تا پایان سال ۹۴ ، چهار صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی تشکیل می شود

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ احمدرضا لعلی نیا، مجری طرح تأسیس صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی و مشاور سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی با اشاره به اینکه شرط های تشکیل صندوق های منابع طبیعی در بالغ بر ۱۵ استان کشور محقق شده است؛ گفت: براساس موافقت شرکت مادر تخصصی در سال ۹۴؛ چهار استان فارس، کرمان، یزد و چهار محال و بختیاری صاحب صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی می شوند .

وی افزود: در این راستا مجمع عمومی موسس صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان چهارمحال و بختیاری روز گذشته در این استان برگزار شد.

مجری طرح تأسیس صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی و مشاور سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور با بیان اینکه از سال ۱۳۹۳ تاسیس صندوق های استانی حمایت از توسعه منابع طبیعی در دستور کار جدی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور قرار گرفته است؛ تصریح کرد: در این راستا اقدام لازم برای تشکیل تعاونی های تخصصی و فراگیر شهرستانی منابع طبیعی در ۴۰۰ شهرستان کشور صورت پذیرفته است که اکنون در شرف تشکیل ۳۰۰ شرکت تعاونی در ۳۰۰ شهرستان کشور هستیم.

لعلی نیا با بیان اینکه برای تشکیل صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی استانی سه شرط قرار دادیم؛ اظهار داشت: شرط اول؛ تشکیل شرکت های تعاونی فراگیر در حداقل ۷۰ درصد شهرستان های استان و عضویت حداقل ۱۰ درصد مخاطبان مردمی و بهره برداران عرصه منابع طبیعی استان ها، شرط دوم؛ تامین سهم مشارکت دولت از مبادی قانونی مربوطه از جمله فروش املاک و اموال وزارت جهاد کشاورزی و منابع در اختیار استانداران و شرط سوم؛ تدوین طرح تاسیس صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی استانی با تائید شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی است.

 

مجری طرح تأسیس صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی و مشاور سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور بیان کرد: یکی از مهم ترین چالش های عرصه های منابع طبیعی بحث توسعه سرمایه گذاری در محورهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی و … است.

وی افزود: براساس بررسی های انجام شده است؛ تنها سرمایه گذار اقتصادی در عرصه های منابع طبیعی، در دهه های گذشته دولت بوده است؛ به گونه ای که میزان این سرمایه گذاری نسبت به ارزش کالا و خدمات تولیدی منابع طبیعی، تنها ۱۷ صدم درصد می باشد.

لعلی نیا اظهار داشت: در زمینه سرمایه گذاری اجتماعی نیز کمتر از ۱۰ درصد مخاطبان مردمی عرصه های منابع طبیعی در قالب تشکل های منظم ساماندهی شده اند. بنابراین ما تصور می کنیم که با تاسیس صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی می توان در راستای کاهش چشمگیر این دو چالش در عرصه های منابع طبیعی تاثیرگذار بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *