طرح پرورش میلورم اولین قرارداد مشارکتی فی ما بین صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان سیستان و بلوچستان و صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی منطقه سیستان

پرورش میل‌ورم انقلابی در امنیت غذایی و اشتغال روستایی

به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی:

طرح پرورش میلورم مطابق با اولین قرارداد مشارکتی فی ما بین صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان سیستان و بلوچستان و صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی منطقه سیستان، با تامین سرمایه ۱۵۰ میلیون تومانی از سوی صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی منطقه سیستان، با خرید ۹۰ هزار عدد سوسک مولد در بهمن ماه ۱۴۰۳ برای اولین بار در استان توسط زنان روستایی عضو صندوق روستای شهرک میر درشهرستان هامون راه اندازی گردید.

به گفته آزاده میر مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی منطقه سیستان، در این طرح ۳ نفر از زنان روستایی مشغول بکار گردیده و پس از یک دوره ۴ ماهه محصول نهایی ب دو صورت کرم میلورم زنده و خشک شده قابل عرضه به بازار میباشد
میزان تولید طرح در هر دوره بطور میانگین ۵۰ کیلوگرم میلورم خشک بوده و بازار هدف این محصول صنعت پرورش طیور و آبزیان است که با قیمت خرده فروشی هر کیلوگرم میلورم زنده ۳۵۰ هزار تومان و میلورم خشک شده یک میلیون تومان عرضه میگردد
میلورم لارو سوسک آرد است که به عنوان غنی ترین حشره تامین کننده پروتین و مواد مغذی برای طیف وسیعی از حیوانات از جمله پرندگان، ماهی ها و خزندگان استفاده میگردد
هدف آتی از اجرای این طرح توسعه و راه اندازی کارگاههای خانگی در روستاها به منظور افزایش درامد و تثبیت و ماندگاری خانوارهای روستایی در روستاهای سطح منطقه سیستان می باشد.

علیرضا دهمرده رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سیستان و بلوچستان نیز در بازدید استاندار از نخستین مرکز پرورش خانگی میل‌ورم در شهرستان هامون، از برنامه‌های بلندپروازانه این استان برای تبدیل شدن به قطب تولید پروتئین حشره‌ای کشور خبر داد.

وی با اشاره به مزایای منحصر به فرد این طرح افزود: میل‌ورم معجزه طبیعت برای کشاورزی ماست. نیاز کم به آب و امکان پرورش در کوچکترین فضاها، این موجود را به گزینه‌ای ایده‌آل برای استان ما تبدیل کرده است.

دهمرده اظهار داشت: این پروژه ثابت می‌کند که حتی در سخت‌ترین شرایط اقلیمی هم می‌توان با نوآوری، هم اشتغال ایجاد کرد و هم درآمدزایی داشت. میل‌ورم می‌تواند به نماد جدید کشاورزی هوشمند در استان ما تبدیل شود.

میل ورم لارو سوسک آرد است که به عنوان منبع غذایی غنی از پروتین و چربی برای طیف وسیعی از حیوانات از جمله پرندگان ،ماهی ها و خزندگان استفاده میشود. پرورش میل ورم در خانه، به عنوان یک کسب و کار خانگی ارزشمند به حساب می آید و برای خانوارهای روستایی بدلیل اینکه نیاز به تجهیزات پیچیده ندارد قابل اجراست.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *