رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی:

صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی می‌توانند عاملان صندوق نوآوری و شکوفایی در شرکت‌های دانش بنیان باشند

جانعلی بهزاد نسب، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در رویداد مجازی معرفی نیاز‌های فناورانه کشاورزی و صنایع وابسته در روز ۱۲ مردادماه ۱۳۹۹  که توسط صندوق نوآوری و شکوفایی ریاست جمهوری برگزار شد، گفت: از ابتدای سال ۱۳۸۳ تاکنون تعداد  ۱۵۴ صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی توسط شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی تشکیل شده که می‌توانند به عنوان عاملان صندوق نوآوری و شکوفایی در خدمت شرکت‌های دانش بنیان باشند چرا که به رسوخ دانش تخصصی و فناورانه به تولید، مصرف و تبدیل در کشاورزی اعتقاد دارندو از طرفی در شرایط کنونی تحریم‌ها، بدون گسترش دانش، امکان تاب‌آوری در کشور وجود نخواهد داشت.

بهزادنسب به تعاملات صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی با صندوق نوآوری و شکوفایی اشاره کرد و گفت: برای بازارسازی شرکت‌های دانش بنیان حوزه کشاورزی نیازمند حمایت صندوق نوآوری و شکوفایی هستیم که امیدواریم تعاملات کنونی، تقویت و اثربخشی در این حوزه افزایش یابد.

وی افزود: کشاورزی در تعادل‌بخشی به توسعه کشور حائز اهمیت است و نقش زیادی در عرصه رشد اقتصادی کشور دارد. یکی از سیاست‌های اصولی ما نیز حمایت از تکمیل زنجیره تولید است که شرکت‌های دانش بنیان می‌توانند با استفاده از ظرفیت‌های خود موجب نوآوری و خلاقیت برای ایجاد ارزش افزوده و تکمیل زنجیره شوند.

بهزاد نسب نیاز‌های اصلی کشاورزی را تامین ماشین آلات، تجهیزات، ادوات، انواع بذر و سموم، روش بیولوژیک مبارزه با آفات و روش‌هایی برای بالا بردن راندمان حوزه کشاورزی عنوان کرد.

حضور ۲۴۲ فناور در رویداد مجازی معرفی نیاز‌های فناورانه کشاورزی

در ادامه  سیاوش ملکی‌فر، معاون توسعه صندوق نوآوری و شکوفایی در سخنانی به میزان مشارکت فعالان در زیست بوم نوآوری در این رویداد مجازی اشاره کرد و گفت: ابزار‌های تأمین مالی صندوق نوآوری و شکوفایی متنوع است و از وام کم‌بهره تا کمک‌های بلاعوض برای توسعه بازار شرکت‌های دانش بنیان را شامل می‌شود. رویداد‌های ارائه نیاز‌های فناورانه نیز که ۱۴ رویداد حضوری آن در سال گذشته برگزار شد یکی از اقدامات صندوق نوآوری برای بهم‌رسانی واحد‌های صنعتی و شرکت‌های دانش بنیان است. در رویداد امروز نیز ۲۴۲ نفر برای حضور ثبت نام کرده‌اند که از این تعداد ۱۳۷ نفر از ۱۲۴ شرکت دانش بنیان، ۳۵ نفر از ۳۳ شرکت در فرایند دانش بنیان شدن و ۷۰ نفر از شرکت‌های غیر دانش بنیان هستند.

وی درباره برنامه‌های دیگر صندوق نوآوری و شکوفایی در حوزه کشاورزی خاطرنشان کرد: موضوع رویداد «دوشنبه‌های استارت‌آپی» بعدی که ۲۰ مرداد برگزار خواهد شد در حوزه کشاورزی است و در آن برنامه، ۶ کسب و کار نوپا (استارت‌آپ) مدل تجاری‌سازی و دستاورد‌های خود را ارائه می‌کنند. صندوق‌های جسورانه بورسی،  صندوق حمایت از توسعه  پژوهش و فناوری در بخش کشاورزی و صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی نیز برای سرمایه‌گذاری در این استارت‌آپ‌ها حضور خواهند داشت. همچنین علاوه بر این رویداد، ۸ نمایشگاه خارجی حوزه کشاورزی نیز در لیست حمایت‌های بلاعوض صندوق نوآوری و شکوفایی قرار دارد.

ملکی‌فر اهداف اصلی برگزاری رویداد‌ها را ارائه نیاز‌های فناورانه تشریح کرد و گفت: تزریق فناوری پیشرفته به صنایع متعارف و تقویت رقابت‌پذیری، تأمین نیاز‌های فناورانه صنایع بزرگ در شرایط تحریم، توسعه بازار شرکت‌های دانش بنیان و خلق درآمد‌های پایدار، کاهش خروج ارز، تقویت روحیه خودباوری و ایجاد اشتغال پایدار برای دانش آموختگان جوان دانشگاه‌ها از اهداف برگزاری این رویداد است.

کمیسیون کشاورزی مجلس آماده همکاری با صندوق نوآوری است

سیدجواد ساداتی نژاد، رییس کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی در این رویداد بر حمایت کامل مجلس برای استفاده از دانش بومی برای توسعه کشاورزی و تامین اقلام غذایی تأکید کرد و گفت: آمار‌ها نشان دهنده وابستگی ما به واردات محصولات غذایی، نهاده‌ها، مکمل‌ها و سم و کود از خارج کشور است. این در حالی است که حجم زیادی محقق و دانش آموخته دانشگاهی با ایده‌های خلاقانه حوزه کشاورزی در زیست بوم نوآوری کشور حضور دارند که می‌توانند ما را در این عرصه کمک کنند.

وی تأکید کرد: کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان در حوزه کشاورزی و محیط زیست آماده همکاری کامل با صندوق نوآوری و شکوفایی است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *