عدم کارایی تشکل های کشاورزی به دلیل سازماندهی نشدن آنهاست
مدیر برنامه ریزی و تجهیز منابع شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در برنامه «گفت و گوی اقتصادی» رادیو گفت و گو گفت: بخش قابل توجهی از مشکلاتی تشکل های بخش کشاورزی و عدم موفقیت این تشکل ها سازماندهی نشدن در یک نظام منسجم است که موجب شده بخش قابل توجهی از مشکلات حوزه کشاورزی به همان سیاق ۵۰ سال گذشته باقی بماند.
به گزارش روابطعمومی و اموربینالملل شرکت مادر تخصصی؛ علی قاسمی،مدیر برنامه ریزی و تجهیز منابع شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در برنامه «گفت و گوی اقتصادی» که با موضوع نقش تشکل های صنفی در تحقق اهداف صنعت کشاورزی و با حضور ناصر سلطانیان، مدیرکل آموزش بهره برداران وزارت جهاد کشاورزی روانه آنتن شد، با یادآوری این مسئله که مشکلات بخش کشاورزی در تمام این سال ها به کرات، بیان شده است، گفت: بهتر است بحث ساختاری، اساسی و مبنایی در این زمینه صورت بگیرد. در بخش کشاورزی مشکلی به نام کمبود اصناف نداریم زیرا تشکل های بخش کشاورزی، هم زیاد هستند، هم متنوع هستند و هم ریشه دارند.
وی افزود: جامعه هر چقدر از حالت سنتی به سمت مدرن شدن حرکت کند، ساماندهی امورات نیز تغییر می کند. بسیاری از امورات بخش کشاورزی و روستا تا زمانی که در جامعه سنتی هستید، تحت نظامات قدیم شکل می گیرد مشکلات هم حل می شود. اما وقتی از این ساختار بیرون می آئید و آن را تغییر می دهید و از ساختار سنتی فاصله می گیرد، ناچار روابط عرفی تغییر می کند و نیاز است جای آن را سازمان ها و نهادها بگیرند.
مدیر برنامه ریزی و تجهیز منابع شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به چالش های موجود اشاره کرد و افزود: یکی از مشکلات ما این است که از جامعه سنتی فاصله گرفته ایم و به سمت جامعه مدرن رفته ایم ولی جاگزینی نهادها و سازمان هایی که مورد نیاز است، شکل نگرفته است و در واقع دچار یک کاستی ها و خلایی هستیم که نیازمان را پاسخ نمی دهد.
وی اظهار داشت: سابقه تشکیل نظام های صنفی و تشکل های بخش کشاورزی در ایران حداقل ۷۰ الی ۸۰ سال است و جالب اینکه اساسنامه بسیار فراگیر و توانمندی هم داشته اند و دارند.