صندوق ها برای رشد کردن نیازمند برطرف کردن نیازهای زمان حال هستند

وی تصریح کرد: حال که از ورود صندوق های غیردولتی به بخش کشاورزی ۱۰ سال می گذرد، صندوق ها با مسائل و موضوعات جدیدی روبه رو هستند. چنانچه در گذشته مشکلات قانونی داشتند و شرکت مادر تخصصی به دنبال سهام دار می گشت و حالا دیگران به دنبال شرکت مادر تخصصی می گردند تا سهم دولت را بپردازد، این یعنی خواسته ها و نیازها امروز صندوق ها تغییر کرده است. بنابراین هر تشکیلات بالنده ای باید بتواند در هر زمان نیازها و مسائل خود را به روز کند. دیگر مسائل صندوق ها مسائل گذشته نیست. برای اینکه صندوق ها حیات داشته باشند و رشد کنند باید با شیوه های جدید آشنا شوند و آنها را عملی کنند.

رضوی اردکانی با اشاره به اینکه هم اکنون هزاران شرکت در کشور به ثبت رسیده است ،مثلا ۱۰۰ هزار تشکل در خراسان رضوی در این مدت به ثبت رسیده است، گفت: اما چند انجمن بالنده است و توانسته در زمان خودش زندگی کنند و منحل نشود. اگر اساس نامه و قوانین و .. یک تشکل هر چه قدر هم خوب باشد اما در زمان حال زندگی نکند، دچار مشکل می شود. بنابراین صندوق ها برای ماندن نیاز به روز شدن دارند و اگر به جای عمل تنها شعار بدهند به جایی می رسند که دیگر صندوق ها پاسخگوی مسائل مردم نخواهد بود. طبیعتا بعد ار مدتی بی حرکت و از بین خواهند رفت. پس باید تامل کنیم.

وی افزود: هم اکنون از صندوق ها انتظار می رود که مدل ارائه خدمت پیشنهاد دهند به طور مثال برای قبل، حین و بعد از تولید برنامه ارائه کنند. حال زمانی رسیده است که صندوق توان این را دارند که کارهایی را انجام دهند که در زمانی قادر به انجام آن نبودند، مانند ایجاد سردخانه های صنعتی یا کارخانه هایی برای فراوری تولیدات کشاورزی.

رضوی اردکانی با بیان اینکه صندوق هر روز سوالات و مباحث زیادی را پیش رو دارد، اظهار داشت: حال اگر به این سوالات پاسخ ندهند، به سوی انحلال خواهند رفت. زمانی از نظر قانونی در سال ۸۹ اصطلاحا «سر صندوق ها به سقف خورده بود.» بنابراین به دنبال قوانین جدید رفتیم. هم اکنون مشابه این اتفاق رخ داده و صندوق ها چون مجموعه ای زنده بوده و مرتب در حال رشد هستند دوباره به طرح یا قانون و برنامه جدید نیازمندند. بنابراین باید بر روی مسائل جاری تفکر کرد.

مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: صندوق ها هم اکنون صاحب ۷۰۰ میلیارد تومان سرمایه هستند که از برخی بانک ها بیشتر است. صندوق ها صاحب قدرت هستند چرا که به ملت تکیه کرده اند نه به دولت. صندوق ها هم اکنون در وضعیت مطلوبی به سر می برند. بنابراین باید نگرش جدیدی پیدا کنند.

وی با اشاره به سالروز رحلت امام امت اظهار کرد: خوب است که جمله ای از این انسان وارسته نقل شود: ایشان معتقد بود که این جمله که « می گویند حرف مرد یکی است، حرف بسیار اشتباهی است. » چرا که ما باید با توجه به زمان حال برنامه ریزی کنیم و مدل ارائه کنیم. هر راهی ممکن است برای مقطع و زمان خودش خوب باشد اما در زمان دیگر خیر.

رضوی در مورد معوقات هم گفت: معوقات جز در زمان اضطرار سم مهلک است. در زمانی که دیگر هیچ راهی نبود و مسائل به شرایط بیرونی مربوط می شد نه سو مدیریت، مانند آمدن نوعی بیماری یا طوفان یا سیل و .. معوقات قابل قبول است اما در زمان غیر آن چیز بد و زشتی است. زمانی که در خانواده ای مشکلی پیش می آید، باید کل خانواده هم فکری کند تا راه حل آن را پیدا کند نه آنکه با این جمله که معوقات است از کنار آن بگذرند. از طرفی تمدید از معوقه هم بدتر است. چرا که منتقدین این را به عنوان ایراد از صندوق ها مطرح می کنند و معتقدند که به این دلیل سرمایه صندوق ها اثر بخش نیست. پس نباید این کار صورت بگیرد و این ماند حکم اولیه شرع است اما اگر راه دیگری نبود، حکم ثانویه تمدید نیست بلکه همفکری برای حل آن است.

وی افزود: در پایان از همه حضار می خواهم که نظراتشان را درباره این جلسه مطرح کنند تا بتوانیم جلسات آموزشی بهتری را در‌ آینده برگزار کنیم.

گفتنی است در این کارگاه آموزشی یک روزه در ابتدا آقای حسن زاده، معاون امور ثبت شرکت ها مطالبی در مورد ثبت تغییرات صندوق ها ارائه کرد و سپس جلسه پرسخ و پاسخ با حضور وی و علیرضا اشرفی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی برگزار شد تا ابهاماتی که برای حضار وجود داشت، رفع شود. 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *