برگزاری هم اندیشی مدیران عامل و نمایندگان شرکت مادر ‏

گردهمایی و هم اندیشی مدیران عامل و نمایندگان شرکت مادر تخصصی در صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی  کشور در روز ۲۸ آبان ماه امسال در مرکز آموزش منابع طبیعی دکتر جوانشیر برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و اموربین‌الملل شرکت مادر تخصصی، گردهمایی و هم اندیشی مدیران عامل و نمایندگان شرکت مادر تخصصی در صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور با حضور اعضای هیات مدیره شرکت مادر تخصصی به منظور انتخاب دبیران جدید مناطق دبیرخانه مرکزی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی در روز ۲۸ آبان ماه امسال در مرکز آموزش منابع طبیعی دکتر جوانشیر برگزار شد.

در ابتدای این همایش غلامرضا مقصودی، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان فارس ضمن خوشامدگویی به حضار گفت: این دبیرخانه برخاسته از خود صندوق هاست. این جلسه  برای هم فکری و اطلاع بیشتر صندوق ها برپا شده است.

وی افزود: به اعتقاد من صندوق ها، شرکت مادر تخصصی و مجموعه دبیرخانه مرکزی از هم جدا نیستند. چرا که صندوق ها بدون حضور شرکت مادر تخصصی اصلا تشکیل نمی شدند یا رشد نمی کردند و به اینجا نمی رسیدند. ما باید همه با هم در یک جهت و یک راستا کار کنیم تا موقعیت کسب شده را حفظ کنیم. همین که این نهال رشد کرده و در پایان ۱۰ سالگی خود مورد حمایت تمام اقشار جامعه است، نشان دهنده عملکرد خوب مجموعه صندوق هاست. این گردهمایی فرصت بیشتری را فراهم می کند برای مروری از گذشته و ارائه خدمات دبیرخانه در این مدت که مسئولیتش با ما بود.

سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیز در این همایش گفت: با توجه به روی کار آمدن دولت جدید و تغییر استانداران و فرمانداران، صندوق ها باید با استانداران و فرمانداران جدید نیز ارتباط خوبی برقرار کنند چرا که افراد کنونی دوستان گذشته ما هستند و این نکته برای پیشرفت صندوق ها بسیار حاضر اهمیت است.

وی افزود: توجه به بودجه ۹۳ نیز از اولویت های ماست. صندوق یکی از قوت های این چند سال در قانون گذاری بوده است چه در قوانین جاریه و چه سنواتی. بنابراین باید به بودجه توجه کنید و بودجه ۹۳ را در صدر برنامه هایتان قرار دهید تا سریعتر انجام شود و سومین نکته حاضر اهمیت، حفظ دستاوردهای موجود است.

رضوی تصریح کرد: همکاری با صندوق توسعه ملی کار خوبی است. از طرفی این موضوع که ما بتوانیم از صندوق ذخیره ملی استفاده کنیم به ما کمک شایانی می کند.  از آنجا که ما برای دریافت مبالغ سنگین نیاز به ضمانت برای دریافت تسهیلات داشتیم به سراغ بانک سپه رفتیم. هم اکنون هم قول و قرارهای خوبی بین ما و بانک سپه انجام شده است.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی اظهار داشت: من تقاضا دارم که هر کدام از نمایندگان شرکت مادر و مدیرعاملان صندوق ها در خصوص اعتبار صندوق توسعه ملی و شیوه ارائه خدمت اهتمام بیشتری ورزند. هر چند با تجربه ۱۰ ساله می توانیم بگوییم که شیوه خوبی در پیش داریم و می توانیم از پولمان بیشترین بهره وری را داشته باشیم و دوم اینکه هزینه های مردم برای تولید را کاهش دهیم و سوم اینکه ورودمان به بازار با افزایش قیمت همراه نشود. بنابراین مدل ارائه تسهیلات را خوب طراحی کنید.

رئیس هیات مدیره شرکت مادر تخصصی گفت: باید این امر را بدانیم که تشکیل صندوق های غیردولتی در کشور، برای امروز به وجود نیامده است بلکه برای آیندگان خواهد ماند برای زمانی که هیچ کدام از ما بر سر این کار نیستیم. لذا باید مواظب باشیم تا سنگ بنای محکمی را پایه گذاری کرده و از این تشکیلات حفاظت کنیم.

فرمان صفری، دبیرکل دبیرخانه مرکزی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی گفت: یکی از خلاهای بخش کشاورزی بحث بازار است. چرا که با چنین شرایطی که در صندوق ها حاکم است اگر نتوانیم در تامین نهاده‌ها و بازار ورود پیدا کنیم، اثربخشی صندوق ها زیر سوال می رود. در هر صورت این خلا وجود دارد که باید مطالعه شود تا صندوق ها این خلا را پرکنند. با بیش از ۵ هزار تشکل اعتقاد دارم که با برنامه ریزی و مطالعه می شود، این خلا را پر کرد.

صفری تصریح کرد: اخیرا در کنگره خانه کشاورزی به صندوق های غیردولتی بخش کشاورزی اشاره شد و این نشان دهنده افزایش مسئولیت صندوق هاست .

دبیرکل دبیرخانه مرکزی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی گفت: این گردهمایی ها بسیار مفید است چرا که از نقطه نظرات صندوق ها در کشور بهره مند خواهیم شد. البته این را باید بپذیریم که صندوق ها به صورت جزیره ای نمی‌توانند عمل کنند.

وی گفت: بحث چهارم، ادامه وجود دبیرخانه مرکزی است. از آنجا که روزی این تصمیم گرفته شد که این جایگاه وجود داشته باشد این تصمیم مثبت و موثر بود اما هم اکنون اعتقاد داریم که این دبیرخانه باید قدرت عمل بیشتری داشته باشد تا جایی که بتواند حتی در مباحث بودجه کشور حضور یابد و از حق کشاورزان و صندوق ها حمایت کند. چرا که هم اکنون نمی توانیم در مراحل تصویب بودجه حضور داشته باشیم و زمانی که بودجه کتابچه و تصویب شد، باید زحمت زیادی بکشیم تا یک تبصره یا قانونی رسمی در بدنه دولت و مجلس تغییر کند.

صفری تصریح کرد: ما باید سعی کنیم تا خلاهای قانونی را که مانع از پیشرفت بخش کشاورزی است، از میان برداریم. در این میان خود صندوق ها می تواند بستری باشند برای ارتباط بخش با دولت و دولت با بخش. اصلا چنین چیزی نیست که دولت یا بخش خصوصی از هم جدا هستند ، این دو بدون هم موفق نخواند بود.

دبیرکل دبیرخانه مرکزی صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی گفت: در چند سال گذشته نگاه ما به بخش خصوصی ناکارآمد بوده است ولی به نظر من با وجود این بستر و رویکرد و اصل ۴۴ قانون اساسی و با حضور مدیران باتجربه میتوان بخش خصوصی را در این راستا قوی تر کرد. ما باید ابتدا قوانین مربوط به بخش کشاورزی را اصلاح، ایجاد، هدایت و مدیریت کنیم تا این بخش بتواند در تصمیم گیری ها حضور پررنگی داشته باشد.

صفری افزود: دولت براساس برنامه تدوین شده، کارش را پیش می برد و این وظیفه بخش خصوصی است که تحقیق کند تا محدودیت بخش دولتی را کنار بزند. باید خیلی از مواد قانونی تعریف شوند تا ما به هدف واقعی برسیم.

در ادامه آقای صفری یک پاورپونت ۴۰۱ صفحه ای ارائه کرد و توضیحات کاملی درباره عملکرد دبیرخانه  داد و از مدیران خواست که خودشان این پاورپونت تهیه شده را مطالعه کنند.

در ادامه انتخاب دبیران مناطق ۱و ۲ و دبیرکل برگزار شد که پس از رایزنی‌های جمعی مجددا آقای صفری، مقصودی و جعفری انتخاب شدند تا با عهده گرفتن دوباره مسئولیت این کار را دنبال کنند چرا که در این مدت تجربه گران بهایی کسب کرده اند و بهتر می تواند این دبیرخانه را به سرانجام برسانند.

در ادامه  جلسه پرسش و پاسخ برگزار شد و برخی از مسئولان صندوق ها سوالات خود را با آقای رضوی مطرح کردند. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *