جذب ۶۸ تن گردوغبار معلق در هوا توسط هر هکتار جنگل

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی به نقل از مرکز اطلاع رسانی سازمان جنگل ها، خداکرم جلالی، رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور  در شورای هماهنگی روابط عمومی های ستاد  وزارت جهاد کشاورزی در روز دوشنبه ۱۰ اسفندماه ۹۴ در سالن جلسات سازمان جنگل ها افزود: امروز بشر بدون آینده نگری در مسایل زیست محیطی شرایطی را فراهم کرده که بسیار تاریک و مبهم است به طوری که برگشتن به مدار طبیعی بسیار مشکل شده است.

وی بیابانزایی، تغییر اقلیم و کمبود آب شیرین را پدیده ای خطرناکی دانست که اگر امروز در حد توان تلاش صورت نگیرد اوضاع بدتر از این که هست می شود.

جلالی یادآور شد: در فصل زمستان امسال در برخی از استان ها به جای روشن شدن بخاری، کولر روشن کرده  است. و در جنگل های گلستان رطوبت به پایین ترین حد خود یعنی  20درصد کاهش یافته است و این چیزی نیست جز شبیه مناطق خشک و بیابانی!

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور خاطر نشان ساخت: از ابتدای قرن بیستم تاکنون جمعیت جهان ۴برابر، مصرف آب ۹ برابر، مصرف انرژی ۱۵ برابر و مصرف گازکربنیک به ۱۷برابر افزایش یافته است و نتیجه اش این است که انسان ها تمام تعادلی را که خداوند در خلق گیاهان و درختان برقرار کرده بود،  برهم زده اند.

جلالی با بیان اینکه آب، خاک و هوا از جمله عناصری هستند که پوشش گیاهی،  قوام و دوام آن ها را رقم می زند، خاطر نشان ساخت:  تحقق اقتصاد مقاومتی جز از طریق حفظ منابع پایه و منابع طبیعی امکان پذیر نخواهد بود.

وی موضوع جامع نگری و مشارکت مردمی را از مهمترین راهبرد های سازمان جنگل ها نام برد و گفت: شعار امسال هفته منابع طبیعی نیز براساس همین رویکرد تعیین شده است.

رییس سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار داشت: تا یک دهه قبل چیزی به نام بیابان در استان های غربی کشور وجود نداشته است اما امروز به دلیل نبوذ جامع نگری در منابع طبیعی و رعایت نکردن نکات زیست محیطی از جمله حفر بی حدو حصر چاه های عمیق و سدسازی ها سبب شده، ۳۰۰هزار هکتار مناطق بیابانی در دو استان های آذربایجان شرقی و غربی ایجاد شود.

جلالی بیان داشت: در جنوب استان کرمان و در منطقه جازموریان سدهایی بدون مطالعه احداث شده تا امروز شاهد تولید ۲۵ درصد گرد و غبار در کشور در این منطقه شاهد باشیم.

وی با اشاره به اینکه مسئولیت حفاظت پنج میلیون هکتار از منابع طبیعی کشور را به مردم واگذار کرده ایم، خاطر نشان کرد: هر جا با مردم همراهی داشتیم موفق بودیم، و هر جا دولتی عمل کردیم نتیجه خوبی نگرفتیم!

به گفته جلالی بیش از ۱۵ گونه گیاهی و جنگلی شناسایی شده و برای معرفی و کاشت در اختیار مردم قرار می گیرد تا مردم با کاشت و مراقبت  آن بتوانند از ثمرات و مواهب آن استفاده و بهره برداری کنند.

جلالی گفـت: تا زمانی که بیکاری و فقر وجود داشته باشد، تخریب منابع طبیعی هم وجود دارد و اگر به معیشت مردم توجه نشود، محال است بتوانیم جلوی تخریب منابع طبیعی را بگیریم.

وی افزود: برای حفظ موجودیت منابع طبیعی کشور موظف هستیم سالانه سه میلیون هکتار عملیات آبخیزداری و ۵۰۰هزار هکتار اقدامات بیابان زدایی داشته باشیم و اگر بنا به هر دلایلی این کار انجام نشود، کاری را  از پیش نخواهیم برد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *