در جلسه مشترک روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی در مشهد مطرح شد

صندوق‌های غیردولتی راه حل جدید توسعه بخش کشاورزی

جلسه مشترک شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی با حضور روسای سازمان‌های جهاد کشاورزی سراسر کشور در تاریخ ۱۱ تا ۱۴ تیرماه امسال به میزبانی مرکز آموزش جهاد کشاورزی خراسان رضوی در مشهد برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی‌شرکت مادر تخصصی، در این جلسه سه روزه روسای سازمان‌های وزارت جهاد کشاورزی به تحلیل و بررسی کارکرد سال گذشته و همچنین برنامه‌های سال جاری پرداختند.

 

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی :

صندوق‌ها پاره تن سازمان‌های جهادکشاورزی هستند

سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیزدر این جلسه گفت: خوشحالیم که به غیر بانک کشاورزی توانستیم از بانک دیگری یعنی بانک سپه هم برای خدمت به کشاورزان استفاده کنیم.

وی افزود: در سال گذشته تصمیم گرفتیم که صندوق‌های شهرستانی را راه اندازی کنیم که تاکنون صندوق‌های شهرستانی سمنان و تهران کامل شده و صندوق‌های شهرستانی خراسان جنوبی در حال کامل شدن است.

رضوی گفت: صندوق‌ها پاره تن سازمان‌های جهادکشاورزی هستند و قسمتی از جهاد کشاورزی است ولی یک بانک نیست که به دنبال سود باشد. سود مجموعه کمک به کشاورزان است. آنچه الان در صندوق‌ها می‌گذرد خیراتش برای شماست. 

 

قائم مقام مدیرعامل شرکت مادر تخصصی :

سرمایه صندوق‌ها از ۴ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال فراتر رفت

قائم مقام مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با بیان اینکه سرمایه اولیه ۸۱ صندوق در حدود۸۴۷   میلیارد و ۱۶۴ میلیون و ۶۹۰ هزار ریال بوده، گفت: هم اکنون سرمایه فعلی صندوق‌ها ۴ هزار و ۷۸۴ میلیارد ریال و ۳۶۳ میلیون و ۶۰۰ هزار ریال است. از این ۸۱ صندوق، ۳۲ صندوق استانی، ۱ صندوق منطقه ای، ۶ صندوق تخصصی و محصولی،  31 صندوق شهرستانی و ۱۰ صندوق زنان روستایی است.

وی افزود: تاکنون ۱۷ هزار و ۶۵۷ فرد حقیقی و ۵۷۹۳ تشکل عضو صندوق‌های غیردولتی حمایت از بخش کشاورزی هستند که در این صندوق‌ها دو هزار و ۵۰۷ میلیارد و ۷۳۶ میلیون و ۶۸۰ هزار ریال بخش خصوصی و دو هزار و۲۷۶  میلیارد و ۶۲۶میلیون و ۹۴۰ هزار ریال هم دولت تاکنون در آنها سرمایه‌گذاری کرده اند.

قائم مقام مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی همچنین از تشکیل صندوق شهرستانی در تمام شهرستان‌های استان تهران و سمنان خبر داد و گفت: در استان خراسان شمالی نیز با تاسیس سه صندوق دیگر تمام شهرستان‌های دارای صندوق شهرستانی حمایت از توسعه بخش کشاورزی خواهند شد.

علیزاده مقدم درباره آبیاری تحت فشار تصریح کرد: از مجموع حدود ۸۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دریافتی صندوق‌های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی از محل اعتبارات آبیاری تحت فشار سال‌های۹۱-۱۳۸۷ حدود ۷۷۶۰ میلیارد ریال معادل ۹۵ درصد اعتبار مزبور برای اجرای ۳۸۲ هزار هکتار طرح آبیاری به بهره برداران پرداخت شده که ۲۵۸ هزار هکتار از آن به طور کامل اجرا شده و۱۲۴ هزار هکتار نیز در دست اجرا ست.

وی گفت: نکته حائز اهمیت رشد بسیار خوب میزان اعتبار موضوعه نسبت به سال‌های گذشته است به نحوی که اعتبار  سال ۹۰ حدودا ۴ برابر رشد نسبت به مجموع اعتبارات سه سال  قبل از آن داشته و به تبع آن میزان عملکرد یعنی پرداخت اعتبار به بهره‌برداران نیز معادل ۳/۷برابر رشد نسبت به مجموع سه سال قبل از ۹۰ داشته است.

علیزاده مقدم اظهار داشت: از مجموع ۵۹۱ میلیارد اعتبار دریافتی صندوق‌ها از محل اعتبار هدفمندکردن یارانه‌های سوخت بخش کشاورزی حدود ۹۶% اعتبار برای اجرای طرح‌های هدفمندی یارانه‌های سوخت  مرغداری‌ها، گاوداری‌ها و کشاورزی حفاظتی از طریق صندوق‌های استانی و صندوق طیور به ۶۸۹۵ بهره بردار پرداخت شده است که بیشترین میزان عملکرد  با پرداخت ۳۸۴ میلیارد ریال به ۲۳۲۴ بهره‌بردار مربوط به هدفمندی سوخت مرغداری‌ها و کمترین عملکرد با پرداخت حدود۴۶میلیارد ریال به ۷۸۴بهره بردارمربوط به طرح هدفمندی سوخت گاوداری‌هاست.

قائم مقام مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی همچنین درباره عاملیت اعتبار مکانیزاسیون سال ۸۹  گفت: از مجموع ۱۱۰ میلیارد ریال اعتبار دریافتی صندوق‌ها مبلغ ۳۶ میلیارد ریال به صورت بلاعوض و مبلغ ۱۳۰ میلیارد ریال به صورت تسهیلات به متقاضیان پرداخت شده است. و در خصوص اعتبار مکانیزاسیون سال ۹۰، از مجموع ۲۰۰ میلیارد ریال اعتبار دریافتی صندوق‌ها از این موضوع حدود ۸۰% اعتبارات یعنی مبلغ ۱۶۵ میلیارد ریال به صورت بلاعوض به بهره برداران پرداخت شده است.

علیزاده مقدم همچنین درباره عملکرد تسهیلاتی صندوق‌های غیردولتی ازابتدای تشکیل تاپایان سال ۱۳۹۱ گفت: مجموع کل تسهیلات اعطایی به سهامداران ۱۸۵۵۸ میلیارد ریال شامل: استفاده از منابع داخلی صندوق‌ها به مبلغ ۱۳۶۳۹ میلیارد ریال، بهره‌گیری از اعتبارات بانکی در قالب تفاهم‌نامه‌های فی‌مابین به مبلغ ۲۶۳۷ میلیارد ریال ، استفاده از تسهیلات اعطایی شرکت مادرتخصصی به مبلغ ۱۳۱۷ میلیارد ریال و بهره‌مندی از سایر منابع به مبلغ ۹۶۵ میلیارد ریال است.

وی درباره عملکرد تسهیلاتی صندوق‌های غیردولتی در سال ۱۳۹۱ نیز ادامه داد: مجموع تسهیلات اعطایی به سهامداران ۶,۷۱۶ میلیارد ریال شامل:  استفاده از منابع داخلی صندوق‌ها به مبلغ ۴,۶۸۵ میلیارد ریال ، بهره‌گیری از اعتبارات بانکی در قالب تفاهم‌نامه‌های فی‌مابین به مبلغ ۸۸۷ میلیارد ریال ، استفاده از تسهیلات اعطایی شرکت مادرتخصصی به مبلغ ۸۲۵ میلیارد ریال ، بهره‌مندی از سایر منابع به مبلغ ۳۱۸ میلیارد ریال و مجموعاً ۸۳ درصد از کل تسهیلات پرداختی ۱۳۹۱ قرض‌الحسنه است.

 

 

قاسمی‌زانیانی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی:

تمدید مهلت بهره‌مندی متقاضیان سرمایه‌گذاری از اعتبارات صندوق توسعه ملی

‏قاسمی‌زانیانی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی نیز در این نشست گفت: با تصویب هیأت عامل صندوق توسعه ملی، مهلت بهره‌مندی متقاضیان سرمایه‌گذاری از اعتبارات صندوق توسعه ملی در بخش آب و کشاورزی تا پایان شهریورماه ۹۲ تمدید شد.

وی همچنین از پرداخت  جمعا  68 میلیارد و ۶۲۴میلیون ریال از محل عاملیت اعتبارات صندوق‌های غیردولتی به بهره‌برداران در خردادماه سال ۱۳۹۲ خبر داد و گفت: در عملکرد خردادماه امسال از محل اعتبارات آبیاری تحت فشار، مبلغ  30 میلیارد و۵۷۲میلیون ریال به بهره برداران پرداخت شده و از محل اعتبارت هدفمندسازی یارانه‌ها مبلغ ۳۶۴ میلیون ریال و در اجرای سایر قراردادها مبلغ ۳۷ میلیارد و ۶۸۸ میلیون ریال و در مجموع جمعا ۶۸ میلیارد و ۶۲۴میلیون ریال توسط صندوق‌های غیردولتی به بهره‌برداران پرداخت شده است.

وی افزود: عملکرد مناسب صندوق‌های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی و استقبال بهره‌برداران از نحوه توزیع  اعتبارات مربوط به وجوه اداره شده، موجب شد که وزارت جهاد کشاورزی حجم بیشتری از عاملیت  وجوه اداره شده را به صندوق‌های غیردولتی واگذار کنند به نحوی که در حال حاضر عاملیت اعتبارات مربوط به کشاورزی حفاظتی، مکانیزاسیون کشاورزی، تکمیل، تجهیز و راه‌اندازی تعاونی‌های تولید، تجهیز شرکت‌های خدمات مشاوره فنی و مهندسی، کمک‌های بلاعوض از جمله اعتباراتی است که طبق روال سال‌های قبل به این صندوق‌ها واگذار شده است.

قاسمی‌زانیانی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی گفت: تاکنون از محل اعتبارات سال ۹۰ صندوق توسعه ملی تاکنون ۱۲ هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال اعتبار بین ۳۲ استان کشور توزیع شده است. که به ترتیب به استان خوزستان، فارس و خراسان رضوی بیشترین میزان اختصاص یافته است.

وی افزود: تا کنون براساس قرارداد عاملیت سال ۱۳۹۰ نیز میزان ۷ هزار و ۹۴۵ میلیارد ریال آن صرف ۴ هزارر و ۳۹ طرح حاضر در کارگروه اعتباری مشترک شده و ۳ هزار و ۵۰۶ طرح به مبلغ ۶ هزار و ۶۹۸ میلیارد ریال نیز در حال انعقاد قرارداد است و تاکنون نیز به تعداد ۵۳۳ طرح منعقده مبلغ ۱۲۴۷ میلیارد ریال پرداخت شده است.

زانیانی تصریح کرد: در این میان استان کردستان با ۶۷۴ طرح، سمنان با ۵۴۲ طرح و فارس با ۵۲۱ طرح بیشترین میزان طرح مصوب را دارند و استان‌هاس فارس با ۸۰۹ میلیارد ریال ، خوزستان با ۸۰۵ میلیارد ریال و خراسان رضوی با ۷۴۹ میلیارد ریال بیشترین جذب اعتبارات را در میان استان‌های کشور داشته اند. همچنین بیشترین مبالغ پرداختی به متقاضیان دراستان‌های آذربایجان شرقی  با ۱۲۹  میلیاردریال، اردبیل با ۱۲۷  میلیارد ریال و قزوین با۱۱۸  میلیارد ریال  بوده است.

وی تصریح کرد: کمترین میزان جذب اعتبارات در استان های خراسان شمالی با۷  میلیارد ریال،  جنوب کرمان با  15 میلیارد ریال،  سیستان وبلوچستان با ۲۸    میلیارد ریال بوده است.

عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی درباره چالش‌ها و مشکلات مربوط به اعتبارات ۹۰ صندوق توسعه ملی گفت: تفاوت‌های موجود در برخی مصوبات دبیرخانه ملی کارگروه توسعه کشاورزی با ضوابط و مقررات صندوق توسعه ملی، خرد بودن طرح‌های کشاورزی که فرآیند بررسی و کارشناسی آنها را طولانی‌تر می‌سازد و عدم جذب کامل اعتبارات در برخی از استان‌ها از مهم ترین این چالش‌هاست.

قاسمی‌زانیانی اظهار داشت: بر اساس قرارداد سال ۱۳۹۱صندوق توسعه ملی نیز مبلغ ۵۰۰۰ میلیارد ریال با کارگزاری بانک سپه و در قالب قرارداد و نظام‌نامه صندوق توسعه ملی بسته شد.

وی درباره ویژگی‌های به‌کارگیری اعتبارات ۹۱ در طرح‌های سرمایه گذاری بخش کشاورزی گفت: ۱- تسهیلات غیرتلفیقی و صرفاً از منابع صندوق توسعه ملی، ۲- اولویت طرح‌های بزرگ و دارای مزیت نسبی استان، ۳- ۲۰ درصد ازاعتبارات برای سرمایه در گردش که در مرحله بعد به ۴۰ درصد افزایش یافت و ۴- نرخ سود تسهیلات۱۳ درصد است.

وی درباره اعتبارات صندوق توسعه ملی با عاملیت صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در سال ۱۳۹۱ نیز اظهار کرد: از تعداد ۳۸۶ طرح مبلغ   3,926پیش بینی شده است. که از این تعداد ۱۳۰طرح به مبلغ ۷۴۳ میلیارد ریال در دست بررسی و       136 طرح به مبلغ  2,852 میلیارد ریال اخذ مسدودی شده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی:

اجرای ۴۰۱ پروژه بخش کشاورزی در خراسان رضوی در سال ۹۲

در ادامه این جلسه دکتر سیدمحمد طباطبایی یزدی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی تعداد پروژه و طرح‌های آماده سال ۹۲ را ۴۰۱ پروژه اعلام کرد.

وی با اشاره به سال حماسی سیاسی و اقتصادی گفت: اعتبار این پروژه‌ها معادل یک‌هزار و ۴۵ میلیارد ریال با اشتغال‌زایی چهارهزار نفر به‌صورت مستقیم است.

طباطبایی یزدی خاطرنشان کرد: تعداد ۲۰۷ پروژه مربوطه به بخش آب و خاک است که حدود ۵۱ درصد را شامل می‌شود.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی ابلاغ شدن به‌موقع اعتبارات، سود پایین و طولانی بودن و مدت‌زمان پرداخت اقساط را از مزایای تسهیلات طرح توسعه کشاورزی برشمرد.

وی درباره عملکرد تسهیلات طرح توسعه کشاورزی اظهار داشت: از مجموع سال ۹۰ و ۹۱ تعداد پنج‌هزار و ۴۷۵ طرح به مرحله عقد قرارداد رسیده و ۵۶۰ میلیارد تومان تسهیلات ابلاغ شده است.

 

در ادامه نشستی با حضور روسای سازمان ها برگزار شد که همگی آنها مشکلات و نظرات خود را در رابطه با صندوق های غیردولتی بیان کردند. در ادامه قسمتی از این سخنان پیش روی شماست.

 

هادربادی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در این جلسه گفت: در استان ما تنها یک کارشناس باید همه طرح‌ها را ببیند که این موضوع خیلی طول می‌کشد. با گره گشایی که از شما سراغ داریم می‌دانیم که می شود برای آن راه حل داد یعنی به دلیل کمبود کارشناس برای مبالغ زیر ۲۰ میلیون یا ۵۰ میلیون تفویض اختیار شود و روی طرح آنها انجام شوند اگر این اتفاق بیفتد بخشی از مشکلات حل خواهد شد.

موسوی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران هم گفت:ما خواستار این هستیم تا صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی هر روز پویا تر شود حتی به بانک تبدیل شود.

موسوی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان سمنان هم گفت:صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی موجب رونق بخش کشاورزی خواهند شد. در این میان صندوق ما شدیداً مورد حمایت کشاورزان قرار گرفته است و مشکلات ما را صندوق حل کرده است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قزوین گفت:صندوق در این شهرستان مهم است و خوب فعالیت کرده است. از طرفی چندین فقره کار مهم انجام داده که مورد قبول کشاورزان قرار گرفته است.

 

موسوی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کهگیلویه و بویراحمد گفت:به نظر ما هماهنگی در کار صندوق‌ها به خاطر دلسوزی شما اعضای هیات مدیره و مدیران شرکت مادر بوده که بهتر است که این روند طوری برنامه ریزی شود که در آینده هم ادامه یابد .

وی افزود:باید نقطه نظرات روساس سازمان هاس جهاد کشاورزی در قالب کارگروه‌های خبره و ویژه جمع آوری شود تا صندوق‌ها بتوانند سریعتر پیشرفت کنند.  از طرفی چون نقطه نظرات در مجلس شورای اسلامی درباره صندوق‌ها مثبت است می‌توان یک لایحه خاص برای حمایت از صندوق های بخش کشاورزی تصویب کرد که با حضور کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی‌می‌توان به این مقصود رسید. برای اثبات درستی نیز می‌توانیم از روش‌های مطالعاتی و تحقیقاتی استفاده کرد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *