آخرین صندوق شهرستانی استان تهران تاسیس شد
مجمع عمومی موسس صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان پیشوا به عنوان هفتاد و چهارمین صندوق در سطح کشور روز چهارشنبه ۲۸ فروردین ماه امسال با سرمایه معادل پنج میلیارد و دو میلیون ریال و با تعداد ۳۶۰ سهامدار در سالن اجتماعات هلال احمر شهرستان پیشوا تشکیل شد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، در این جلسه که با حضور علیرضا اشرفی؛ عضو هیات مدیره و داریوش اعرابی؛ مدیر امور نمایندگان و مجامع و منصور بنیاب؛ سرپرست روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، بهرام ستاریپور؛ فرماندار پیشوا، سید محمد موسوی؛ رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران و جمعی از کشاورزان و بهرهبرداران بخش کشاورزی این شهرستان برگزار شد و اعضای هئیت مدیره و بازرس صندوق انتخاب و همچنین اساسنامه این صندوق به تصویب رسید.
بهرام ستاریپور، فرماندار شهرستان پیشوا در سخنانی در این جلسه با بیان اهمیت و نقش کشاورزی در اقتصاد کشور گفت: کشاورزی پایه و اساس توسعه ملی و استقلال اقتصادی کشور است .
در سخنانی با اشاره به خشکسالی و مشکل دریافت تسهیلات از بانکها بیان داشت: وجود چنین صندوقی بسیار گرانبها است و قطعاً حرکت به سمت کشاورزی پایدار از جمله شروط توسعهی پایدار شهرستان است.
وی افزود: شهرستان پیشوا با بیش از ۱۴۰کیلومتر مربع وسعت و آب و هوای مناسب، خاستگاه بیشتر محصولات کشاورزی است و حرفهای فراوانی برای اقتصاد کشور دارد.
فرماندار افزود: بر این اساس تعداد ۴۰۰تن سهام دار به عنوان اعضای این صندوق با مبلغ ۵۱۳میلیون تومان در ۲۹روستا راهاندازی شده و با حمایت این صندوق و حمایت دولت دیگر هیچ تولیدکنندهای دغدغهی تأمین منابع مالی نخواهد داشت.
وی امسال را سال تحولات بسیار خوبی در کشاورزی پیشوا عنوان کرد و گفت: امسال رشد کمی و کیفی بسیاری در زمینه افزایش اراضی زیر کشت و تولید محصولات کشاورزی پیشوا رخ داده که بینظیر بوده و شهرستان پیشوا را به عنوان شهرستان پیشتاز در عرصه کشاورزی در استان تهران معرفی کرده است.
همچنین در این جلسه سید محمد موسوی، رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان تهران گفت: تولیدات کشاورزی ایران از ابتدای انقلاب تاکنون چهار و نیم برابر شده و هم اکنون ۹۵درصد محصولات مورد نیاز کشاورزی کشور در داخل تولید می شود.
وی افزود: در سال ۹۰میزان صادرات محصولات کشاورزی ۵۰میلیارد دلار بود که در سال ۹۱ با ۲۵ درصد افزایش یافته و ما هم اکنون باید به فکر حضور در بازارهای جهانی باشیم.
موسوی تصریح کرد: پیشوا در آبیاری تحت فشار یکی از شهرستان های پیشرو در این زمینه است.
وی با اشاره به رشد اقتصاد کشاورزی گفت: اقتصادی کردن و سلام سازی تولید از اهداف بخش کشاورزی است، بنابراین محصولات کشاورزی باید با حداقل قیمت و حداکثر کیفیت فروخته شود.
وی افزود : صندوق حمایت از توسعه کشاورزی با هدف تسهیل در تخصیص اعتبارات بخش کشاورزی با ۵۱درصد سهم کشاورزان و ۴۹درصد سهم دولت به وجود آمده است .
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان تهران اظهار داشت: رسالت تامین امنیت غذایی کشور بر دوش خدمت گذاران نظام است که چارچوب های تحقق این هدف تعیین شده است.
موسوی با بیان اینکه صندوق شهرستان پیشوا در مدت زمانی کوتاه و به شکل مطلوبی تشکیل شد، گفت: در ادامه فعالیت این صندوق، کشاورزان می توانند سهم خود را افزایش دهند و دولت نیز به همان میزان سهم خود را پرداخت می کند.
وی گفت: در سال گذشته ۴۵۰ طرح کشاورزی با سرمایه گذاری ۳۰۰ میلیارد تومان به بهره برداری رسید.
وی افزود: ۳راهبرد اساسی در بخش کشاورزی از سال گذشته در دستور کار سازمان جهاد کشاورزی قرار دارد که می توان به پایداری منابع تولید، اصلاح سازی تولید، سلامت تولید اشاره کرد .
موسوی افزود: در سال ۱۳۹۱،۲۵۰۰طرح توسعه کشاورزی مصوب و از این تعداد ۱۲۰۰طرح با ۲۰۰میلیارد تومان به مرحله پرداخت رسید که این خروجی اول برای بخش کشاورزی بود.
علیرضا اشرفی، عضو هیات مدیره شرکت مادر تخصصی حمایت از توسعه سرمایه گذاری بخش کشاورزی نیز گفت: جامعه هدف ما یعنی کشاورزان به علت آنکه نمی توانند تضامین را تهیه کنند، نمی توانند از تسهیلات بانکی استفاده کند اما تنها ساختاری که می تواند این کار را انجام دهد، صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی است.
وی افزود: با تاسیس این صندوق شهرستانی، دست کشاورزان از زیر سنگ بانک ها خارج می شود.
اشرفی تصریح کرد: صندوق با مدیریت خودتان می تواند به موقع تسهیلات را ارائه کند اما تا زمانی که ۹۰ درصد کشاورزان پیشوا عضو صندوق نشوند سرمایه صندوق افزایش نمی یابد.
اشرفی تصریح کرد: تاکنون صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی ۷ میلیارد تومان تسهیلات ارائه کرده است و کمتر از نیم درصد معوقه دارد که این نشانه عملکرد موفق صندوق است که امیدواریم در صندوق پیشوا نیز این امر به زودی محقق شود.