صندوق های باید استقرار زنجبره های تولید در حوزه تامین نهاده و بازار فراهم آورند
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در گردهمایی نمایندگان و مدیران عامل صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی گفت: صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی در استقرار زنجبره های تولید در بخش کشاورزی در چارچوب برنامه های توسعه بخش فراهم آورند.
به گزارش روابط عمومی شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی؛ سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در گردهمایی نمایندگان و مدیران عامل صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی در روز سه شنبه ۲۶ یترماه ۱۳۹۷ گفت: صندوق های غیر دولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی با تخصیص بهینه منابع مالی و سرمایه ای استقرار زنجبره های تولید علی الخصوص حوزه تامین نهاده هاو بازار در بخش کشاورزی را در چارچوب برنامه های توسعه بخش فراهم آورند.
وی افزود: تعداد صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی امسال با ایجاد ۳۰ صندوق جدید به ۱۴۴ صندوق درکشور می رسد.
رضوی اردکانی اظهار داشت: هم اکنون ۱۱۴ صندوق سرمایه گذاری در بخش های مختلف کشاورزی در کشور فعال است.
وی افزود: ایجاد ۳۰ صندوق در حوزه محصولات تخصصی از جمله شیر، نوغانداری، دانه های روغنی، زیتون، خرما و منابع طبیعی و شهرستانی در کشور برای سال جاری در دستور کار قرار گرفته است.
رضوی اردکانی اضافه کرد: پیش بینی می شود این صندوق ها با دو تا سه هزار میلیارد ریال سرمایه ایجاد شوند که سهم دولت حداکثر ۴۹ درصد و سهم مردم و بهره برداران نیز حداقل ۵۱ درصد است.
وی یادآور شد: ۱۱۴ صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی فعال در کشور شامل ۹ مورد صندوق تخصصی، هشت صندوق منابع طبیعی، ۳۲ صندوق استانی، ۴۹ صندوق در شهرستانی و ۱۶ صندوق زنان روستایی و عشایری است.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی تاکید کرد: این صندوق ها ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه دارند و توانسته اند حدود دو میلیون از ۶ میلیون بهره بردار کشاورزی کشور را زیر پوشش خود ببرند.
رضوی اردکانی گفت: به صورت میانگین دولت در ۱۵ هزار میلیارد ریال سرمایه این صندوق ها سهم ۴۶ درصدی دارد که شامل ۱۴.۵ درصد در بخش زراعت و باغبانی، ۲۹ درصد در بخش دام و طیور، چهار درصد در بخش عشایر، ۳.۲ درصد درصد در بخش صنایع، نیم درصد در بخش منابع طبیعی و هفت درصد در بخش صندوق زنان روستایی و عشایر است.
وی در خصوص ایجاد صندوق حمایت از توسعه صنعت توت فرنگی که عمده محصول باغی استان کردستان با رتبه اول کشوری است، اظهار داشت: در صورت درخواست مسئولان استان و رغبت بهره برداران می توان این صندوق را تاسیس کرد.
وی یادآور شد: ایجاد صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در شهرستان مریوان نیز با پیشنهاد بهمن مرادنیا استاندار کردستان از هم اکنون در دستور کار قرار می گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان:
صندوق های غیر دولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی در استقرار زنجیره های تولید نقش بی بدیلی دارند
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان گفت: صندوق های غیر دولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی با ساماندهی و تامین منابع مالی و مشارکت دادن تولیدکنندگان و تشکل ها، نقش بی بدیلی در شکل گیری زنجیره های تولید دارند.
خالد جعفری در گردهمایی سراسری صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور که به میزبانی استان کردستان برگزار می شود، گفت: صندوق های غیر دولتی توسعه بخش کشاورزی با ساماندهی و تامین منابع مالی از طریق مشارکت تشکل ها ، تولید کنندگان و بهره برداران بخش کشاورزی و ایجاد سرمایه های اجتماعی شرایط مناسبی را در طراحی و استقرار زنجیره های تولید بخش کشاورزی فراهم نموده اند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با بیان اینکه صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی این استان از قدیمی ترین صندوق های کشور است گفت: امروز با ۱۱ سال سابقه فعالیت ۴۷۸ میلیارد ریال شامل ۵۵ درصد بخش خصوصی و ۴۵ درصد سهم بخش دولتی سرمایه دارد.
جعفری اظهار داشت: در سال گذشته پنج درصد از اعتبارات تملک دارایی استان به صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی این استان تخصیص پیدا کرده است و امسال هم پنج درصد دیگر به صندوق تخصیص پیدا می کند که این مساله در شورای برنامه ریزی استان کردستان تصویب شده است.
وی اضافه کرد: تشکل های سهام دار صندوق آمادگی برای افزایش سرمایه ها برای ارائه خدمات بیشتر به اعضاء خود آمادگی کامل دارد.
صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان در سال ۱۳۸۵ با هشت میلیارد ریال اعتبار و ۱۶ تشکل تشکیل یافته است که در ۱۱ سال فعالیت تعداد تشکل ها را به ۲۰۳ اتحادیه با ۱۱۳ هزار بهره بردار به میزان ۴۷۸ میلیارد ریال رسیده است.
این گردهمایی در سالن اجتماعات مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان کردستان با حضوررئیس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان، رئیس هیئت مدیره، مدیر عامل و اعضای هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ، رئیس سازمان امور عشایر کشور، رئیس سازمان های جهاد کشاورزی استانها خراسان شمالی و جنوبی، قزوین و استان البرز به مدت دو روز در حال برگزاری است.
استاندار کردستان :
صندوق ها در ساماندهی بازار محصولات بخش کشاورزی ایفای نقش نمایند
بهمن مرادنیا، استاندار کردستان گفت: صندوق های حمایت از توسعه کشاورزی در ساماندهی بازار محصولات بخش کشاورزی با هدف ایجاد ارزش افزوده به نفع تولید کنندگان ایفای نقش نمایند.
استاندار کردستان گفت: کردستان با ۱.۲میلیارد هکتار زمین پنج میلیارد متر مکعب روانآب و ۵۰۰ میلی متر بارندگی سالانه پتانسیل قابل توجهی در کشاورزی دارد که متاسفانه هنوز به جایگاه مطلوب خود نرسیده است.
استاندار کردستان در گردهمایی نمایندگان صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی که در سالن اجتماعات جهاد کشاورزی برگزار شد، با اشاره به پتانسیل های استان کردستان اظهار کرد: کردستان استان کشاورزی است که شرایط بسیار خاص و پتانسیل های بسیاری در زمینه کشاورزی دارد که اگر آن را مدیریت کنیم می توانیم خیلی از مشکلات را حل کنیم.
وی افزود: کردستان با ۱.۲میلیارد هکتار زمین، پنج میلیارد متر مکعب روانآب و ۵۰۰میلی متر بارندگی سالیانه پتانسیل قابل توجهی در کشاورزی دارد که بنا به دلایلی، رشد لازم را در کشاورزی نداشته ایم.
مرادنیا با بیان اینکه در صورت استفاده از این منابع می توان استان را متحول کرد، گفت: چنانچه بتوانیم از منابع استان استفاده کنیم تولید از ۲.۷ میلیون تن به ۴.۶ میلیون تن در سال خواهد رسید و این استان را متحول خواهد کرد.
وی یکی از مشکلات بخش کشاورزی را نبود بازار فروش در دست تولیدکنندگان دانست و عنوان کرد: یکی از مشکلات اصلی ما نبود کنترل تولیدکننده در بازار فروش است، کردستان ۴۰ هزارتن توت فرنگی تولید میکند و این در حالی است که قیمت این محصول در بازارهای تهران تعیین می شو د.
استاندار کردستان ادامه داد: با این کار کشاورز از سود محصول بهره نمی برد و تنها عدهای دلال و سودجو در این میان منفعت می برند که رسالت ما مجاب میکند از کشاورزان حمایت کنیم.
وی درخصوص ظرفیت استان در تولید گوشت قرمز عنوان کرد: استان کردستان ظرفیت بسیاری در تولید گوشت قرمز و فرآورده های پروتئینی دارد و جای سوال دارد که، با وجود این منابع سرشار، چرا وارد کننده گوشت از خارج استان هستیم.
مرادنیا با اشاره به ظرفیت شهرستان مریوان در تولیدات بخش کشاورزی گفت: شهرستان مریوان از جهت تولید محصولات باغی و ماهیان سردآبی پتانسیل خوبی دارد که با ایجاد صندوق های حمایتی می توان به تولید هرچه بهتر این محصولات در این شهرستان رسید.
وی کشاورزی را راه نجات استان دانست و خاطرنشان کرد: در بحث صنعت شاید کمی رشد داشته باشیم اما راه نجات استان از مسیر کشاورزی گذشته است که با تبلیغات و حمایت از صندوق ها می توانیم سرمایه های بسیاری را در صندوق ها ذخیره کنیم.
استاندار کردستان در پایان یادآورشد: سرمایه صندوق ها در استان ۴۸ میلیارد تومان است که ۴۵۰۰میلیارد ارزش افزوده دارد و ما با افزایش ۱۰درصدی سرمایه میتوانیم در کشاورزی استان انقلابی به وجود آوریم.