمیع و هم افزایی سرمایه زنان روستایی و کمک دولتی، به منظور تامین تسهیلات ارزان قیمت برای ایجاد اشتغال جدید، توسعه و تنوع بخشی مشاغل خانگی زنان روستایی بود.

لازم به ذکر است قبل از تشکیل این صندوق به صورت خودجوش و داوطلبانه زنان نهادهای کوچک محلی برای تامین مالی برخی فعالیت هایشان داشتند.

اما با توجه به عدم ثبت این نهادها و نداشتن دسترسی به منابع مالی بانکی و از طرف دیگر به دلیل افزایش حجم سرمایه صندوق ها در طولانی مدت و ضرورت و شفافیت در عملیات مالی و مدیریتی، صندوق حمایت از توسعه فعالیت زنان روستایی شهرستان از ادغام این نهادها تشکیل گردید تا سرمایه نهادهای مردمی را در جهت ایجاد اشتغال پایدار تقویت نماید و با آموزش زنان و افزایش آگاهی و مهارت، شرایط بهتری را برای فعالیت های کسب و کار فراهم نماید.

صندوق حمایت توانست به دور از ضوابط دست پاگیر مؤسسات بانکی با پرداخت وام های کوچک کمک به درآمد زنان روستایی نماید. همچنین امکان تضمین صندوق های خرد نزد منابع رسمی مالی نظیر بانکها جهت استفاده از منابع بانکی فراهم کرد.

حمایت های تسهیلاتی صندوق حمایت در زمینه های زیر بوده :۱۲۵۰۰۰ میلیون ریال ۶۰۶ فقره

  • حوزه باغبانی:

ایجاد نهالستان انجیر و پسته، حفظ و نگهداری و توسعه باغات انجیر ، زیتون ، انار، بادام و گردو ، پرورش گل محمدی

  • حوزه صنایع دستی :

تولید لباس محلی ، خیاطی، تولید انواع کیف چرم، گلیم بافی، تابلو فرش ، تابلو سه بعدی ، دومیل بافی و سه میل بافی ، کلیپس سازی ، عروسک سازی.

  • حوزه صنایع تبدیلی :

فرآوری زیتون ، تولیدات لبنی و انواع ترشیجات ، تولید قارچ ، تولیدی سبزی خشک؛ تولید عصاره آبشن  و گیاهان دارویی، هویه کاری ، تولید شربت ، انواع مربا ، ترشیجات بیرون برخانگی ،تولید عرقیات و عصاره ، تولید رب انار، تولید نان خانگی و کماچ و نان شیرین و انواع شیرینی و کیک

  • حوزه دام :

پرواربندی بره ، پرورش مرغ ، پرورش زنبور عسل ،

  • حوزه زراعت :

کشت و بسته بندی زعفران .

حمایت از تولیدات زنان در فروش :

  • شرکت در نمایشگاه های : جشنواره ملی مردمی ، اتاق بازرگانی و صنایع معادن ، وزارت جهاد کشاورزی ، نمایشگاه بین المللی و ریاست جمهوری تهران در مناسبتهای مختلف یلدا ، عیدنوروز، ، دهه فجر ، … و در جشنواره زعفران ، جشنواره وحدت اقوام ایرانی
  • و گرفتن غرفه در دیجی کالا و باسلام
  • تهیه بسته های پذیرایی و هدیه از تولیدات صندوق در سطح شهرستان و استان وکشوری

سایرنتایج مثبت صندوق حمایت :

  • فراهم شدن زمینه مشارکت زنان روستائی در سطوح بالاتر مدیریت و تصمیم گیری
  • فراهم کردن حمایت و پشتیبانی ارگانها و سازمانهای سیاسی و اقتصادی شهرستان نظیر فرمانداری وسازمان فنی و  حرفه ای و….

برنامه های آینده صندوق :

افزایش سرمایه ، افزایش تعداد اعضاء، اجرای طرح های جدید و پایدار ، حمایت بیشتر از فعالیتهای کوچک زنان کشاورز و روستایی ،ارتقاء مهارت های تولیدی و بازاریابی زنان روستایی ، کمک به تامین مالی و تنوع بخشی به معیشت خانوار از طریق فعالیت زنان…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *