صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی می توانند ارزشافزوده بیشتری را نصیب کشاورزان کنند

استاندار خراسان جنوبی گفت: صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی زمینهساز توانمندسازی کشاورزان شده اند و با کمک به صنایع تبدیلی و عدم خام فروشی می توانند ارزشافزوده را بیشتری نصیب کشاورزان کنند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مادر تخصصی؛محمدصادق معتمدیان؛ استاندار خراسان جنوبی در دیدار با سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی روز سهشنبه سوم اردیبهشتماه ۱۳۹۸ اظهار داشت: بخش قابلتوجهی از اقتصاد استان به حوزه کشاورزی اختصاص دارد و باید این بخش بهصورت خاص دیده شود.
استاندار خراسان جنوبی، سهلالوصول بودن و کارمزد پایین تسهیلات صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی را از ویژگیهای متمایز و برجسته صندوق ها عنوان کرد و افزود: با توجه به عملکرد صندوقها، به حول و قوه الهی مردم اعتماد بسیار خوبی به این صندوقها دارند و دلیل مشارکت بالای مردم، همین اعتماد متقابل و سرمایه اجتماعی بهدستآمده است که باید روزبهروز تقویت شود.
معتمدیان از فعالیتهای صورت گرفته در خصوص تأمین منابع اعتباری و افزایش سرمایه صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی قول مساعد داد.
در ادامه این نشست، سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: استان خراسان جنوبی دارای ظرفیتهای قابلتوجه بهویژه در حوزههای مشارکت مردمی و نیروی انسانی است و بهرهبرداران بخش کشاورزی در این استان مشارکتپذیری خوب و بالایی در طرحهای جمعی دارند که صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستانها و صندوقهای زنان روستایی نمونه کوچکی از این مشارکت است.
رضوی اردکانی ضمن اشاره به ماده ۱۲ قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی که بهموجب آن صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی در سال ۹۲ در تمام شهرستانهای این استان تأسیسشدهاند، بر حفظ و استمرار فعالیتهای این صندوقها تأکید کرد و اظهار داشت: بخش کشاورزی در سطح کلان و حتی در سطح خرد، یک حوزه گسترده، پراکنده و متنوع است و باید توجه ویژهای به این بخش و بهرهبرداران بخش کشاورزی گردد.
وی افزود: یکی از اهداف و رسالت تشکیل صندوقها، کمک به بخش کشاورزی، تزریق منابع مالی کمبهره و با ساختار سهل و آسان است. همچنین محدودیتهایی که بهرهبرداران در سیستم بانکی دارند، بر اساس اصل اعتماد متقابل در سیستم صندوقها اعمال نمیشود و ساختار پیچیده بانکی و قوانین دست و پاگیری که وجود دارد، با انجام اقدامات حداقلی تضامین و وثایق تسهیلات، آسانسازی شده است.
رضوی اردکانی در ادامه به اهمیت و ضرورت افزایش توان مالی و اعتباری صندوقها اشاره کرد و با تأکید بر این مطلب که فعالیتهای اثربخش در این استان حائز رتبه ملی و اهمیت است، افزود: با توجه به مشارکتپذیری بالای مردم، حجم کثیر درخواستهای بهرهبرداران برای سهام دار شدن در صندوقها و همچنین مزیتهای خاص استان، تأمین منابع مالی و تزریق اعتبار به صندوقها میتواند در این حوزه نقشآفرین باشد و از شما به عنوان استاندار درخواست کمک میشود تا بتوانیم ضمن استفاده از ظرفیتهای قانونی افزایش سرمایه صندوقها؛ به بهرهبرداران و قشر زحمتکش کشاورز و دامدار کمک کنیم و در این حوزهها حمایت مدنظر صورت پذیرد.