چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۴۰۱/۰۹/۱۴ www.sfida.ir

وبینار مدیران شرکت مادر تخصصی با مدیران عامل و نمایندگان صندوق های حمایت از کشاورزی استانی


جلسه شورای مدیران شرکت مادر تخصصی بصورت برخط با مدیران عامل و نمایندگان دولت در صندوق های حمایت از بخش کشاورزی استان ها دوشنبه 14 آذر 1401 برگزار شد.
به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی؛ جلسه شورای مدیران شرکت مادر تخصصی بصورت برخط با صندوقهای حمایت از بخش کشاورزی استان ها دوشنبه 14 آذر 1401 برگزار شد. در این جلسه مدیران شرکت مادر تخصصی و مدیران عامل و نمایندگان دولت در صندوق های حمایت از بخش کشاورزی استان ها شرکت داشتند. در این نشست محمدرضا خالقی، مدیر عامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان مرکزی گزارشی از فعالیتها و تجارب این صندوق به اعضا جلسه داد. ایشان توضیح داد که این صندوق در تاریخ سال 14 اسفند 1385 به استناد ماده 12 قانون تشکیل وزارت جهاد کشاورزی تاسیس گردید. سرمایه اولیه صندوق 10 میلیارد ریال با تعداد 81 سهامدار بوده که در حاضر سرمایه فعلی صندوق 420 میلیارد ریال با 149 سهامدار می باشد. با این وصف که این سرمایه حدود 0.2 درصد از ارزش تولیدات بخش کشاورزی استان است که براساس بند ج ماده 33 باید 7 درصد باشد. توزیع تشکلهای عضو صندوق استان بشرح زیر می باشد:
محلات کمیجان فراهان شازند ساوه زرندیه دلیجان خنداب خمین تفرش آشتیان اراک نام شهرستان
7 7 8 10 22 6 9 6 32 6 5 32 تعداد تشکل
از کل تسهیلات پرداخت شده در سال مالی 1401-1400 که 402 میلیارد ریال بوده مبالغ پایین به زیر بخشهای مختلف پرداخت شده است:
  • مبلغ 213 میلیارد ریال در زیر بخش زراعت و باغبانی
  • مبلغ 100 میلیارد ریال در زیر بخش دام
  • مبلغ 31 میلیارد ریال در زیر بخش طیور
  • مبلغ 67 میلیارد ریال در زیر بخش های شیلات- زنبور عسل- صنایع کشاورزی- منابع طبیعی و خدمات کشاورزی تخصیص داده شده است.
وی سایر فعالیتهای برجسته صندوق را بشرح زیر توضیح داد:
  • مشارکت در طرح دانش بنیان تولید نانو امولسیون ضدعفونی کننده دست و سطوح توسط شرکت تعاونی خوشه چینان مرکزی (این پروژه جهت تولید 10000 لیتر نانو امولسیون ضدعفونی کننده پایه گیاهان دارویی میباشد که از گیاهان دارویی چون رزماری، نعنا، آویشن، اسطخودوس و ... تولید می شود.
  • تامین و توزیع حدودا 3500 تن جو دامی. ذرت. سبوس و سویا جهت تولید کنسانتره دامی (خوراک دام) توسط تشکلهای زیربخش دام
  • تامین و توزیع انواع کود شیمیایی
  • تامین و توزیع انواع کود شیمیایی اوره، فسفاته، سولفاته و ... توسط اتحادیه شرکت های تعاونی تولید استان و اتحادیه های شرکت های تعاونی روستایی استان و شرکت های تحت پوشش
  • خرید و فروش میوه شب عید (سیب و پرتقال) توسط اتحادیه شرکت های تعاونی روستایی استان
  • خرید، بسته بندی و فروش انواع کشمش تیزابی و سایه خشک توسط شرکت تعاونی کشمش سبز اراک
  • خرید و فروش نزدیک به 1500 تن ذرت و سویا و ... (خوراک طیور)
  • صندوق از سال 87 تاکنون عاملیت پرداخت اعتبارات دولتی (آبیاری تحت فشار، قنات ها، خاکورزی حفاظتی، بهینه سازی مصرف سوخت در مرغداری ها و دامداری ها، تجهیز تعاونی های تولید، تجهیز شرکت های خدمات مشاوره ای) را بر عهده داشته است. تاکنون بالغ بر 2639 میلیارد ریال به عاملیت این صندوق در اراضی کشاورزی استان مرکزی سرمایه گذاری شده است، که از این رقم مبلغ 1914 میلیارد ریال کمک بلاعوض دولت و مبلغ 725 میلیارد ریال تامین منابع از طریق بخش خصوصی بوده که به واسطه عاملیت صندوق فراهم شده است.
  • از سال 1392 تاکنون مبلغ 425 میلیارد ریال جهت لایروبی و نوسازی قناتهای استان سرمایه گذاری شده است که از این مبلغ 367 میلیارد ریال سهم کمک بلاعوض دولت و 58 میلیارد ریال از طریق خودیاری بهره برداران تامین سرمایه شده است. در این راستا 311 رشته قنات در تمامی شهرستان ها با 21710 بهره بردار بخش کشاورزی و بیش از 21770 هکتار اراضی تحت آبیاری مورد حمایت قرار گرفته است.
  • تولید بذر گندم دیم
  • خرید بذر لوبیا
در انتها علاوه بر ارائه پیشنهادات، درخواست ها و برنامه های آتی صتدوق استان، مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان مرکزی، آمادگی خود را برای انتقال تجارب صندوق استان بالاخص در تهیه بذر گندم مقاوم به خشکسالی ینام باران به سایر استانها را اعلام کردند. هم چنین هاشم ولی پور، عضو هیئت مدیره شرکت مادر تخصصی و رئیس جلسه از ارائه ایشان تشکر و در خواست کرد که استانها نظرات خود را بصورت مکتوب ارسال نمایند. فایل کامل ارائه محمدرضا خالقی، مدیرعامل صندوق حمایت از بخش کشاورزی استان مرکزی برای استفاده علاقه مندان در لینک زیر موجود می باشد. فایل کامل ارائه محمدرضا خالقی


© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.