چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۳/۲۷ www.sfida.ir

کشت و بسته بندی و استانداردسازی توت فرنگی با حمایت صندوق شهرستان دزفول


مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان دزفول با اشاره به طرح کاشت و فرآوری توت فرنگی پیش رس به روش تونلی در سطح سه هزار متر مربع گفت: این طرح از نیمه دوم خردادماه سال 93 شروع و تا انتهای نیمه دوم خردادماه سال 94 با اعتباری بالغ بر یک میلیارد ریال در حال انجام است.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ سید رحمن پژوهیده، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان دزفول افزود: تولید 15.000 کیلوگرم که میزان 10.500 کیلوگرم محصول درجه یک و میزان 4.500 کیلوگرم درجه دو و سه برای تولید مربا پیش بینی می شود.

وی درباره ضرورت انجام سرمايه‌گذاري در اين زمينه اظهار داشت: یکی از عوامل تاثیرگذار در موفقیت یا عدم موفقیت کشت توت فرنگی جدای از مراحل کاشت داشت و برداشت اصولی و صحیح، فاکتور آب و هوا است. بافت خاک و میزان رطوبت و بارندگی های بهاری بسیار شدید منطقه هر ساله این کشت را دچار فراوانی می کند که در اجرای این طرح ضمن زودرس کردن محصول جهت ورود به موقع به بازار با قیمت مناسب به دلیل متحرک بودن پوشش پلاستیکی مورد استفاده و از طرفی سهل  بودن انجام عملیات پوشاندن و برداشتن پوشش در کمترین زمان ممکن این محصول در برابر بارندگی و تگرگ حفاظت میشود. از طرفی روش موصوف بر خلاف روش گلخانه ایی باعث کم شدن طعم و عطر ویژه توت فرنگی نمی شود که همین موضوع موجب تولید بهترین مربای توت فرنگی با طعم و رنگ و عطر منحصر به فرد توت فرنگی دزفول است.

پژوهیده گفت: این طرح توسط شرکت سبز رویان دژپل عضو صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان دزفول انجام شد و پرداخت تسهیلات براساس روند اجرایی طرح برنامه ریزی شد. چنانچه یک فقره تسهیلات خاص از محل منابع داخلی به مبلغ 500.میلیون ریال با بازپرداخت 3 ماهه با نرخ 15% ، یک فقره تسهیلات ضروری از محل منابع بانک کشاورزی به مبلغ 500. میلیون ریال با بازپرداخت 11 ماهه به نرخ 20% و یک فقره تسهیلات خاص از محل منابع داخلی به مبلغ 500 میلیون ریال با بازپرداخت 2 ماهه با نرخ 20% ، به این سهام دار پرداخت شد.

مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان دزفول گفت: بازرسی در طول فعالیت و تهیه گزارش به صورت کتبی و تهیه عکس و فیلم و ارائه در جلسات هئیت مدیره از روند اجرایی طرح از دیگر فعالیت های صندوق دزفول بوده است.

پژوهیده تصریح کرد: این طرح ضمن اقدام در اخذ استاندارد محصول از جانب اداره استاندارد استان خوزستان در چهار فاز عملیاتی انجام گرفت: فاز اول شامل تحقیقات، انجام کاشت آزمایشی، طراحی و تهیه بسته بندی مورد نیاز، بازاریابی و فروش، تهیه طرح توجیهی براساس داده های به دست آمده به صورت تجربی و واقعی.

 فاز دوم که شامل کاشت، داشت و برداشت در سطح 2 هکتار خالص قابل کشت توت فرنگی به صورت طرح الگوی کشت تونلی جدید امتحان شده ویژه منطقه 

فاز سوم شامل درجه بندی، بسته بندی میوه درجه یک و مارک گذاری، فرآوری و تبدیل بخشی از محصول به صورت مربا توت فرنگی نگهداری و حمل ونقل و بازاریابی و فروش محصولات تولیدی.

فاز چهارم توسعه و ایجاد مجتمع صنایع تبدیلی و فرآوری توت فرنگی به اشکال ممکن و استفاده از ظرفیت آتی رو به رشد کاشت و تولید توت فرنگی در منطقه  بود. 



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.