استقبال استاندار بوشهر از تشکیل کارگروه ویژه صندوق توسعه بخش ‏کشاورزی در استان

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی به همراه مدیرعامل و اعضای هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان بوشهر در روز سه شنبه سوم دی ماه از شرکت گلخانه ای کوثر در منطقه کاکی شهرستان دشتی استان بوشهر بازدید و با نمایندگان اتحادیه ها و نمایندگان پرورش میگو و استاندار این استان دیدار و گفت و کرد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ در بازدید از گلخانه کوثر گفت: برای رسیدن به هدف راه طولانی در پیش داریم. ما دنبال این موضوع هستیم که تمام واحدهای تولیدی حداقل ۲۰ درصد نیازهایشان به سرمایه از طریق صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی تامین شود.

وی افزود: برنامه بعدی ما تکمیل زنجیره تولید است که روی آن کار می کنیم که تا عوامل موثر در تولید از ابتدا تا رسیدن محصول به بازار را به یکدیگر متصل کنیم.

رضوی اردکانی تصریح کرد: برای افزایش سرمایه ثابت برای صندوق ها نیز در حال رایزنی هسیتم که چگونه بتوانیم مبالغی را در حدود ۴۰۰ تا ۵۰۰ میلیارد تومان برای افزایش سرمایه ثابت صندوق ها اختصاص دهیم ولی تاکنون موفق نشده ایم.

رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی سپس دیداری با نمایندگان و اتحادیه ها پرورش دهندگان میگو و بسته بندی و عمل آوری خرمای استان داشت.

وی در این جلسه درباره مشکلات این پرورش دهندگان که عمدتا مشکل نقدینگی است, گفت: مشکل نقدینگی همیشه بوده ولی صندوق ها می توانند نقش واسطه بین پرورش دهندگان و بانک را داشته باشند.

وی خواستار بررسی این موضوع در جلسه هیات مدیره صندوق شد و گفت: ما هم اکنون بر روی روند تکمیل زنجیره تولیدی میگو در کشور کار می کنیم و استان بوشهر می تواند به عنوان پایلوت این موضوع قرار گیرد.

همچنین سید عبدالکریم رضوی اردکانی در نشست با استاندار بوشهر اظهار داشت: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در کشور جایگاه خاصی دارد و در رشد و پیشرفت کشاورزی نقش تعیین‌کننده‌ای داشته است.

وی افزود: استان بوشهر در کشاورزی به ویژه در حوزه نخیلات، ماهی و میگو و گوجه‌فرنگی خارج از فصل جایگاه خاصی دارد که باید مورد حمایت قرار گیرد.

مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با بیان اینکه این صندوق در استان بوشهر با تاخیر راه‌اندازی شد, خاطرنشان کرد: با وجودی که بوشهر جزو 2 استان آخر در راه‌اندازی این صندوق بوده ولی شاهد پیشرفت بسیار خوب این صندوق در این استان هستیم.

رضوی اردکانی تصریح کرد: بوشهر 60 درصد میگوی پرورشی کشور را در اختیار دارد و در خرما نیز نخستین استان است و باید استفاده بهینه از این ظرفیت‌ها شود.

وی بیان کرد: صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی، تسهیلات را با نرخ 4 درصد و با بازپرداخت طولانی‌مدت برای حمایت از کشاورزان و تولیدکنندگان ارائه می‌کند که اهمیت زیادی دارد.

مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: تغییر سیستم آبیاری در سطح کشور و گسترش سیستم آبیاری تحت فشار از برنامه‌های مهم این صندوق بوده که تاکنون در این امر موفقیت خوبی داشته‌ایم.

رضوی اردکانی تصریح کرد: تاکنون 900 میلیارد تومان از محل اعتبارات شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی برای آبیاری تحت فشار در سطح کشور تسهیلات پرداخت شده که تاثیر زیادی در بهبود سیستم آبیاری داشته است.

وی با اشاره به نوپا بودن صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در کشور افزود: این صندوق‌ها در واقع در مرحله طفولیت هستند و دارند تجربه می‌اندوزند و امیدوار هستیم سیر صعودی این صندوق با شتاب بیشتری تداوم داشته باشد.

رضوی اردکانی گفت: تمام کارهای زیربنایی بخش کشاورزی اعم از آب و خاک و منابع طبیعی، آبزیان و تمام فعالیت‌های بخش کشاورزی تحت پوشش این صندوق قرار دارد.

وی خواستار راه‌اندازی کارگروه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در استان بوشهر شد و ابراز داشت: امیدوار هستیم با حمایت استاندار این مهم محقق شود تا شاهد اعتلای این صندوق در استان به ویژه در شهرستان‌ها باشیم.

این مسئول یادآور شد: صندوق‌های حمایت در صورت حمایت بیشتر می‌توانند رشد قابل قبولی داشته باشند.

وی گفت: صندوق‌ها سیستم سهل و ساده دارند و حمایت از کشاورزان مورد تاکید این صندوق است و گیر و دارهای معمول بانک‌ها را ندارد.

دکتر سالاری استاندار بوشهر نیز در این جلسه گفت: در استان بوشهر بحث اول استفاده از دریا و آبزی پروری است و بحث دوم کشاورزی و مشاغل زارعت و باغداری به خصوص بهره برداری از نخیلات استان است و بحث سوم نفت و گاز است.

وی همچنین از تشکیل کارگروه مستقل در خصوص صندوق استقبال کرد و دستور داد که معاون برنامه ریزی استانداری این موضوع را دنبال و عملیاتی کنند.

وی پیشنهاد کرد که حداقل در سه شهرستان استان صندوق ایجاد شود چرا که صندوق می تواند بر روی صنت میگو پرورشی سرمایه گذاری و فعالیت خوبی داشته باشد.

 

تخصیص 10 میلیارد ریال برای توسعه کشاورزی استان بوشهر

معاون برنامه‌ریزی استاندار بوشهر نیز اظهار داشت: استان بوشهر دارای ظرفیت بالایی در بسیاری از حوزه‌های کشاورزی است که باید از این پتانسیل نهایت بهره را ببریم.

رضا عوض‌پور افزود: سال گذشته از ظرفیت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان استفاده خوبی شد و با وجودی که تسهیلات بدموقع ابلاغ شد ولی توانستیم جهش 12 پله‌ای داشته باشیم.

معاون برنامه‌ریزی استاندار بوشهر خاطرنشان کرد: هم‌اکنون استان بوشهر از نظر ظرفیت‌های کشاورزی در کشور ششم هستیم و در چند سال اخیر رشد بسیار خوبی داشته‌ایم.

عوض‌پور تصریح کرد: فعالیت صندوق حمایت از کشاورزی در استان خوب بوده و اگر این صندوق فعال‌تر شود و حمایت بیشتری از فعالان کشاورزی داشته باشد شاهد رونق کشاورزی خواهیم بود.

وی با اشاره به ظرفیت استان در حوزه آبزی‌پروری گفت: میگوی استان با توجه به کیفیت بالایی که دارد نیازمند توجه بیشتر است و استان بوشهر از نظر میگو در واقع خاص‌ترین استان کشور است.

عوض‌پور ابراز داشت: با توجه به ظرفیت‌هایی که در حوزه آبزی‌پروری داریم به ویژه با داشتن پژوهشکده میگو می‌توانیم به پیشرفت بیشتری برسیم.

وی از تخصیص 10 میلیارد ریال برای توسعه کشاورزی استان بوشهر خبر داد و افزود: امسال تاکنون 10 میلیارد ریال برای حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان بوشهر تخصیص داده‌ایم که امیدوار هستیم روز به روز شاهد بهبود وضعیت کشاورزی استان باشیم.

معاون استاندار بوشهر بیان کرد: بهترین راهکار برای تقویت بخش کشاورزی در واقع تقویت صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی است و انتظار داریم این صندوق در شهرستان‌های استان نیز گسترش یابد. 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *