ارائه گزارش عملکرد صندوق استان تهران در جلسه شورای مدیران شرکت مادر تخصصی

اعضای هیات مدیره و مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان تهران گزارشی از فعالیت های این صندوق را در روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۹۷ در جلسه شورای مدیران شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در سالن جلسات شرکت مادر تخصصی ارائه کردند.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ مصطفی جلیلی، نماینده شرکت مادر تخصصی در صندوق و رئیس هیات مدیره، حسن تاجیک خاوه، مدیرعامل و اعضای هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان تهران گزارشی از فعالیت های این صندوق در روز شنبه ۱۷ شهریورماه ۹۷ در جلسه شورای مدیران شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در سالن جلسات شرکت مادر تخصصی ارائه کردند.

در این گزارش آمده است:

صندوق حمایت  از توسعه بخش کشاورزی استان تهران در تاریخ ۲۳ بهمن ماه ۱۳۸۶ در قالب شرکت سهامی خاص تحت شماره ۳۱۵۲۸۸ در اداره ثبت شرکتهای تجاری و موسسات تجاری به ثبت رسید. سرمایه آن در بدو تأسیس مبلغ چهار میلیارد و ۹۴۶ میلیون و ۱۷۰ هزار ریال بود که طی چند مرحله به مبلغ ۲۴۱ میلیارد و ۸۲۱ میلیون و ۹۱۰ ریال (تا پایان سال مالی منتهی به ۳۰ آذرماه ۱۳۹۶) و تعداد سهامداران از تعداد ۹۷ در بدو تاسیس به ۱۲۲ سهامدار افزایش یافته است.

تضمین متقاضیان سرمایه گذاری برای دریافت اعتبار از بانکها و سایر موسسات داخلی، دریافت کمکهای مالی، اعتباری و هرگونه تسهیلات از دولت، بانکها و سایر شرکتها و موسسات داخلی و خارجی، حمایت از تولیدکنندگان و فعالان بخش کشاورزی، جذب مستمر منابع مالی تولیدکنندگان به منظور افزایش سرمایه، تأمین نقدینگی برای ایجاد بازارهای عرضه مستقیم تولیدات نهایی به منظور ایجاد ثبات قیمتها و تنظیم بازار، تامین نقدینگی برای تجهیز و نوسازی واحدهای تولیدی به منظور افزایش بهره وری از فعالیت های مهم این صندوق است.

همچنین بازاریابی به منظور عرضه محصولات در بازارهای هدف، مشارکت در تهیه و ارائه خدمات پژوهشی مرتبط با حمایت از تولیدکنندگان بخش کشاورزی استان، اعطای تسهیلات و انجام حمایت های مالی به تولیدکنندگان و متقاضیان سرمایه گذاری در بخش کشاورزی و سایر عملیات و فعالیت های مجاز مرتبط با حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی استان تهران از کارهای شاخص صندوق است.

وضعیت سهام داری صندوق به این گونه است که حدود ۶۲ درصد آن متعلق به زیربخش دام و طیور، ۳۶ و نیم درصد متعلق به زیربخش زراعت و باغبانی و حدود یک و ۵۲ دهم درصدمتعلق به صنایع تبدیلی است.

از سوی دیگر در هزینه های اداری و عمومی برای سه سال مالی گذشته تاکنون چهارده و هشت دهم درصد کاهش صورت گرفته است.

همچنین این صندوق با هماهنگی نماینده شرکت مادر تخصصی در صندوق اقدام به برگزاری دوره ای جلسات هماهنگی با صندوق های شهرستانی کرده است که تاکنون عناوین و موضوعات مختلفی در جلسات به بحث و بررسی گذاشته شده و نتایج آن هم برای انعکاس به نماینده شرکت مادر اعلام شده است.

میزان سرمایه و تسهیلات اعطایی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان تهران از بدو تاسیس تاکنون ۸۰۴ مورد تسهیلات اعطایی و عملیات بازرگانی به مبلغ یک هزار و ۴۸۳ میلیارد و ۳۴۴ میلیون ریال و در سال مالی گذشته ۹۶ هم مبلغ ۳۶۰ میلیارد و ۱۲۷ میلیون ریال بوده است.

همچنین تسهیلات ویژه و مشارکتی برای کمک به زنجیره تولید در سال ۱۳۹۶ و ۱۳۹۷ برای محصولاتی همچون گندم بذری، تولید بذر ذرت، دان مرغ آماده، سیب درختی، جو و کنجاله سویا در نظر گرفته شده است و در پنج ماهه سال  1397 در بخشقرض الحسنه ۴۲مورد به مبلغ  123 میلیارد و ۷۴۰ میلیون ریال و تسهیلات مشارکتی  پنج مورد به مبلغ ۴۲ میلیارد و ۶۰میلیون ریال پرداخت شده است.

درباره توزیع عاملیت آبیاری تحت فشار در سال ۱۳۹۷ هم در مجموع مبلغ دو هزار و ۲۱۸ میلیارد و ۶۷ میلیون ریال و در طرح هدفمند کردن یارانه ها در مجموع به ۱۲۷پرونده مبلغ ۲۹ میلیارد و ۱۳  میلیون ریال ارائه شده است.

در طرح تامین نهاده در راستای ارائه خدمت و کمک به زنجیره تولید این صندوق در سالهای مختلف طرح های مختلفی از جمله تامین جو، ذرت، کنجاله سویا را برای کمک به سهامداران انجام داده است.

ورود صندوقها به مقوله فعالیت های بازرگانی و بازاریابی، تامین و توزیع نهاده ها، استفاده از تجربیات و تحقیقات موسسات پژوهشی و عملیاتی کردن آنها در سطح جامعه کشاورزی، نوسازی و بهسازی ناوگان مکانیزاسیون( ادوات کشاورزی)، نزدیک کردن یا اتصال حلقه صنایع به بخش کشاورزی به خصوص صندوقها از دیگر فعالیت های صندوق می باشد و صندوق های حمایت از توسعه بخش می‌تواند با نظام تخصیص منابع مناسب شرایط استقرار زنجیره‌های تولید را در بخش کشاورزی فراهم کنند.

مصطفی جلیلی، نماینده شرکت مادر تخصصی در صندوق و رئیس هیات مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان تهران ضمن اشاره به ضرورت حفظ و پایداری سرمایه اجتماعی صندوقها به عنوان ظرفیتی بزرگ به بهره مندی از موادقانونی مرتبط با صندوقها در قانون افزایش بهره‌وری، قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی، قانون احکام دائمی توسعه کشور خواستار  تعامل صندوق استان با صندوق های شهرستانی این استان شد.

وی افزود: هر یکی از سازمان های جهاد کشاورزی باید ۵ تا ۱۰ زنجیره تولید را معرفی و اجرا کنند که این موضوع می تواند به صندوق در عملیاتی آن کمک شایانی کند.

در ادامه هر یک از مدیران شرکت مادر تخصصی پشنهاداتشان را برای ارتقای اثربخشی و کارآمدی صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان تهران ارائه نمودند.

در خاتمه جلسه سید عبدالکریم رضوی اردکانی؛ رئیس هیئت‌مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه‌گذاری در بخش کشاورزی اظهار داشت: خوشبختانه عملکرد صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان تهران از سطح قابل قبولی برخوردار است که امیدواریم با ایجاد هماهنگی لازم بین صندوق های شهرستانی از ظرفیت‌های ممکن و تخصیص اعتبارات لازم صندوق‌های بتوانند نقش‌های لازم را در راستای توسعه بخش کشاورزی به‌صورت مطلوبی ایفا کند.

وی افزود: عملکرد صندوق استان تهران را در چند مقطع می توان تقسیم کرد و هم اکنون دور جدید آن شروع شده است که می تواند موجب پیشرفت این صندوق شود و از سوی دیگر لازم است ارتباط صندوق های شهرستانی استان یا دیگر صندوق ها تعریف گردد.

رضوی اردکانی اظهار داشت: ضروری است  افزایش سرمایه، کشاورزی قراردادی و … دنبال و عملیاتی و در قالب تفاهم نامه ها کارها پیگیری شود و از طرفی در بحث آموزش و بهسازی منابع انسانی در صندوق ها به طور جدی دنبال گردد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *