سیدمحمد میرمحمدی، استاندار یزد در این نشست مشترک گفت: علیرغم اینکه دولت یازدهم در سال گذشته با محدودیت منابع مالی روبرو بوده اما نگاه ویژه ای به بخش کشاورزی داشته و از کشاورزان حمایت جدی کرده است.
استاندار یزد در این دیدار صمیمی به حمایت های دولت تدبیر و امید از بخش کشاورزی اشاره و عنوان کرد: سیاست دولت این است که نسبت به بخش کشاورزی بی تفاوت نباشد و با پرهیز از تصمیمات احساسی، دوراندیشی و درایت، بسترهای مناسب پیشرفت در بخش کشاورزی را فراهم کرده است.
وی افزود: اگر مشکل بازاریابی بخش کشاورزی حل شود و دست دلالان و واسطه ها از این بازار کوتاه شود، شاهد رونق در این بخش خواهیم بود.
میرمحمدی تصریح کرد: در بخش کشاورزی باید خود کشاورزان مشارکت کنند و با ایجاد و فعال کردن صندوق های حمایت از بخش کشاورزی در شهرستان ها شاهد رفع مشکلات این حوزه خواهیم بود.
در ابتدای این دیدار سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی ضمن قدردانی از حمایت ها و توجه ویژه استاندار یزد به بخش کشاورزی در مسئولیت های قبلی وی، صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان یزد را دومین صندوق برتر در سطح کشور عنوان و اظهار امیدواری کرد: این وسعت دید مسئولان ارشد استان یزد به بخش کشاورزی باید الگویی برای سایر استان ها باشد و در آینده ای نزدیک صندوق های حمایت از منابع طبیعی در سطح کشور تشکیل شود.
همچنین سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در جلسه ای مشترک با عباس اقبال بهابادی، فرماندار شهرستان بهاباد، سید جمال سجادی پور، رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد، سید ابوالفضل وکیلی، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد با موضوع تشکیل صندوق شهرستانی بهاباد و صندوق منابع طبیعی استان شرکت کردند.
در ادامه رئیس هیات مدیره و مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی
جلسه ای مشترک با مدیرعاملان شرکت های تعاونی کشاورزی شهرستان تفت، رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد رییس اداراه جهاد کشاورزی تفت، رییس اداره تعاونی روستایی شهرستان تفت و کارشناسان بخش کشاورزی شهرستان تفت؛ با موضوع بررسی تشکیل صندوق شهرستانی تفت و بررسی شرایط تشکل های موجود برگزار کردند.
همچنین با حضور هیات مدیره و مدیرعامل و اعضای هیات مدیره شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با مدیران بخش کشاورزی استان یزد، رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد، رییس منابع طبیعی استان یزد و رییس سازمان تعاون روستایی استان یزد در سازمان جهادکشاورزی یزد برگزار شد.
در این جلسه مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان یزد نیز در این جلسه گزارشی از روند کلی فعالیتهای صندوق، دستیابی به اهداف و ... مطرح کردند و سپس حاضران به بیان دیدگاه ها و سوالات خود پرداختند.
علی محمد مروینام، رئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان یزد گفت: ما پیگیر سرمایه ثبتی شرکت های سهامدار هستیم و در حال حاضر نسبت سرمایه صندوق به سرمایه ثبتی موجود شرکت ها 1.3 است. از طرفی برای ورود صنایع تبدیلی به صندوق سرمایه بیشتری نیاز است.همچنین منابع سازمان تعاون روستایی را می توان به صندوق ها منتقل کرد.
سید جمال سجادی پور، رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد نیز گفت: سطح زیرکشت استان 125هزار هکتار است و سالانه تولید 1.570.000 تن محصولات کشاورزی را داریم.که در این میان نسبت تولید گوشت، شیر و تخم مرغ به جمعیت استان بالاتر است. و بخش کشاورزی استان مصرف کننده یک میلیون تن نهاده در کشور است.
وی افزود: حدود 2/3 درصد تسهیلات کشوری به استان یزد تعلق می گیرد. در بحث دام اگر مشکلات موجود حل نشود و مازاد تولید حل نشود، تولید کاهش خواهد یافت. تخصیص یارانه شیر به صندوق ها برای افزایش سرمایه تشکل های دامداران نیز الزامی به نظر میرسد. همچنین از صندوق توسعه ملی مبلغ یک میلیارد دلار در اختیار صندوق قرار گیرد تا 50 درصد سرمایه گذاری و 50 درصد سرمایه در گردش استفاده شود. همچنین بهتر است تسهیلات پراکنده در بخش کشاورزی در صندوق متمرکز شود.
سید ابوالفضل وکیلی، رییس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری استان یزد، رییس منابع طبیعی استان یزد گفت: در بخش منابع طبیعی 13 تعاونی وجود دارد. دنبال تأمین سهم دولت برای صندوق منابع طبیعی هستیم. همچنین مبلغ اولیه صندوق 1.5 میلیارد تومان است.
علیرضا اشرفی، عضو هیئت مدیره شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: باید بازنگری مجدد از اهداف صندوق ها داشته باشیم.همچنین در مورد تشکیل صندوق های شهرستانی مطالعه جدید انجام شود. درخصوص منابع طبیعی پیشنهاد می شود استان یزد از تجربه سایر استان ها استفاده نماید.
ابوالقاسم شمس، عضو هیئت مدیره شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: سخت کوشی، سلامت، تعاون و روحیه وقفی یزدی ها باید ارج نهاده شود چرا که صندوق استان یزد بهترین عملکرد را داشته است.
وی افزود: افزایش سرمایه از مبلغ 1.3 میلیارد ریال به 46 میلیارد تومان در اثر سخت کوشی یزدی بوده است.صندوق یزد به مراحل توسعه رسیده است، باید برای توسعه برنامه داشته باشیم. در حال حاضر انتظارات باید در حد پتانسیل فعلی صندوق باشد. باید توسعه صندوق با توجه به وضعیت توسعه بخش کشاورزی صورت پذیرد.
شمس تصریح کرد: باید سهم صندوق استان در توسعه بخش کشاورزی معین و مشخص شود و نقش و سهم آن تعریف شود. همچنین درباره تشکیل صندوق های شهرستانی همراهی برای تشکیل به اندازه پیگیری در حوزه شهرستان ها ست. باید به افزایش بهره وری سرمایه فعلی صندوق ها عمل نماییم. آنچه باید تدوین و ارائه شود، شیوه ارائه خدمت و تنوع خدمت است.
عوض علیزاده مقدم، عضو هیئت مدیره شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: دولت می تواند سیاست های اجرایی فروش را به بخش خصوصی منتقل کند. با تشکیل جلسه صندوق با معاونت های سازمان و تشکل های مرتبط سیاست های اجرایی کار را مشخص و براساس سیاست های سازمان جهادکشاورزی، صندوق برنامه های خود را جلو ببرد.
وی افزود: پیشنهاد می شود کارگروه توسعه صندوق با یک برنامه مشخص تشکیل شود و استفاده از مشاورهای خبره در دستورکار خود قرار گیرد و حداقل معادل 20% ارزش تولید کشاورزی باید به عنوان سرمایه صندوق درنظر گرفته شود.
سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: استان یزد به عنوان پایلوت کشاورزی باید الگو بدهد. باید ایده ها از پائین بیاید. حدود 45 سوال بزرگ پیشرو داریم که باید به آن بپردازیم.
وی افزود: در حال حاضر 10% راه طی شده است ولی اتفاقی که افتاده است در سال های اخیر علیرغم اینکه مردم از تشکل ها زده شده اند ولی در خصوص صندوق این امر برعکس است. باید مکانیزیم نحوه استفاده از منابع در اختیار دولت توسط بخش خصوصی تدوین شود. صندوق تفکری برای تشکیل منابع و استفاده بهینه آن در بخش است.
وی تصریح کرد: مدل ارتباط صندوق های استانی با صندوق های ملی تدوین شود. استفاده از امور عام المنفعه در توسعه صندوق ها بررسی شود و در صندوق های جدید به زنجیره های تولید توجه شود.
رضوی اردکانی همچنین بر نظارت بر منابع واگذاری و طراحی بر یک مدل اثربخشی استفاده از تسهیلات تاکید کرده و همچنین استفاده از الگوی صندوق زنبورعسل را مناسب دانستند.
در انتهای جلسه سید عبدالکریم رضوی اردکانی ضمن تشکر و قدردانی از زحمات مروینام، نماینده شرکت مادر تخصصی در صندوق استان یزد در مدت 4 سال گذشته گفتند، باتوجه به اتمام زمان خدمت وی و با مشورت های به عمل آمده سید جمال سجادی پور، رییس سازمان جهادکشاورزی استان یزد را به عنوان نماینده جدید شرکت مادرتخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در این صندوق معرفی می کنم.