صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی تجلی نگرش اسلامی در نظام مالی و اعتباری

معاون امور فرهنگی و آموزشی حوزه نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی در جلسه شورای مدیران شرکت مادر تخصصی گفت: شکلگیری صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی بر پایه اصول اسلامی و قرضالحسنه، پایداری منابع مالی لازم و پرهیز از نظام ربوی، الگوی عملیاتی در خدمترسانی مؤثر به تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی میباشد.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مادر تخصصی؛ حجتالاسلاموالمسلمین روحالله شاهمردایان، معاون امور فرهنگی و آموزشی حوزه نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی در جلسه شورای مدیران شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی افزود: صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی مصداقی از تجلی نگرش اسلامی در بهکارگیری نظام مالی و اعتباری برای خدمت به جامعه کشاورزان است.
وی اظهار داشت: با توجه به نگرش حاکم در حکومت الهی و دین مبین اسلام که به تعالی انسان و جامعه به بانکداری بدون ربا برای تأمین آسایش و آرامش جوامع اسلامی توجه دارد؛ صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی مصداقی از تجلی این نگرش میباشد که امیدواریم با تقویت سهم دولت از سوی مراجع زی ربط، شاهد شکوفایی هر چه بیشتر این صندوقها برای خدمت به تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش کشاورزی، باشیم.
شاهمرادیان تصریح کرد: نگرش دینی به ابعاد مختلف زندگی، ضروری است. باید مسائل دینی را در سطح جامعه، عملیاتی نمائیم و آن را ترویج دهیم چرا که کارهای انجامشده توسط جهاد گران در همین راستا بوده است که تقویت و ارتقای این روحیه در همه بخشهای مختلف لازم است.
معاون امور فرهنگی و آموزشی حوزه نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به اینکه بهکارگیری آموزههای دینی در ابعاد و عرصههای مختلف بخش کشاورزی و فرهنگسازی لازم میتواند در رفع چالشهای ممکن مؤثر باشد، گفت: رونق و آبادانی ما را به استقلال اقتصادی و سیاسی کشور رهنمون میسازد و از سوی دیگر احیای نهضت بانکداری اسلامی توسط صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی میتواند الگویی عملیاتی را در خدمت به جامعه کشاورزان فراهم سازد.
شاهمردایان از تشکیل مرکز پژوهشکده اسلامی در بخش کشاورزی برای تبیین مبانی فقهی و ساختارهای لازم برای عملیاتی کردن آنها خبر داد و افزود: این پژوهشکده میتواند مساعدتهای فکری لازم را در تحقق اهداف نظام حاکمیتی در بخش کشاورزی فراهم سازد و موجب تسریع در تحقق آیندهای دینی و احکام اسلامی در ابعاد ممکن گردد.
در ادامه این جلسه سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: بهرهمندی از فرهنگ اسلامی و آگاهی یافتن از آموزههای قرآنی درزمینه های مختلف و زمینه سازی لازم بهمنظور بهرهمندی از ظرفیتهای موجود در حوزه نمایندگی ولیفقیه در وزارت جهاد کشاورزی برای رشد و تعالی همه عرصههای بخش کشاورزی بهعنوان یک ضرورت مطرح است. همواره حضور روحانیت در جهاد کشاورزی نقش بنیادی و مبنایی در راستای تدوین برنامهای فرهنگ محوری و دینی را دارد که منبعث از روشهای اسلامی و الهی برای خدمت به مردم و جلب رضایت خداوند متعال است.
وی افزود: امیدوارم با حضور و نقش روحانیون بتوانیم گامهای مطلوبی برای خدمت به جامعه کشاورزان و تولیدکنندگان بخش کشاورزی برداریم و با پایداری منابع مالی در صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی و انجام گردش مالی درست در راستای تأمین نیازهایی این بخش اثربخش باشیم.
رضوی اردکانی اظهار داشت: رسالت اصلی این صندوقها بهعنوان یکی از هستههای اصلی اقتصاد مقاومتی در ایجاد نهضتهای مالی –اعتباری در عرصه بخش کشاورزی است که میتواند در تقویت و ارتقای بخش کشاورزی مؤثر باشد که در این زمینه استفاده از فرهیختگان و مسئولان حوزه نمایندگی ولیفقیه در تحقق اهداف و مأموریتهای شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی و صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی ضروری است.
در پایان جلسه مقرر شد با تشکیل کارگروهی برنامههای عملیاتی ممکن با بهرهمندی از ظرفیت نمایندگی ولیفقیه احصا و در قالب تفاهمنامهای برای اجرای برنامههای یادشده دنبال گردد.