معاون اول رئیس جمهور: وزارت جهاد کشاورزی برای افزایش بهره وری و استفاده بهینه از آب، خاک قابل تقدیر است
اسحاق جهانگيري؛ معاون اول رئيس جمهور موفقيت نمونه هاي معرفي شده را مايه سربلندي خود، خانواده، منطقه و مسئولان وزارت جهاد كشاورزي برشمرد و گفت: اين قشر زحمتكش با استفاده از نعمتهاي الهي بازدهي بيشتري نسبت به ساير همكاران داشتهاند.
وی با اشاره به نارسائی بعضی از شاخص های انتخاب نمونه در بخش کشاورزی و اشاره قانون اساسی به انتخاب افرادی به عنوان نمونه و دریافت نشان دولتی بیان داشت، اگر در گذشته معرفی افراد نمونه به جامعه و بهره گیری از این الگوها به درستی انجام میپذیرفت، شاهد اثربخشی بسیاری در بین مردم و حرکت آفرینی به سوی تحقق این الگوها در جامعه بودیم.
جهانگیری با تشکر از وزارت جهاد کشاورزی در انتخاب نمونه های بخش کشاورزی، این امر را باعث افزایش بهره وری و استفاده بهینه از آب، خاک و بازدهی خوب برشمرد.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به شرایط ویژه اقتصادی، سیاسی کشور به چالش های پیشرو اشاره داشت و جوان بودن قشر عظیمی از جامعه را به نوعی فرصت طلائی برای فعالیت و در صورت بی توجهی تهدیدی برای کشور دانست و اظهار داشت: اگرچه در سیاست های ابلاغی مقام معظم رهبری رشد ۸ درصدی برای چشم انداز ۲۰ ساله درنظر گرفته شده اما امروز شاهد فاصله زیادی با این هدف هستیم و در ده سال گذشته با وجود امکانات فراوان در کشور شکاف ما با کشورهای رقیب در منطقه بیشتر شده دلیل آن نه در امکانات بلکه در مدیریت می باشد.
وی افزود: منابع کشور به خطر افتاده و به هدر می رود آنچه کشور را به جایگاه مطلوب می رساند، نه پول و یا منابع بلکه مدیریت صحیح است تا همه امکانات را در یک راستا هدایت کند.
جهانگیری با اشاره به برنامه ششم، توسعه بخش کشاورزی را یکی از بخش های کلیدی کشور ارزیابی کرد که در اقتصاد مقاومتی به طور جدی در نظر گرفته شده و خواهد توانست با هدف گذاری و افزایش بهره وری از منابع آب و خاک به درستی استفاده کند. وی با اشاره به اهمیت نظام نوین ترویج کشاورزی آموزش چهار میلیون بهرهبردار را کاری بسیار دشوار دانست که نیازمند مواد آموزشی، استفاده از تکنولوژی برتر می باشد و ابراز امیدواری کرد با برنامه دقیقی که وزارت جهاد کشاورزی در نظر دارد، هر سال شاهد شکوفا شدن و رشد بیشتر آن باشیم و فارغ التحصیلان این بخش زمینه خوبی برای جذب در فعالیت های کشاورزی داشته باشند.
دولت از تقویت زیرساخت های کشاورزی حمایت می کند
معاون اول رییس جمهوری گفت: ۳ درصد از ۸ درصد رشد اقتصادی کشورر که رهبر معظم انقلاب در سیاست های کلی ابلاغ کردند باید از محل افزایش بهرهوری یعنی همان کاری که تولیدکنندههای نمونه کشاورزی انجام دادهاند، به دست آید.
به گزارش پایگاه اطلاعرسانی وزارت جهادکشاورزی, جهانگیری گفت: مقام معظم رهبری برای کشور، رشد ۸ درصدی را هدفگذاری کرده اند و برای آن سیاستگذاری شده بود، در حالی که در چهار سال برنامه پنجم توسعه رشد اقتصادی به منهای نیم درصد رسید و اکنون این عدد را می خواهیم به مثبت ۸ درصد برسانیم که هر چند کار سختی است اما با وجود استعدادها، منابع و نیروی انسانی موجود قادریم آن را محقق کنیم.
وی اظهار داشت: دستیابی به رشد ۸ درصدی امکان پذیر است و بعضی از کشورها در یک دوره طولانی از محل بهره وری تا ۷۰ درصد رشد اقتصادی شان را محقق کرده اند.
جهانگیری بر سیاستگذاری، فرهنگ سازی و معرفی چهرههای نمونه در بخش کشاورزی و سایر بخش های اقتصادی تاکید و تصریح کرد: ۵ درصد دیگر رشد اقتصادی نیز از طریق سرمایه گذاری و ورود نیروهای جدید به دست آید.
وی با بیان این که طبق بررسی ها برای دستیابی به رشد ۵ درصدی، سالانه به ۸۰۰ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری نیاز است، گفت: این در حالی است که بودجه عمرانی امسال دولت حدود ۳۰ هزار میلیارد تومان پیش بینی شده است و سیستم بانکی که برای این رشد ۵ درصدی باید هر سال ۱۸۷ هزار میلیارد تومان منابع جدید برای سرمایه گذاری پرداخت کند، اکنون منابع آن خیلی کمتر از اینها است.
معاون اول رییس جمهوری با اذعان به این که برای حصول رشد ۸ درصدی در کشور راهی جز مدیریت صحیح وجود ندارد، اظهار داشت: مدیریت صحیح می تواند تمام امکانات را در یک راستا بسیج کند در حالی که مدیریت ناکارآمد منابع ملی را نابود و آینده کشور را به خطر می اندازد.
وی با بیان این که بر اساس قانون اساسی ، دولت می تواند به افراد نمونه و برتر نشان دولتی اعطا و خدمات آنها را به جامعه معرفی کند،افزود: اگر این اصل خوب انجام می شد و جامعه میپذیرفت که نمونه های کشوری، الگوهای مدیریت در بخش خود هستند، این اقدام در جامعه موثر واقع می شد.
جهانگیری، افزایش بهره وری از منابع آب و خاک را از هدف های دولت یازدهم عنوان کرد و ادامه داد: ما باید مانند کشاورزان برتر ملی با تمام ظرفیت های مان عمل کنیم و جامعه نیز باید به این سمت حرکت کنند.
وی جوان بودن جمعیت ایران را فرصت طلایی برای فعالیت های اقتصادی دانست و تصریح کرد: اگر نتوانیم نیازهای جوانان کشور را برطرف و برای آنان اشتغال ایجاد کنیم، این فرصت طلایی به تهدید تبدیل خواهد شد.
جهانگیری، بیکاری جوانان را از چالش های مهم عنوان کرد و اظهار داشت: این چالش با سرمایه گذاری و تولید برطرف می شود.
وی با اشاره به سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور نیز اشاره کرد و گفت: در سال ۸۳ سند چشم انداز ۲۰ ساله کشور ترسیم شد و مورد تایید مقام معظم رهبری قرار گرفت و قرار بود ظرف این مدت ،ایران به لحاظ علمی و اقتصادی در منطقه در جایگاه نخست قرار بگیرد و از نظر سیاسی الهامبخش باشد، اما اکنون ۱۰ سال از سند چشم انداز گذشته و با وجود منابعی که در آن دوران داشتیم، فاصله ما با کشورهای رقیب در منطقه بیشتر شده است.
جهانگیری اعلام کرد: دولت مصمم است که رشد ۸ درصدی اقتصادی اتفاق بیفتد و برای آن در بخش سیاست داخلی، سیاست خارجی و فرهنگی الزاماتی وجود دارد و همه باید به آن پایبند باشد.
وی افزود: حرکت دولت مورد تایید مقام معظم رهبری است و همه باید در این راستا حرکت کنند.
جهانگیری، بخش کشاورزی را از بخش های کلیدی در برنامه ششم توسعه و سیاست اقتصاد مقاومتی در حوزه امنیت غذایی و تولیدات استراتژیک و بهره برداری از منابع خواند و اظهار داشت: ایران در منطقه خشک واقع شده و باید طی برنامه ششم توسعه در مصرف آب صرفهجویی شود.
وی در همین حال بر توسعه کشت گلخانه ای و روش های جدید زراعت تاکید و تصریح کرد: در کشت گلخانه ای، ۹۰ درصد آب صرفه جویی می شود و باید مساله آب و خاک جدی گرفته شود.
معاون اول رییس جمهوری، فرسایش خاک را از دیگر دغدغه های اصلی دولت دانست و گفت: نباید شاهد باشیم که پوشش گیاهی به کویر تبدیل شود و طوفان های شن و مردم را آزار می دهد.
وی بر لزوم مشارکت سایر دستگاه ها با سازمان جنگل ها ، مرتع و آبخیزداری در موضوع کاشت درخت و جنگلکاری و بیابان زدایی تاکید کرد.
جهانگیری با بیان این که دولت از تقویت زیرساخت های کشاورزی حمایت می کند، اظهار داشت: باید به سمت کشاورزی اقتصادی و تولید اقتصادی حرکت کنیم.
وی بر کاهش هزینه های تولید کشاورزی تاکید ورزید و گفت: کاهش هزینه های تولید در بخش کشاورزی با افزایش بهره وری و عملکرد در واحد سطح انجام می گیرد.
جهانگیری، آموزش صحیح به بهره برداران و ایجاد نظام نوین ترویج را از راهکارهای افزایش عملکرد تولید دانست و در عین حال بر ورود تکنولوژی برتر در این راستا تاکید کرد.