تاسیس صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی بیرجند

صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان بیرجند با حضور مدیران شرکت مادر تخصصی و مدیران شهرستانی روز ۱۲ خردادماه ۱۳۹۲ در استان خراسان جنوبی افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مادر تخصصی، مجمع عمومی مؤسس صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان بیرجند استان خراسان جنوبی با حضور علیرضا اشرفی، عضو هیئت مدیره، داریوش اعرابی، مدیر امور نمایندگان و مجامع، منصور بنیاب، سرپرست روابط عمومی و امور بین‌الملل شرکت مادر تخصصی، بهیاری؛ مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان، مهدی نوفرستی؛ مدیر سازمان جهاد کشاورزی شهرستان، اکبری؛ مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان، تناکی؛ فرماندار شهرستان بیرجند، جمعی از مدیران شهرستانی و جمع کثیری از کشاورزان در روز ۱۲ خردادماه ۱۳۹۲ راس ساعت ۹ و ۳۰ دقیقه در مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند برگزار شد.

در این جلسه مهدی نوفرستی؛ مدیر سازمان جهاد کشاورزی شهرستان بیرجند گفت:  178 هزار تن در شهر بیرجند و ۵۳ هزار تن در روستاها زندگی می کنند که می تواند ما را در این راه کمک و یاری دهند.  تعداد بهره برداران بخش کشاورزی ۸۶۰۰ تن است و مجموع سطح زیرکشت ۱۸ هزار ۲۸۶ هکتار که ۱۱ هزار هکتار محصولات زراعی و ۸۰۰۰ هکتار محصولات باغی است.

وی افزود: با توجه به خشکسالی سال های قبل ما به سمت زرشک، اناب و زغفران رفته ایم. کل منابع آبی ما تنها از چاه، قناعت و چشمه است. در بخش دام هم ما ۳۳ هزار و۴۷۰ واحد دامی در شهرستان داریم و این شهرستان به لحاظ استقرار واحد دامی یکی از شهرستان فعال در این زمینه است و در صندوق هم به آنها بها شده است.

نوفرستی تصریح کرد: ارزش کل محصولات کشاورزی شهرستان ۱۴۷ میلیارد تومان است. در سند چشم انداز صندوق ۵۲ میلیارد تومان اعتبار در نظر گرفته شده که ۲۵ میلیارد آن را دولت سرمایه گذاری می کند و ۲۶ میلیارد تومان آن را شما کشاورزان در سند چشم انداز لحاظ خواهید کرد.

به گفته وی، ۳۷ و نیم درصد محصولات شهرستان بیرجند مربوط به تولیدات روستایی، ۴۵ درصد مربوط به بخش دام و طیور و ۱۷ درصد مربوط به منابع طبیعی و تشکل ها و مکانیزسیون است چرا که ما در ابتدا ۸۲۳۷ بهره بردار را شناسایی کردیم.

نوفرستی درباره هدفی که در صندوق دنبال می شود، گفت: هدف این است که بهره برداران بخش کشاورزی مورد حمایت واقع شوند. از تجمیع سرمایه  حمایت شود، استفاده بهینه از آورده کشاورزان صورت گیرد و نرخ رشد سرمایه گذاری و مشارکت تولیدات در رفع نیاز ارتقا یابد.

وی افزود: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان بیرجند با سرمایه اولیه ۸ میلیارد و ۲۰۸ میلیون و ۳۷۰ هزار ریال و تعداد ۱۵۲سهامدار تشکیل شده است.

محمد حسین اکبری، مدیر هماهنگی ترویج کشاورزی سازمان جهاد کشاورزی استان خراسان جنوبی هم در این جلسه گفت: دو اتفاق مهم در این مدت افتاده است یکی تصویب طرح توسعه کشاورزی و دیگری اختصاص اعتبار برای تشکیل صندوق های شهرستانی.

وی افزود: طرحی را به شرکت مادر ارائه کردیم که مورد قبول شرکت مادر به عنوان نمونه قرار گرفت چرا که یکسال روی این طرح کار شد.

اکبری تصریح کرد: با تامین سرمایه بسیاری از مشکلات از سر راه کشاورزان برداشته می شود و با کمترین ضمانت ها بیشترین امکانات و تسهیلات در اختیار شما قرار خواهد گرفت.

وی ادامه داد: تشکیل و راه‌اندازی صندوق‌های غیردولتی در سطوح ملی، استانی و شهرستانی قانونمند است و اصل ماده ۱۲ وزارت جهاد کشاورزی آن را حمایت می کند.

تناکی، فرماندار شهرستان بیرجند هم گفت: در سال ۸۵ اولین کلنگ صندوق در کشور در این استان زده شد. خداوند در قرآن آورده است : <من سرنوشت قومی را تغییر نمی دهم مگر آنکه خودشان آن را تغییر دهند> شما کشاورزان هم برای تغییر وضعیت خودتان قدمی برداشته‌اید.

وی افزود: رقم ریالی برای تشکیل صندوق شهرستان بیرجند کم است که امیدواریم در آینده عقب نیافتیم چرا که افزایش سرمایه از ضروری ترین کارهاست.  این صندوق بانکی برای شماست ولی تشکیل صندوق تنها کافی نیست بلکه نگهداری از آن مهم تر است.

علیرضا اشرفی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی هم گفت: ما باید از کسانی که یکسال با تلاش مستمر و پیگیری مداوم مقدمات راه اندازی این صندوق را فراهم کردند، تشکر و قدردانی کنیم.

وی افزود: این صندوق ۷۸ صندوق در کشور است چرا که ما هم اکنون ، ۳۰ صندوق شهرستانی، ۱۰ صندوق زنان، ۶ صندوق تخصصی وملی و ۱ صندوق منطقه ای داریم. این استان سومین استان در تشکیل صندوق های شهرستانی است.

اشرفی تصریح کرد: ما در کمتر از یک روز یا دوساعت بدون دریافت تضامین و وثیقه های معمول بانکی به کشاورزان وام می دهیم که شاید دور از انتظار شما کشاورزان باشد.

عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی اظهار داشت: برای تاسیس یک بانک مطابق با معیارهای بانک مرکزی حداقل نیاز به به ۴۰۰ میلیون تومان سرمایه است ولی صندوق شما هم اکنون با ۷۰۰ تا ۸۰۰ میلیون تومان تاسیس شده است. در زمان بحران نیز این صندوق می تواند به سرعت وارد عمل شده و با تزریق پول مشکلات را برطرف کند.

اشرفی گفت: در کشورهای دیگر بانکی مخصوص کشاورزان وجود دارد اما ما اینجا صندوق تشکیل دادیم و دولت تنها حمایت و نظارت می کند و مدیریت آن بر عهده خود شماست. مدیران صندوق نیروی محرک صندوق هستند که باید وقت بگذارند و کار را بلد باشند. هیات مدیره باید ویژگی های خاص خود را داشته باشد. قدرت چانه زنی کشاورزان با این صندوق بالا می رود.

در پایان پس از تعیین هیئت رئیسه جلسه؛ کار رأی‌گیری برای انتخاب هیئت مدیره، بازرس، اعضاء اصلی هیئت مدیره و علی‌البدل، ناظر اصلی و ناظر علی‌البدل مشخص شدند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *