توسط شرکت مادر تخصصی صورت گرفت
نخستین نشست هم اندیشی و آموزشی نمایندگان شرکت مادرتخصصی، اعضای هیات مدیره و مدیران عامل صندوق حمایت از توسعه فعالیتهای زنان روستایی در روزهای ۱۴ و ۱۵ آبان ماه در مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) کرج برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی، این نشست از ساعت ۸ صبح روز ۱۴ آبان ماه با حضور سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ رئیس هیات مدیره و مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت مادر تخصصی و نمایندگان شرکت مادرتخصصی، اعضای هیات مدیره و مدیران عامل صندوق زنان روستایی در سالن اجتماعات مرکز آموزش عالی امام خمینی(ره) برگزار شد.
سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری دربخش کشاورزی با اشاره به وجود صندوق های خرد و اهمیت تقویت آنها گفت: هر چیزی اگر فلسفه وجودی خودش را از دست دهد، دیگر مفهوم ندارد بنابراین فلسفه صندوق شهرستانی تقویت صندوق های خرد است تا این صندوقها خرد پایدار و تثبیت نشوند ما صندوق های شهرستاین موفقی نخواهیم داشت. بنابراین مسیر ما که تقویت صندوق های خرد است، روشن بوده و باید همان سبک و فرهنگی که شکل گرفته اند، صندوق ها تقویت شوند.
وی افزود: اگر ما به هر دلیل به هدفمان یعنی افزایش تعداد صندوق خرد زنان نرسیم، ضدارزش است. شاید از بعد کمیت به افزایش سرمایه صندوق ها افتخار کنیم ولی افتخار بزرگ ما این است که راهمان را تقویت کنیم. اگر صندوق های خرد ضعیف شوند و از بین بروند و صندوق های شهرستانی بزرگ شوند، راه رسالت ما از بین می رود.
رضوی اردکانی تصریح کرد: این که با این حساسیت به این موضوع نگاه می کنیم به دلیل اهمیت این موضوع است. پول برای ما ارزش ندارد. بزرگترین سرمایه ما سرمایه اجتماعی است و خانم هایی است که فعالیت های اجتماعی می کنند. در غیر اینصورت می توانستیم با ورودچند تن پولدار به صندوق های خرد سرمایه صندوق افزایش یابد ولی ما به دنبال این کار نیستیم. خانم ها هر وقت در جلسات صندوق خرد زنان سخن می گویند، از قانون حرف به میان می آورند که در واقع قول و قرارها برایشان قانون است.
مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری دربخش کشاورزی گفت: ما در دفتر امور زنان و شرکت مادر تخصصی بسیار حساس هستیم و افزایش سرمایه زمانی برای ما ارزش دارد که این امر را تقویت کند. هر تشکیلاتی یک وظیفه دارد و آن روشن است. ما مخالف سرمایه گذاری یا طرح چند میلیون تومانی نیستم اما جای این طرح ها در صندوق خرد نیست.
رضوی اظهار داشت: افزایش سرمایه به معنای ندادن پول نیست چرا که پولی که ما به صندوق ها می دهیم، بیشتر از این میزان است. صندوق های خرد باید درخت تنومندی در کشور شود اگر ما اشتباه نکنیم.
رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی با اشاره به دغدغه ای که صندوق های شهرستانی دارند، گفت: صندوق های شهرستانی دغدغه ای به عنوان زیان دارند که ما نیز در شرکت مادر در پی حل این دغدغه هستیم. در صندوق های خرد نیز سود خانم ها و بهره بردار باید هدف باشد نه سود صندوق های شهرستانی. اگر در هر تشکیلاتی به دنبال سود باشیم، به نتیجه نمی رسیم.
رضوی در پایان از زحمات خانم ها تشکر کرد و گفت: تجربه تشکیل صندوق زنان راه طی نشده ای در کشور است که ما در حال تجربه کردن آن هستیم. بنابراین باید با دقت این مسیر طی شود.
وی با اشاره به هدف برگزاری این نشست که همانا پاسخگویی به سوالات پیش آمده توسط صندوق زنان است، افزود: با مدیران شرکت مادر وهمچنین با جهاد کشاورزی شهرستان بیشتر تعامل داشته باشید تا صندوق های خرد بیشتری ایجاد شود.
علیرضا اشرفی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی در ابتدای این نشست ضمن خیر مقدم، گزارشی از آخرین وضعیت بازنگری آیین نامه های صندوق زنان کشور ارائه کرد.
وی رتبه های صندوق های زنان را نیز از نظر فعالیت بیان کرد و گفت: اعضای هیات مدیره زنان بیشترین تعداد جلسات هیات مدیره را در صندوق ها برگزار کرده اند و این جای تقدیر و تشکر دارد که این جلسات به فعالیت بیشتر آنها منجر شده است.
در ادامه حسن طاهری، مشاور حقوقی شرکت مادر تخصصی، درباره مسائل و مشکلات حقوقی و ثبتی صندوق ها سخن گفت و بخشی از قوانین و مقررات قانون تجارت را که مرتبط با فعالیت های صندوق ها بود، توضیح داد مانند تغییرات سهام یا افزایش سرمایه یا تغییرات سهام با فوت یک سهام دار و…
سپس رحیم نظری، مدیر توسعه عملیات و بهبود بهره وری درباره افزایش سرمایه و چگونگی روند این کار توضیحات کاملی ارائه کرد.
پس از آن نیز برنامه پرسش و پاسخ برگزار شد و آقای نظری پاسخ سوالات صندوق زنان را درباره چگونگی افزایش سرمایه داد.
عوض علیزاده مقدم، قائم مقام مدیرعامل نیز در این نشست گفت: فسلفه وجود صندوق های شهرستانی، وجود صندوق های اعتباری خرد روستایی است که براساس قوانین فرهنگی – اجتماعی در حوزه هر روستا شکل گرفته است. قرار هم این بوده است که به این قوانین و مقررات نباید خدشه وارد شود بلکه باید برای تقویت آن تلاش بیشتری انجام گیرد.
وی افزود: در واقع آن چیزی که در توسعه صندوق های اعتباری خرد از روز اول مد نظر قرار گرفت، همکاری خانم ها در روستا با مدیر ترویج شهرستان و جهادکشاورزی بود.
علیزاد گفت: ابتدا صندوق خرد با اندوخته ۶ ماه شکل گرفت و با برگزاری جلسات، قوانین و مقررات به این جا رسیده است که جای تقدیر و تشکر دارد.
علیزاده مقدم تصریح کرد: با جمع آوری اقساط و آورده های ماهیانه، منبع پرداخت تسهیلات در صندوق زنان مشخص شد و آن چه در چارچوب تسهیلات شهرستانی تصویب شده است نیز به کمک این صندوق ها آمد.
همچنین حمیدرضا رشمئی، مدیر امور مالی و اعتبارات شرکت مادر تخصصی نیز توضیحاتی را درباره مباحث مالی صندوق های زنان شامل: نظام مالی، صورت های مالی، گردش عملیات، پرداخت تسهیلات، مباحث سرمایه گذاری و …. ارائه کرد.
وی تاکید کرد: هیئت مدیره صندوق باید اشراف کامل به مسائل مالی صندوق داشته باشد زیرا مسئولیت تمام کارهای مالی بر عهده آنهاست و حسابدار و مدیرعامل نقش مجری این امور را دارند.
رشمئی همچنین به یکسری مواد قانون تجارت از جمله مواد۱۳۴،۲۴۱،۲۴۰،۲۳۸و۹۰که از اهمیت بالایی برخوردارند، اشاره کرد.
بستن حسابها، بازرس قانونی، تعامل با دارایی، گزارش هیئت مدیره، قوانین بیمه و گزارش حسابرسی از دیگر موارد مطرح شده توسط آقای رشمئی بود.
علی قاسمی؛ مدیر برنامه ریزی و تجهیز منابع نیز به بیان مطالبی در مورد صندوق های زنان پرداخت و گفت: فضای تنظیم بودجه این صندوقها انقباضی و حداقلی است و لازمه اصلاح این موارد افزایش سرمایه این صندوقهاست. اخیرا این مدیریت منابع قانونی استفاده از منابع مالی داخل استان و شهرستان را معرفی کرده که از آن جمله میتوان به بند ۱۰۹ قانون بودجه بند ی ماده۱۴۳قانون برنامه پنجم و ماده ۱۲ قانونت تشکیل وزارت جهاد کشاورزی اشاره کرد.
همچنین سمیرا محمدی؛ کارشناس بودجه به ارائه توضیحاتی در مورد برنامه و بودجه پرداخت.
در ادامه هر یک از مدیرعاملان صندوق ها درباره چگونگی پرداخت تسهیلات و جمع آوری آبونمان و دیگر فعالیت های مالی صندوق خود توضیح دادند.