برای بهبود و ارتقاء بخش کشاورزی راهکار ارایه دهید
وزیر جهادکشاورزیبا بیان این که، برای ارتقا و توسعه بخشکشاورزینیاز به ارایه راهکارهای جدید است، گفت: در حال حاضر بخشکشاورزیبا چالش ها و مشکلات عدیده ای مواجه است که امیدواریم اقتصاددانان و فعالان این بخش بتوانند با ارایه راهکارهای علمی و مناسب دولت را در رفع این مشکلات یاری کنند.
محمود حجتی روز دوشنبه در نهمین کنفرانس دو سالانهاقتصادکشاورزیایران با بیان اینکه،اقتصاددر بخشکشاورزیبا یکسری تناقض مواجه است، افزود: در بررسی اجمالی بخشکشاورزی مشخص شده است که این بخش در مقایسه با سایر بخش ها از ارزش افزوده کمتری برخوردار بوده و همین امر موجب کاهش سرمایه گذاری در این بخش شده است
وزیر جهادکشاورزیبا بیان این که، برای ارتقا و توسعه بخشکشاورزینیاز به ارایه راهکارهای جدید است، گفت: در حال حاضر بخشکشاورزیبا چالش ها و مشکلات عدیده ای مواجه است که امیدواریم اقتصاددانان و فعالان این بخش بتوانند با ارایه راهکارهای علمی و مناسب دولت را در رفع این مشکلات یاری کنند.
محمود حجتی روز دوشنبه در نهمین کنفرانس دو سالانهاقتصادکشاورزیایران با بیان اینکه،اقتصاددر بخشکشاورزیبا یکسری تناقض مواجه است، افزود: در بررسی اجمالی بخشکشاورزی مشخص شده است که این بخش در مقایسه با سایر بخش ها از ارزش افزوده کمتری برخوردار بوده و همین امر موجب کاهش سرمایه گذاری در این بخش شده است.
وی با بیان این که، این پدیده منحصر بهکشاورزیایران نیست و کشورهای پیشرفته نیز با این مشکل مواجه هستند ادامه داد: یکی از ویژگی های بخشکشاورزیافزایش ارزش افزوده برای این بخش است که به راهکارهای مناسب نیاز دارد.
حجتی تصریح کرد: هر چند امروز بشر برای توسعهکشاورزیاز وسایل و تکنولوژی روز در دنیا استفاده می کند، اما همچنان ریسک پذیری بخشکشاورزینسبت به سایر بخش ها به ویژه در بخش های زراعت و باغبانی زیاد است.
حجتی درباره اجرای سیاست هایاقتصادمقاومتی در بخشکشاورزینیز گفت: مطالعات بخشکشاورزیدر چارچوب سیاست های کلیاقتصادمقاومتی نشان می دهد که چشم انداز مطلوبی را باید برای مثبت شدن تراز تجاری غذایی تعریف و تبیین کنیم.
در این مراسم وزیر جهادکشاورزیعلماقتصادکشاورزیراهکارهای مناسب برای حل مشکل ساختاری که فاصله بین تولید تا مصرف، جایگاه تولیدکننده در ایجاد ارزش افزوده، احیای حلقه های زنجیره تولید تا فروش، تنظیم کسب و کارکشاورزی، رویکرد فعالیت های بخشکشاورزی، الزامات ایجاد امنیت غذایی، ارتقای نظام بهره برداری بهینه، جذب توانایی مالی، بهبود وضعیت مبادله ای بخشکشاورزیاز لحاظ ساختار و قیمت گذاری) و راهکارهای ارتقای بهره وری در جهت توسعه پایدار را ازاقتصاددانان بخشکشاورزیخواستار شد.
حجتی در خصوص تاثیر هدفمندسازی یارانه ها در بخش کشاورزی نیز افزود: همیشه مراقب کالاهای مورد حمایت دولت هستیم تا قیمت تمام شده محصول در یک واحد تولیدی بهره ور حمایت شود تا تولیدکننده و مصرف کننده متضرر نشوند.مطلوبیت با اجرایی شدن اقتصاد مقاومتی در بخش کشاورزی حاصل نمیشود، مگر آنکه اقتصاددانان بخش کمک کنند تا راهکار و رویه مناسبی ارائه شود.
حجتی ادامه داد: از اقتصاددانان تقاضا دارم که بهدنبال فرمولهای عملی و قابل اجرا برای بخش کشاورزی باشند و علاوه بر آن، برای بهبود فضای کسب و کار در بخش کشاورزی، اضافه کردن دانش کشاورزان، افزایش بهرهوری و اینکه کدامیک از نظامهای فوق یعنی تعاونیها یا نظامهای بهرهبرداری خانوادگی مؤثرتر است، بررسی انجام داده و راهکار ارائه دهند.
وی تصریح کرد: منابع آب و خاک کشور در اختیار کشاورزان است و توانایی مالی ضعیف آنها از دیگر مشکلاتی است که باعث شده تراز این بخش همچنان منفی باشد که لازم است با توجه به منابع موجود و نظامهای قیمتگذاری حال حاضر، فکری اساسی برای بهبود وضعیت بهرهبرداران کنیم.
حجتی یادآور شد: از اقتصاددانان همچنین خواهشمندم که راهکارهای عملیاتی برای انتقال آب از مزرعه و تأمین امنیت غذایی با توجه به ارزش اقتصادی آب را مدنظر قرار دهند.
وی تأکید کرد: از نظر اقتصادی، خواهشمندم که عمدهترین چالشهای اقتصادی بخش کشاورزی توسط این انجمن استحصال و راهکارهای عملیاتی و اجرایی برای آن یافت شود.
اختصاص بودجه ۱۳۰۰ میلیارد تومانی برای آبیاری تحت فشار در سال جاری
وزیر جهادکشاورزی معتقد است: ظرفیتها و قابلیتهای نهفتهای در این انجمن وجود دارد که میتواند راهکار مناسبی برای بحرانهای موجود ازجمله بحران آب پیدا شود.
حجتی اظهار داشت: پایین بودن بهرهوری، بزرگترین مشکل بخش کشاورزی است که لازم است دولت توجه ویژهای به این بخش داشته باشد.
وی گفت: در آبیاری تحت فشار، ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد ریال با سود ۱۰ درصد در سال گذشته به تصویب رسید، اما در بودجه امسال یکهزار و ۳۰۰ میلیارد تومان اختصاص پیدا کرده که این اقدام خوبی است.
حجتی افزود: سرمایهگذاریهایی در خوزستان شده بود که امسال با اختصاص ۱.۵ میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای تجهیز و نوسازی شبکههای سه و چهار خوزستان تخصیص یافت که طی چند سال گذشته بیسابقه بوده است.
وی خاطرنشان کرد: در وزارت جهادکشاورزی تلاش میکنیم تا قیمت محصولات، زیر قیمت تمامشده عرضه نشود و برای افزایش بهرهوری نیز اقداماتی انجام خواهد شد که امید میرود این انجمن به کمک مشکلات بخش بیاید.