تاسیس صندوق توسعه کشاورزی شهرستان بهبهان

روز پنج شنبه ۲۴ اسفندماه سال ۹۱ صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان بهبهان با سرمایه ای در حدود ۴۰ میلیارد ریال با حضور  632 تن بهره بردار تأسیس شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، مجمع عمومی موسس صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان بهبهان با حضور مسئولان استانی، شهرستانی و سید عبدالکریم رضوی؛ مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی، علیرضا اشرفی؛ عضو هیات مدیره، داریوش اعرابی؛ مدیر امور نمایندگان و مجامع ،رحیم نظری؛ مدیر توسعه و بهبود بهره وری و منصور بنیاب؛سرپرست روابط عمومی وامور بین الملل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، کیخسرو چنگلوایی؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان و فرهاد باذلی ‌محبوب؛ فرماندار بهبهان برگزار شد.

مهندس سید عبدالکریم رضوی اردکانی، مدیرعامل و رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان بهبهان با سرمایه ای معادل ۳۹ میلیارد و ۷۶۰ میلیون و ۷۸۰ هزار ریال با حضور  632 تن بهره بردار راه اندازی شد.

رضوی اظهار داشت: بهبهان یکی از شهرهایی است که قطب کشاورزی محسوب می شود. بنابراین تشکیل این صندوق در بهبهان یکی از ضروریات شهر بود.

وی افزود: در دنیا مشهور است که ایرانی ها در تشکیل نهادها مهارت دارند ولی برای حفظ و حمایت و استفاده درست از آن تاکنون نمره خوبی نگرفته اند. اما حال سوال این است که برای حفظ این صندوق باید چه کارهایی انجام داد.

رضوی اردکانی با بیان این سوال از حضار خواست تا نظرات خود را برای حفظ این نهاد مردمی بیان کنند و مردم در پاسخ وی گفتند: ما هم اکنون دور هم جمع شده ایم تا افرادی انتخاب کنیم که فعال، کارآمد، پیگیر، صادق، راستگو و امانت دار، متخصص، آگاه به مسائل و قابل اعتماد باشند و همچنین مشتری ها باید خوش حساب باشند، هیات مدیره باید هم فکر باشد تا صندوق به سرنوشت نهادهایی دیگر دچار نشود.

وی همچنین از مردم خواست تا بیان کنند که تشکیل صندوق چند درصد از کار است که آنها گفتند: ۱۰ درصد کار را انجام داده اند ولی نظر مهندس رضوی آن بود که تشکیل صندوق یک درصد کار است و ۹۹درصد کار پس از آن است. پس افرادی که انتخاب می شوند باید بدانند که کارهای زیادی پیش روی دارند.

کیخسرو چنگلوایی؛ رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستاندر این جلسه گفت: ما درکشور در زمینه تولید پسته و زغفران در سطح جهان دارای مقام اول، تولید زردآلو و خرما مقام دوم و بادام، گیلاس و هندوانه مقام سوم هستیم. در نهایت نیز در تولید ۲۲ محصول کشاورزی ما در جهان از کشورهای برتر شمرده می شویم.

وی افزود: خوزستان به عنوان قطب کشاورزی کشور بسیار مطرح است، تا جایی که ۱۳ درصد محصولات کشاورزی کشور در این استان تولید می شود.

به گفته وی، با تشکیل این صندوق شاهد رونق بیشتر کشاورزی خواهیم بود چرا که شهرستان بهبهان نیز ظرفیت ها و پتانسیل های خوبی برای توسعه دارد اما یکی از عواملی که آن را محدود کرده کمبود سرمایه و بروکراسی اداری در بانک هاست.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان خوزستان به ویژگی های صندوق ها اشاره کرد و گفت: اساس کار صندوق بر خدمت گذاری است، سرعت در انجام کار و ارائه تسهیلات بسیار بالاست، مطالبات معوقه نیز بسیار ناچیز است. از سوی دیگر شفافیت کار و فعالیت های اقتصادی صندوق بر خلاف بانک ها سریعتر و بهتر است و در نهایت مسئولان صندوق ها از خود مردم هستند .

وی تصریح کرد: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خوزستان و شهرستان دزفول از نظر سرمایه مقام اول و شهرستان بهبهان مقام دوم را دارد اما از نظر سهام دار و سرمایه، بهبهان مقام نخست را در کشور داراست.

درجلسه مجمع عمومی موسس این صندوق، فرهاد باذلی ‌محبوب؛ فرماندار بهبهانبا اعلام اینکه بهبهان دومین شهرستان استان خوزستان است که صندوق آن راه‌اندازی می‌شود، گفت: این صندوق با سرمایه اولیه ۴۰ میلیارد ریال برای تقویت و توسعه کشاورزی شهرستان شروع به کار خواهد کرد که ۴۹٪ سرمایه توسط دولت و ۵۱٪ دیگر از آورده کشاورزان تامین می‌شود.

وی تصریح کرد: کشاورزی این استان چند بعدی است و کشاورزان و فعالان این بخش در بیشتر زمینه ها فعالیت دارند اما برای پیشرفت بیشتر نیازمند همراهی و همدلی بیشتر کشاورزان و بهره برداران هستیم. 

باذلی محبوب افزود: ابتدا قرار بود که سرمایه صندوق ۱۰ میلیارد تومان با حدود ۷ هزار تن بهره بردار باشد اما به دلیل محدودیت ها صندوق امروز با ۴ میلیارد تومان و حدود ۶۵۰ بهره بردار تاسیس شد.

تصریح کرد: ما در کشور از نظر اجرای طرح های توسعه کشاورزی مقام دوم و در پرداخت تسهیلات مقام اول را در کشور داریم و تاکنون بیش از ۵۸۰ طرح توسعه کشاورزی در استان اجرا شده است. 

به گفته فرماندار بهبهان، سهم بهبهان برای پیشرفت کشاورزی تاکنون ۷۵ میلیارد تومان تاکنون بوده است. استان خوزستان در تولید گوشت قرمز، شیر، ذرت، کنجد و … مقام نخست کشور را دارد.

وی اظهار داشت: امروز دو هدیه به کشاورزان می دهیم یکی زمین برای احداث صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی و دیگری افزایش سرمایه و تعداد سرمایه داران در سال آینده است.

غلامحسین رنجبرها، عضو هیات  اجرایی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان بهبهانتاسیس این صندوق را  از به دلیل پیگیری های فرماندار بهبهان دانست و گفت: بهترین رخداد بخش کشاورزی دهه ۸۰ رویش صندوق های سرمایه گذاری در استان هاست ولی دهه ۹۰ دهه اعتلای صندوق های شهرستانی خواهد بود.

وی افزود: اقتصاد کشاورزی ایران ۹۹ درصد متکی به سرمایه گذاری بخش خصوصی است. بنابراین صندوق خواهان مشارکت بخش خصوصی با بخش دولتی است چرا که یکی از پیامدها این صندوق گرایش عدالت طلبانه در راستای توسعه منابع مالی است.

رنجبرها تصریح کرد: این صندوق متکی به آرای کشاورزان است و تنها به کشاورزان پاسخگو است، بنابراین نظارت مردمی بر عملکرد صندوق ها حاکم است و توسط خود مردم اداره می شود در نتیجه زمینه انحراف  و فساد اقتصادی در آن کم است.

به گفته وی، صندوق ها نقطه اتکای بخش کشاورزی و عزت بخش جامعه کشاورزی است و تورم زداست. به صندوق ها می توان نام بانک تخصصی با ویژگی خودکفایی اختصاص داد. قطار توسعه شهرستان نیازمند توسعه بخش کشاورزی است که با حرکت آن  از آمار بیکاری کاسته می شود. از سوی دیگر صندوق مانند اتاق کنترل این قطار خواهد بود. بنابراین تاسیس این صندوق آغاز حرکتی بزرگ در منطقه است.

گفتنی است در پایان جلسه اعضای هیات موسس صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی بهبهان تعیین شدند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *