صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی نیازمند بهره مندی از روش های تامین مالی نوین در رویکرد توسعه ای، مشارکتی و اقتصادی

به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی:

در نشست مشترک سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان رضوی، شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در کشاورزی و صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خراسان رضوی، ساز و کار های تامین مالی، روش های بهره مندی از نظام تامین مالی نوین، بسط و توسعه فعالیت های بازرگانی-مشارکتی مورد بررسی و تبادل نظر قرار گرفت.

در این نشست حمیدرضا رضوی خبیر، مدیر عامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خراسان رضوی گزارشی تفصیلی از عملکرد صندوق ارائه نمود. رضوی خبیر در ادامه به تفاهم نامه همکاری مشترک با هدف کاهش ناترازی برق کشاورزی و ایجاد نیروگاه های خورشیدی ۳۵۰ مگاواتی اشاره نمود. همچنین وی گزارشی از فعالیت های اقتصادی، مشارکتی و بازرگانی در حوزه بازار و تامین نهاده در چهارچوب برنامه و بودجه مصوب سال ۱۴۰۴ ارائه نمود.
مجید جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، صندوق های حمایت از توسعه در بخش کشاورزی را در استان مغتنمی بزرگ دانست و حضور چنین پتانسیلی را ستود. جعفری ارزش افزوده اصلی بخش کشاورزی را در حوزه های قبل و بعد از تولید دانست. وی در ادامه پیشنهاداتی از قبیل انتشار اوراق مشارکت عمومی، فراهم سازی مشوق های مالیاتی برای فعالیت های کشاورزی، ایجاد تعامل نزدیک با تصمیم سازان استان، ایجاد کمیته راهبردی توسعه کشاورزی در ظرف نهادی صندوق ها، تعاونی ها و اتحادیه های بخش کشاورزی، آموزش و توانمند سازی دانش مالی تولید کنندگان، روش های تامین مالی نوین در چهارچوب فعالیت های صندوق، تعامل با دانشگاه جهت تهیه سند توسعه و تشکیل شورای عالی سرمایه گذاری و ورود به بیمه کشاورزی، ارائه نمود. جعفری با اشاره به اینکه حوزه کشاورزی دارای آسیب پذیری و ریسک بالاست و تاب آوری آن پایین است، بر جایگاه اجتماعی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی در اطمینان خاطر بخشیدن به تولیدکنندگان بخش کشاورزی تاکید نمود و ارائه خدمات تسهیلاتی سریع، به موقع و آسان را خصیصه بارز صندوق ها دانست.
ایرج ناصری مقدم، معاون برنامه ریزی و امور اقتصادی سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی، فعالیت صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی را اثر بخش خواند و با عنایت به جایگاه، حجم و ارزش تولیدات کشاورزی خراسان رضوی، افزایش سرمایه صندوق ها را لازم و ضروری دانست. وی مولد سازی را فرصتی عالی برای افزایش سرمایه صندوق ها در جهت ارتقا اثر بخشی دانست و از ریاست سازمان و شرکت مادر تخصصی تقاضای اهتمام ویژه به این مهم را داشت. وی از تقاضای تاسیس دو صندوق شهرستانی خبر داد.
حمیدرضا رشمئی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی با اشاره به لزوم تغییر رویکرد صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی و خروج از فعالیت صرف مالی و تسهیلاتی، تجلی این تغییر عملکرد را در برنامه و بودجه سال صندوق ها دانست.
علی درجانی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی، نگاه سازمان جهاد کشاورزی استان را، فرصتی برای بهره مندی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی دانست. درجانی ایجاد ارزش افزوده در محصولات کشاورزی را مرهوم اتصال تمامی حلقه های کشاورزی برشمرد و بر ایجاد بستر مناسب به منظور پبوستگی حلقه ها در ظرف نهادی صندوق ها، تاکید کرد.
احمد ابراهیمی، مدیر توسعه سرمایه گذاری و تسهیلات شرکت مادر تخصصی با اشاره به گفتمان جدید در صندوق ها، دوام و قوام صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی را در تغییر رویکرد صندوق ها دانست و اشاره نمود که صندوق ها در مسیر تامین مالی خود، نیازمند مهندسی مالی هستند.
عوض علیزاده مقدم، رئیس هیات مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی، با بیان اینکه حوزه کشاورزی، کاملا مردمی است. وی با بر شمردن خصیصه های حال حاضر حکمرانی کشاورزی کشور، بر فضای سلامت کارکردی صندوق ها، حرکت رو به جلو صندوق ها در تغییر رویکرد و فضای باز مهندسی و اصلاحی صندوق ها اشاره نمود. علیزاده مقدم حرکت در مسیر مردمی را با توجه به وضع موجود اقتصاد کشاورزی، لازمه تغییر رویکرد به توسعه ای، مشارکتی و اقتصادی دانست و صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی را ظرف حوزه مردم نهاد، برای برنامه های توسعه ای کشاورزی برشمرد. وی ورود صندوق ها به باراز پول و سرمایه، تامین نهاده های کشاورزی، صادرات و طرح های توسعه ای، لازمه ارتقا و تغییر رویکرد در نظام کشاورزی توسعه ای مردم دانست.
علیزاده مقدم، با اشاره به موارد قانونی که برای افزایش سرمایه صندوق ها از سوی قانون گذار پیش بینی شده است، تحقق هر یک را منوط پیگیری های همسو و مستمر دانست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *