صنعت زنبورداری کشور باید توسعه یابد

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی گفت: اگر می‌خواهیم زنبوردار درآمد خوبی داشته باشد باید این صنعت توسعه پیدا کند.

به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی، عباس کشاورز، سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در مراسم رونمایی از دستاوردهای صنعت زنبورداری کشور که با حضور محمد شریعتمداری وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی و معاونان وزارت جهاد کشاورزی در سالن تلاش در روز چهارشنبه دوم بهمن ماه ۱۳۹۸ برگزار شد، اظهار کرد:  زنبور عسل از موثرترین حشرات در بخش کشاورزی است و گام اول ما این است که از این حشره به خوبی محافظت کنیم که هم برای طبیعت و هم برای ما مفید است.

وی افزود: اگر می‌خواهیم زنبوردار هم درآمد خوبی داشته باشد باید این صنعت توسعه پیدا کند اما در حال حاضر نباید به عدد اقتصادی این صنعت توجه کنیم و آنچه باعث تغییر کند، ایده است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی در رابطه با خصوصی سازی اذعان کرد: کار باید به دست بخش خصوصی و ذی نفعان واگذار شود اما باید نحوه کار اقتصادی این تشکل ها تغییر کند.

وی افزود: عملکرد بخش زنبورداری پایین است و راه برون رفت، افزایش بهره‌وری است که کمترین هزینه و بیشترین بازده را دارد.

کشاورز تاکید کرد: زنبورعسل در ابتدا برای کشور تولید به همراه دارد که این تولید هم در زمینه باغبانی و هم زراعت بوده و باعث ایجاد ارزش افزوده در سطح ملی می شود، ۲۵ تا ۴۰ درصد، عملکرد محصولاتی مانند کلزا و گل آفتابگردان را افزایش می‌دهد.

وی افزود: ۶۰ تا ۷۰ هزار تن دانه کلزای کشور وابسته به کندوها است، بنابراین زنبورداران باید حضور بیشتری در مراتع داشته باشند و کشاورزان را قانع کنند که حضور زنبور در اطراف شان به نفع آنها است.

سرپرست وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: ۸۰ میلیون تن محصول زراعی در کشور تولید می‌شود که زنبورعسل در آن تاثیر مستقیم دارد.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور:

در ۴۰ سال صنعت زنبورداری رشد خوبی داشتیم و از یک میلیون کلونی به هشت میلیون عدد رسیده ایم

در ادامه این مراسم، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور اظهار کرد: در این ۴۰ سال در صنعت زنبورداری رشد کمی خوبی داشتیم و از یک میلیون کلونی به هشت میلیون عدد رسیده ایم.

بهزاد بانکی پور افزود: در چند سال اخیر از تک محصولی خارج شدیم و چندین محصول را در کنار عسل تولید می‌کنیم، همچنین ۱۵۰ تشکل فعال در صنعت زنبورداری کشور وجود دارند.

 بانکی پور در رابطه با برندسازی گفت: برندسازی ملی برای نخستین بار اتفاق افتاده و شبکه تشکل ها با برند ملی محصولات خود را معرفی می‌کنند.

وی افزود: تکنولوژی های نوین برای تغذیه زنبور عسل وارد شده که جایگزین مناسبی برای شکر در فصل زمستان است.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور گفت: صنعت زنبورداری کشور از سال ۲۰۱۵ در رویدادهای بین المللی حضور موثر دارد که نگاه توسعه صنعت زنبور عسل باعث تغییرات و رشد در این صنعت شده است.

وی افزود: اگر تفکر توسعه، تقویت شود در آینده نزدیک شاهد تحولات چشمگیری در این صنعت خواهیم بود.

 

تفاهم‌نامه چهارجانبه توسعه فناوری و دانش فنی تولید محصول ارزشمند میلیین از زهر زنبور عسل امضا شد

با حضور سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، تفاهم‌نامه چهارجانبه توسعه فناوری و دانش فنی تولید محصول ارزشمند میلیتین از زهر زنبور عسل امضا شد.

با حضور مهندس عباس کشاورز سرپرست وزارت جهاد کشاورزی و محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، و صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری، تفاهم‌نامه چهارجانبه توسعه فناوری و دانش فنی تولید محصول ارزشمند میلیتین از زهر زنبور عسل توسط مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، عیسی منصوری، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت رفاه، علی اسحاقی، مدیرعامل موسسه رازی و بهزاد بانکی پور، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه  صنعت زنبورداری کشور امضا شد.

در این مراسم همچنین، توافقنامه همکاری چندجانبه در ارتقای مهارت و توانمندی رسته زنبورداری بین  معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی، رئیس سازمان فنی و حرفه ای کشور، معاون توسعه کارآفرینی و اشتغال وزارت رفاه و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور به امضا رسید.

در این مراسم، از دستاوردهای صنعت زنبورداری کشور شامل تمبر ویژه تکمیل زنجیره ارزش محصول ژل رویال، سامانه مبادلات صنعت زنبورداری کشور و بنیاد ملی ارتقا بهره وری و مهارت صنعت زنبورداری نیز رونمایی شد.

ایجاد تحول در بخش کشاورزی کشور طی شش سال اخیر

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در شش سال گذشته تحولات زیادی در بخش کشاورزی کشور ایجاد شده است.

محمد شریعتمداری، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، در این مراسم اظهار کرد:  در شش سال گذشته تحولات زیادی در بخش کشاورزی کشور ایجاد شده است و حضور تعاونی ها و بخش خصوصی در حوزه کشاورزی قابل توجه است.

وی افزود: توسعه فعالیت‌های کشت گلخانه ای در این دوره معادل کل دولت ها در چهل سال اخیر بوده است‌.

شریعتمداری در رابطه با انتقال آب به غرب کشور تصریح کرد: طرح انتقال آب به منطقه غرب کشور اشتغال و تحول بزرگی در آن مناطق ایجاد کرد و طرح ۵۵۰ هزار هکتاری اراضی خوزستان به کشاورزی آن منطقه شکل جدیدی بخشید.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: ما باید با بخش خصوصی مشارکت داشته باشیم و توسعه اشتغال با روش های ضربتی هم مطلوب بوده است، همچنین استفاده از مشارکت های بین المللی هم می تواند در امر توسعه مفید باشد.

شریعتمداری ادامه داد: هدف ما توسعه صنعت زنبورداری در ایران است تا به مقصود برسیم.

صنعت زنبورداری مصداق اقتصاد مقاومتی است

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی گفت: صنعت زنبورداری مصداق واقعی اقتصاد مقاومتی بوده و وابسته به منابع داخل کشور است.

مرتضی رضایی معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی نیز اظهار کرد:  با مجموعه ای از محصولات مواجه هستیم که نیاز به علم و تکنولوژی دارد.

وی افزود: این صنعت مصداق واقعی اقتصاد مقاومتی بوده و وابسته به منابع داخل کشور و  صادرات محصولات است.

رضایی ادامه داد: یک گرم زهر زنبور عسل معادل ۸۰ دلار است که نشان می‌دهد نگاه ویژه‌ای باید به بازارهای هدف داشته باشیم.

وی تاکید کرد: اگر تنها به بازارهای داخل توجه کنیم، موفقیت حاصل نمی شود و افق دید باید خارج از کشور باشد.

رضایی تصریح کرد: در حال حاضر سومین کشور تولید کننده عسل و چهارمین کشور در زمینه میزان کلونی هستیم.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی خاطرنشان کرد: استخراج زهر زنبور عسل اولین گام است و ما باید به محصولات دیگر هم بها بدهیم.

رضایی افزود: ژل رویال خواص بسیار زیادی داشته و تاثیرات دارویی بهداشتی و اثرات بیولوژیکی آن اثبات شده است.

معاون امور تولیدات دامی وزارت جهاد کشاورزی تاکید کرد: مهارت افزایی و تبدیل علم به مهارت باید مورد توجه قرار گیرد و زنبورداران باید برای تولید زهر بیشتر پیش قدم شوند.

وی در رابطه با ورود بخش خصوصی به صنعت زنبورداری گفت: تشکل‌ها و دست اندرکاران در این کار ورود پیدا کنند و دولت تنها می‌تواند پشتیبانی را بر عهده گیرد.

رضایی افزود: از سال گذشته تاکنون تولید برخی از محصولات عسل ۷۵ درصد رشد پیدا کرده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *