افتتاح ساختمان جدید صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان

ساختمان جدید صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان با حضور رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی افتتاح شد.

به گزارش روابط عمومی واموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ ساختمان جدید صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان با حضور سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل و علیرضا اشرفی، عضو هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و خالد جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان افتتاح شد.

سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی در مراسم افتتاح ساختمان صندوق حمایت و توسعه بخش کشاورزی اظهار کرد: در کشور ۱۱۰ صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی فعالیت دارند که از این ۱۱۰ صندوق ۸صندوق تخصصی، ۳۳ صندوق در استان‌ها و ۴۹صندوق در شهرستان‌ها و ۱۳ صندوق زنان روستایی و عشایری به‌طور مستمر فعالیت دارند.

وی افزود:۱۵۰۰میلیارد تومان سرمایه صندوق‌های حمایت از توسعه بخش کشاورزی کشور است که بیش از ۷۵۰۰تشکل  و حدد ۹۰ هزار افراد حقیقی بخش را تحت پوشش قرار داده‌اند.

رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی گفت: ساختار این صندوق‌ها غیردولتی است که برای توسعه بخش کشاورزی و  تشکل‌های این بخش ایجادشده است.

وی با اشاره به برتری عملکرد صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان در کشور اظهار داشت: باوجود تأمل بسیار خوب عالی مسئولان استانی با صندوق افزایش اعتبار و سبقت صندوق استان از صندوق‌های دیگر کشور پیش‌بینی می‌شود.

رضوی اردکانی خاطرنشان کرد: اعتبار صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان از ۴۷میلیارد تومان گذشت و این قابلیت سبب ایجاد تولید کسب‌وکار، اشتغال پایدار شده است.

وی تأکید کرد: این صندوق با حمایت از ۸زیر بخش، زراعت، دام و طیور، آبزیان، صنایع تبدیلی و تکمیلی و باغبانی عشایری و منابع طبیعی در راستای تأمین نهاده‌های بخش کشاورزی قبل از تولید تا صادرات را مدیریت می‌نماید.

رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی یادآور شد: استفاده از منابع و نیروهای انسانی توانمند ظرفیت ویژه ایی در صندوق‌های استان کردستان  ایجاد کرده است که می‌توان به صندوق زنان در این استان اشاره کرد.

رضوی اردکانی افزود: با توجه به فرهنگ مشارکت‌پذیری بالای بانوان روستایی در کردستان زمینه ایجاد صندوق زنان در استان را فراهم کرده و هم‌اکنون از صندوق‌های خاص کشور است.

وی در پایان از  وجود خالد جعفری به‌عنوان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان به‌عنوان یک ظرفیت ویژه و توانمند در استان نام برد و گفت: امثال این بزرگوار فرصتی برای توسعه و پیشرفت بخش کشاورزی در استان و کشور است.

 

همچنین یک نشست مشترک بین رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی و رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان با رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی این استان درباره موضوعات مرتبط با تجهیز منابع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان برگزار شد و رضوی اردکانی در ابتدا از تصویب مبلغ ۲۱ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان از محل  اعتبارات استانی و تجهیز منابع صندوق که در طی ادوار گذشته بی‌سابقه بوده،  تشکر و قدردانی کرد.

وی تشکیل تمامی صندوق‌های شهرستانی استان کردستان در آینده با حمایت مالی سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در راستای تأمین سهم دولت و با لحاظ شرایط فرهنگی و اجتماعی مردم استان را دور از دسترس ندانست.

در ادامه جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی و رئیس هیئت‌مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان ضمن سپاسگزاری از حمایت‌های سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی از صندوق استان کردستان، به سرمایه ۴۷۳ میلیارد تومانی و سهم ۴/۴۴ درصدی سهم دولت و ۶/۵۵ درصدی سهم بخش خصوصی در صندوق استان اشاره کرد.

وی تسهیلات اثرگذار و ارزان‌قیمت با کارمزد چهار درصد صندوق که به‌صورت هدفمند و نظارت‌شده اعطاء می‌گردد و نیز نقش مؤثر صندوق در حمایت از تشکیل و تقویت حلقه‌های زنجیره‌های تولید را خاطرنشان کرد و گفت: بخش کشاورزی اولویت استان در اشتغال و درآمدزایی برای مردم استان خواهد بود و سازمان جهاد کشاورزی نیز باهمت و یاری مردم کارها را به سرانجام می‌رساند.

همچنین علیرضا اشرفی، عضو هیئت‌مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی به تعاملات خوب صندوق استان کردستان با شرکت مادر تخصصی و سازمان جهاد کشاورزی و همچنین حمایت و همکاری مناسب صندوق استان از صندوق‌های شهرستانی وزنان در استان اشاره کرد و افزود: خوش‌حسابی سهامداران نسبت به صندوق استان، برگزاری به موقع جلسات مجامع صندوق با حضور اکثریت سهامداران و همچنین پایین بودن  هزینه های صندوق استان اشاره کردند.

بهرام نصراللهی زاده، رئیس سازمان مدیریت و  برنامه ریزی استان کردستان هم به آمار بیکاری استان اشاره کرده و در این رابطه ضرورت استفاده از پتانسیل های بالای بخش کشاورزی در استان را برای اشتغالزایی و افزایش تولیدات بخش خاطر نشان ساخت.

وی تصریح کرد: توجه ویژه به توسعه روستایی در استان کردستان در دستور کار است بطوریکه در حال حاضر همه روستاهای استان از نعمت برق برخوردارند و بیش از ۹۰ درصد روستاهای استان از نعمت گاز برخوردارند و پروژه های زیادی نیز در حوزه آبرسانی ، راه روستایی و … در دست اجراست که قطعاً توسعه همه این زیر ساخت ها توسعه بخش کشاورزی را بدنبال دارد.

نصراللهی زاده افزود: یکی دیگر از سیاست های اصلی دولت در استان کردستان حمایت جدی از صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی است و حمایت از این صندوق که کارایی بالایی هم دارد انشاالله ادامه خواهد داشت. 

در ادامه سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رییس هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به پاس سپاسگزاری از حمایت های بهرام نصراللهی زاده رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استان کردستان در تقویت و حمایت از فعالیت های بخش کشاورزی، از وی قدردانی کرد.

در ادامه این سفر نشست مشترک رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و رئیس سازمان جهادکشاورزی استان با استاندار استان کردستان با توجه به اینکه صندوق ساختار مردمی دارد به حمایت دولت از صندوقها به دو جنبه اشاره کرد و گفت:دولت ظرفیت قانونی مانند ساختار بانکها به صندوقها بخشیده است تا بدینوسیله در دریافت تسهیلات سهولت ایجاد شود.

وی اظهار داشت: حداکثر تا ۴۹درصد سهام صندوقها دولتی است و دولت هیچ توقعی جز حمایت و هدایت مناب در قبال کشاورزان ندارد.

رضوی اردکانی تصریح کرد: تعداد صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی را ۱۱۰ صندوق با بیش از ۱۵۰۰ میلیارد تومان سرمایه و بیش از ۷۵۰۰ تشکل عضو این صندوقها نام برد که شامل ۸ صندوق ملی مانند صندوق چای و دامپروری و بذر و …، ۳۲ صندوق استانی،  49 صندوق شهرستانی، ۱۳ صندوق زنان شهرستانی  و یک صندوق زنان استانی که در کردستان وجود دارد است و تأکید کرد که صندوق استان کردستان در میان صندوقهای استانی کشور از بعد کارکردی و سرمایه ای شرایط ویژه ای دارد.

وی اثربخشی عملکرد صندوق استان کردستان را با توجه به حجم سرمایه تحت اختیارش بسیار خوب توصیف کرد و ضرورت تجهیز و تقویت منابع دولتی صندوق استان را علی الخصوص از منابع استانی با مساعدت استانداری را با توجه به ظرفیت قانونی پیش بینی شده و آینده کاری صندوق استان در ورود به حمایت از زنجیره های تولید مورد تأکید قرار داد.

وی با اشاره به اینکه حمایت از زنجیره های تولید در اولویت فعالیتهای صندوق بوده و صندوق استان کردستان در زمینه حمایت از زنجیره تولید توت فرنگی اقدامات مناسب و موثری را انجام داده است، لحاظ حمایت از مراحل  قبل از تولید تا مرحله بازار و صادرات در زنجیره مذکور را مثبت و موثر ارزیابی کردند.

رضوی اردکانی همچنین به حمایت صندوق استان از سایر زنجیره های تولید مانند زنجیره توزیع کود شیمیایی و زنجیره تولید گوشت مرغ اشاره کرد و ابراز امیدورای کرد: در اولین فرصت  بعد از ماه مبارک رمضان جلسه کار گروه کشوری صندوقهای حمایت از بخش کشاورزی استانی، تخصصی و محصولی در استان کردستان داشته باشیم تا الگوبرداری لازم صورت پذیرد.

رضوی حمایت استانداری در تجهیز منابع مالی صندوق در سال گذشته را بسیار مفید بیان کرد گفت: استان کردستان در زمینه تولید و اشتغال زایی در بخش کشاورزی ظرفیت بسیار بالایی دارد.

وی اظهار داشت: توقع می رود همچنان حمایتها از صندوق استان و سایر صندوقهای شهرستانی و زنان تداوم یابد زیرا باعث کمک به اقتصاد و اشتغالزایی شده و مردم نیز همکاری خوبی در زمینه های تولیدی بخش در استان دارند.

بهمن مرادنیا، استاندار استان کردستان به این نکته که این استان با کشاورزی می تواند رشد و توسعه یابد، پیگیری تقویت زیرساختهای منابع آب استان برای به میدان کشاندن مردم برای فعال کردن بیش از پیش ظرفیتهای بخش کشاورزی را خاطر نشان کرد.

وی قول حمایت بیشتر و همچنین تجهیز منابع صندوق استان و صندوق شهرستان سقز و صندوق زنان روستایی استان از محل اعتبارات استانی را در سال جاری داد.

خالد جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان گفت: سرمایه صندوق استان کردستان تا رقم بالغ بر ۴۷ میلیارد تومان افزایش یافته و امید است که رقم سرمایه صندوق استان به حداقل ۲۰ درصد ارزش تولیدات بخش برسد تا خدمات رسانی صندوق به بخش کشاورزی اثر بخش تر گردد.

وی در ادامه به تعداد ۲۰۳ تشکل سهامدار صندوق  و ۱۱۴۰۰۰  نفر بهره بردار  اشاره کرد و تقویت و تجهیز منابع مالی صندوق شهرستان سقز و صندوق زنان روستایی استان در راستای ارائه خدمات و تسهیلات از ضروریات بخش برشمرد که با حمایتهای استاندار و اهتمام مجموعه مدیریتی صندوقهای مذکور دور از دسترس نخواهد بود.

در پایان این سفر سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ رئیس هیات مدیره و مدیرعامل صند وق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و خالد جعفری، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان کردستان و هیئت همراه از کارگاه تولید ظروف و کارتن مخصوص بسته بندی و حمل توت فرنگی متعلق به اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید روستایی استان کردستان و حلقه های زنجیره تولید توت فرنگی کردستان بازدید کردند.

در این بازدید مدیران عامل و اعضاء هیئت مدیره و بازرسین صندوقهای استان، شهرستان سقز و زنان استان و تعدادی از بهره برداران بخش کشاورزی نیز حضور داشتند که از مراحل مختلف تولید ظروف و کارتن مخصوص بسته بندی و حمل توت فرنگی در کارگاه مربوطه متعلق به اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید روستایی استان کردستان بازدید به عمل آوردند.

حسنی، مدیرعامل اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید روستایی استان و عضو هیئت مدیره صندوق استان که اتحادیه متبوعش به عنوان سرحلقه زنجیره تولید توت فرنگی استان کردستان است، به روند تشکیل زنجیره و حمایتهای صندوق استان از زنجیره مذکور اشاره کرد.

وی به اهداف مورد نظر اجرای زنجیره تولید توت فرنگی اشاره کرد و گفت: تأمین به موقع نهاده های مورد نیاز توت فرنگی کاران سطح استان شامل نشاء توت فرنگی، کود و … با قیمت مناسب، برگزاری کلاسهای آموزشی و ترویجی برای توت فرنگی کاران که شامل مدیریت آب، مزرعه، تغذیه، استفاده از کودهای ریز مغذی، مبارزه بیولوژیکی با آفت و سموم، بازدید از مزارع توسط کارشناسان متخصص اتحادیه شرکتهای تعاونی تولید روستایی استان، ایجاد اشتغالزایی،توزیع ظروف بسته بندی و کارتن مخصوص حمل توت فرنگی در بین توت فرنگی کاران سطح استان با کیفیت مناسب و قیمت ۲۰ درصد کمتر از بازار آزاد و در نهایت خرید نقدی توت فرنگی از توت فرنگی کاران و کمک به تعادل قیمت توت فرنگی در بازار وجلوگیری از نوسانات قیمت است.

سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ رئیس هیات مدیره و مدیرعامل صند وق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به مرغوبیت توت فرنگی کردستان که حدود  65 درصد محصول توت فرنگی کشور را تأمین می کند، اشاره کرد و ضمن رضایت از روند اجرای زنجیره تولید محصول توت فرنگی بیان داشت: حمایت از زنجیره های تولید در اولویت فعالیتهای صندوق است و صندوق استان کردستان در زمینه حمایت از زنجیره تولید توت فرنگی اقدامات مناسب و موثری را انجام داده است، که در آن حمایت از مراحل  قبل از تولید و تولید تا مرحله بازار و صادرات دیده شده است.

رضوی اردکانی از مزیتهای فعالیت توت فرنگی کاران در قالب زنجیره های تولید، انسجام و یکپارچگی سطوح دخیل در فرایند تولید محصول بدون حضور واسطه های غیرضروری و رسیدن بیشترین سود به تولیدکنندگان توت فرنگی و همچنین ساماندهی بازار و تنظیم قیمت محصولات که رضایت مصرف کنندگان را در پی خواهد داشت و نقش حمایتی صندوق استان به وسیله تزریق اعتبار و نظارت مستمر در این زمینه که موجبات تداوم و تقویت فعالیت زنجیره تولید توت فرنگی را فراهم خواهد آورد، مورد اشاره قرار داد.

جعفری، رنیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان حمایت صندوق استان از زنجیره تولید توت فرنگی و سایر زنجیره های مورد حمایت را از مهمترین فعالیتهای صندوق با نظر به الگوهای نوین ارائه خدمت به بخش یاد کرد و گفت: تداوم اینگونه فعالیتها موجبات اشتغالزایی و رونق تولیدات بخش را فراهم خواهد آورد و از ضروریات حمایت های صندوق در قبال بهره برداران است. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *