دیدار رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادرتخصصی با معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده

 

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی با معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، مشاور وزیر جهاد کشاورزی در امور زنان باهدف توانمندسازی زنان روستایی و با تأکید بر بهره‌گیری از ظرفیت‌های صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری روز دوشنبه ۲۸ اسفندماه ۱۳۹۶ در دفتر معاون رئیس‌جمهور دیدار و گفت‌وگو کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مادر تخصصی؛ در ابتدای این جلسه سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ ویژگی‌ها و امکانات حقوقی، قانونی و مالی صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری را ارائه کرد و خواستار توجه بیشتر دولت به این صندوق‌ها شد.

وی فعالیت زنان روستایی و عشایری را افتخارآمیز دانست و از آنان به‌عنوان سرمایه‌های معنوی و تأثیرگذار در عرصه‌های کشاورزی نام برد.

رضوی اردکانی، صندوق‌های غیردولتی حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری را عاملی برای توانمندسازی زنان روستایی بیان کرد و افزود: تشکیل ۱۱۰ صندوق غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی که ۱۳ صندوق آن صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی هست؛ نشان‌دهنده توجه وزارت جهاد کشاورزی برای نقش زنان روستایی و عشایری است.

در ادامه معصومه ابتکار، معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بر توانمندسازی زنان روستایی و بهره‌گیری از ظرفیت‌های صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری و صندوق‌های اعتبارات خرد زنان روستایی تأکید کرد.

معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده، فعالیت‌های کشاورزان به‌ویژه زنان روستایی را دارای اهمیت زیادی دانست و آن را از اولویت کاری خود نام برد و با تأکید بر این‌که باهم افزایی خواهیم توانست مشکلات موجود در روستاها و موانع فعالیت‌های زنان روستایی را حل نماییم ابراز داشت: مشکلاتی چون مهاجرت از روستاها به شهرها و تغییر اقلیم و آثار آن در کلان آینده ایران بحث مهمی است که درگذشته از آن غفلت شده است، خوشبختانه در دولت کنونی در این خصوص بازنگری و توجه خاصی شده و در اولویت کاری معاونت قرارگرفته است.

ابتکار خاطرنشان ساخت: تصمیم ما بر این است «کارگروه زنان روستایی» ذیل کارگروه ستاد ملی زن و خانواده تشکیل شود و برای حل مشکلات اشتغال زنان روستایی کارهای بیشتری انجام شود.

وی بیان این‌که در این زمینه ما آمادگی آموزش به مروجان مسئول پهنه‌ها را داشته و در این زمینه قراردادی نیز با دانشگاه تهران منعقد کرده‌ایم به زمینه‌های دیگر فعالیت‌های مرتبط با زنان روستایی اشاره کرد و یادآور شد: در حوزه ITو ICTبا وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات درزمینه توانمندسازی صندوق‌های زنان روستایی وارد مذاکره شده‌ایم تا برای بازاریابی اینترنتی و فروش محصولات و کالای تولیدی زنان فعالیت بیشتری انجام شود.

در این دیدار، معاون وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی نیز با تشریح ظرفیت‌هایی که برای ارتقاء فعالیت زنان روستایی در کشور وجود دارد به دو موضوع صندوق‌های خرد زنان روستایی و ۱۳۰۰ مرکز خدمات کشاورزی اشاره کرد و بیان داشت: هم‌اکنون ۴۵ درصد از مروجان مسئول پهنه‌های کشور را زنان تشکیل می‌دهند که با اقدامات خود به ارتقاء فعالیت‌های کشاورزی کمک زیادی می‌کنند.

اسکندر زند اظهار داشت: همچنین ترکیب کشاورزی در ایران با ۷۵ درصد کشاورزی خانوادگی و ۲۵ درصد صنعتی نشان می‌دهد زنان نقش مهمی را در کشاورزی خانواده ایفا می‌کنند.

وی بابیان این‌که مسئولان پهنه‌ها می‌توانند به‌عنوان بازویی نیرومند در کشور مطرح باشند، ابراز داشت: مروجان مسئول پهنه در مراکز خدمات کشاورزی نقش‌های تحول زایی را ایفاء می‌کنند و ما برای زنان روستایی برنامه‌های مدونی داریم و طی یک کارگروه متشکل از وزارتخانه‌های مختلف، برنامه‌های تدوین‌یافته را پیگیری می‌نماییم.

رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مهاجرت سالانه ۵۰ هزار تن از جمعیت روستاها به شهرها را از معضلات کشور نام برد که باعث تبدیل‌شدن تولیدکنندگان به مصرف‌کننده شده و تهدیدی برای کشور محسوب می‌شود.

همچنین در این دیدار، مدیرکل دفتر توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری با تشریح کارکرد خوب صندوق‌های خرد زنان روستایی و صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری در کشور و اشاره به این موضوع که این صندوق‌ها برای تأمین سرمایه با مشکلاتی مواجه هستند، بیان داشت: قانون حمایت از توسعه اشتغال شامل صندوق‌های خرد زنان روستایی نمی‌شود و تنها شکل استفاده از صندوق‌ها، به روش شبکه‌ای و در قالب صندوق شهرستانی ثبت‌شده است.

فروغ السادات بنی‌هاشم بابیان این‌که هم‌اکنون صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری زیر نظر شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی فعالیت می‌نماید، ابراز داشت: علیرغم فعالیت سیزده‌ساله صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری زنان روستایی، هنوز این صندوق به‌طور غیررسمی و با سرمایه کم و به شکل یک تشکل بومی فعالیت می‌نماید ولی بااین‌همه منشأ برکت و ارتقاء سطح سواد زنان روستایی بوده است و برای کارهای بزرگ نیاز به سرمایه‌گذاری بیشتر است.

وی افزود: در کار صندوق، مهارت‌های حرفه‌ای و آموزش توانمندسازی خوبی وجود دارد و در تمام حوزه‌ها و دانش جدید توانمندی داشته و ردیف بودجه‌ای هم در وزارت جهاد کشاورزی برای آن در نظر گرفته‌شده است؛ بااین‌همه اصل سرمایه صندوق از مردم است و با کمک مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی شبکه‌سازی صندوق‌ها راه‌اندازی شده است.

بنی‌هاشم بیان داشت: هم‌اکنون ۱۳ صندوق حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری ایجادشده است که ۵۱ درصد سهام آن متعلق به زنان روستایی و عشایری و ۴۹ درصد سهم دولت می‌باشد. از طرفی هم‌اکنون ۲۳۰۰ صندوق اعتبارات خرد زنان روستایی در سراسر کشور مشغول خدمات به زنان روستایی و عشایری می‌باشند.

گفتنی است؛ در این جلسه ظرفیت‌ها و محدودیت‌های پیش روی صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های زنان روستایی و عشایری موردبحث و بررسی قرار گرفت و تشکیل کارگروه مشترک، ایجاد هماهنگی لازم برای بازدید معاون امور زنان و خانواده رئیس‌جمهور از فعالیت‌های صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت‌های کشاورزی زنان روستایی و عشایری و ارائه گزارشی از وضعیت صندوق‌های یادشده در جلسه هیات دولت از توافقات انجام‌شده در این دیدار است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *