از توسعه سطح زیر کشت و توسعه صادرات گیاهان دارویی

وزیر جهاد کشاورزی در دومین جلسه ستاد عالی گیاهان دارویی که با دعوت از اعضا ستاد و ارائه گزارش ۶ ماهه از عملکرد طرح ملی گیاهان داروییدر سالن جلسات وزارت جهاد کشاورزی روز یکشنبه ۲۰ فروردین ماه ۹۶ برگزار شد، گفت: وزارت جهاد کشاورزی درصد توجه بیشتر به گیاهان دارویی از حیث توسعه سطح زیرکشت، بهره‌گیری از فن‌آوری‌های نوین در عمل‌آوری و فرآوری آنها و توسعه صادرات است.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ دومین جلسه ستاد عالی گیاهان دارویی با دعوت از اعضاء ستاد و ارائه گزارش ۶ ماهه از عملکرد طرح ملی گیاهان دارویی با حضور محمود حجتی؛ وزیر جهاد کشاورزی و معاونان، سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل، محمد تقی شریعتی، مشاور مدیرعامل و مدیر پروژه صندوق‌های حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری و شهریار رستمی، مدیر توسعه سرمایه گذاری و تسهیلات شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و پیمان یوسفی آذر، مجری مشاور طرح گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در سالن جلسات وزارت جهاد کشاورزی روز یکشنبه ۲۰ فروردین ماه ۹۶ برگزار شد.

 

محمود حجتی؛ وزیر جهاد کشاورزی گفت: ظرفیت تولید گیاهان دارویی در کشور مغفول مانده است در حالی که می تواند بخشی از اشتغال و ایجادارزش افزوده را در کشور حل کند.

وی با اشاره به تنوع اقلیم، تنوع گونه ها و فراوانی گیاهان دارویی کشور اظهار داشت: هم اکنون ضرورت توجه به این بخش بیشتر احساس می شود.

وزیر جهاد کشاورزی افزود: باید چند گروه کاری در زمینه توسعه صنعت گیاهان دارویی تشکیل شود تا روند اجرایی توسعه این صنعت را بررسی و ارزیابی کنند و برنامه هایی در ارتباط با بازار، مالی، پشتیبانی و … ارائه کنند.

وی گفت: با اجرا و توسعه گیاهان دارویی علاوه بر توسعه فضای کسب و کار می توانیم درآمد نیز ایجاد کنیم و اجازه خروج موادرا به صورت خام را از کشور ندهیم البته باید ابتدا مقدمات آن را فراهم کنیم.

حجتی با بیان اینکه بیش از ۵ میلیارد دلار از تراز غذا در کشور کاهش یافته است نشانه خوبی است که می توان آن را ادامه داد.

وزیر جهاد کشاورزی گیاهان دارویی را یکی از سه موضوع محوری و دارای اهمیت در مجموعه وزارت جهاد کشاورزی دانست و بر لزوم توجه بیشتر به این محصولات از حیث توسعه سطح زیر کشت، بهره‌گیری از فن‌آوری‌های نوین در عمل‌آوری و فرآوری آنها و توسعه صادرات این محصولات تاکید کرد.

حجتی همچنین تشکیل گروه‌های کاری مرتبط با کشت، فرآوری پیشرفته، حوزه مالی و تسهیلاتی و بازار گیاهان دارویی را خواستار شد و افزود: باید با برنامه‌ریزی مناسب، محصولات تولیدی فرآوری و بسته بندی و سپس به صادرات اقدام نماییم و از خام‌فروشی این محصولات جلوگیری کنیم تا ارزش افزوده محصول نصیب تولیدکنندگان داخلی کشورمان گردد.

وزیر جهاد کشاورزی ضمن برشمردن وظایف و مسئولیت های اعضا ستاد گیاهان دارویی، اذعان داشت: اقلیم مناسب و سازگار، ظرفیت‌های بالا در زمینه رفع مشکلات عمده نظیر اشتغال، توسعه روستایی و ایجاد و افزایش ارزش افزوده اقتصادی را از ظرفیت های کم نظیر کشور حوزه گیاهان دارویی در کشور به شمار می‌رود و بر تقویت زنجیره ارزش در این زمینه تاکید نمود.

 

مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی:

صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی یکی از گزینه های برای توسعه کشت گیاهان داروئی

پیمان یوسفی آذر، مجری طرح توسعه گیاهان دارویی وزارت جهاد کشاورزی در ابتدای جلسه گزارشی از عملکرد ۶ ماهه گذشته این طرح ارائه داد و گفت: تدوین طرح جامع گیاهان داروئی و پیگیری خط اعتباری مستمر و پیگیری ایجاد ارتباطات زنجیره ای و ایجاد زیرساخت از جمله موارد پیگیری مجری طرح گیاهان داروئی بوده است.

وی ضمن اشاره به فعالیت های صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی در شهرستان و به ویژه صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی شهرستان مرودشت که در زمینه خشک کردن گیاهان داروئی سابقه و تجربه ارزشمندی دارند، می توانند در زمینه اجرایی شدم طرح بسته بندی دم نوش های گیاهی ما را یاری دهند.

 

شهریار رستمی، مدیر توسعه سرمایه گذاری و تسهیلات شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی نیز گزارشی از فعالیت های صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی ارائه داد.

پس از این گزارش، نمایندگان و دستگاه‌های عضو ستاد از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، صندوق کارآفرینی امید، آستان قدس رضوی و معاونت ها و سازمان های وابسته به وزارت جهاد کشاورزی، هر یک به بیان دیدگاه‌ها و اقدامات انجام شده برای توسعه و گسترش تولید و ترویج فرهنگ مصرف گیاهان دارویی و ضرورت توجه جدی به ارزش غذایی و دارویی این محصولات پرداختند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *