چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۴/۰۱/۲۷ www.sfida.ir

فرصت‌های موجود در بخش صندوق منابع طبیعی را بشناسید


نشست مشترک شرکت مادر تخصصی، اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان های اصفهان و فارس و هیئت مدیره شرکت صندوق منابع طبیعی استان اصفهان در صبح روز پنجشنبه 27 فروردین ماه امسال با حضور رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی و مدیران منابع طبیعی اصفهان و فارس در دفتر صندوق منابع طبیعی اصفهان درباره فرصت های موجود در صندوق های حمایت از توسعه منابع طبیعی برگزار شد.

 به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی، نشست مشترک سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، مدیران اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان های اصفهان و فارس و اعضای هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان در صبح روز پنجشنبه 27 فروردین ماه امسال با حضور اعضای هیات مدیره و مدیران شرکت مادر تخصصی و مدیران منابع طبیعی اصفهان و فارس در صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان برگزار شد.

سید عبدالکریم رضوی اردکانی، در این جلسه گفت: ظرفیت صندوق ها بالاست که تاکنون به طور کامل از آن استفاده نشده است. هر فعالیتی در بخش منابع طبیعی در صندوق می تواند انجام شود، فقط باید عملیات آن تعریف شود.

وی افزود: برنامه ششم توسعه در حال تدوین است؛ لازم است درخواست های مربوطه به صورت مکتوب ارائه شود تا در برنامه دیده شود. صندوق‌ها برای توسعه و عملکرد بهتر و بیشتر باید به اعضاء و تشکل‌ها و بهره برداران مربوطه تکیه کنند. فرصت‌هایی در بخش منابع طبیعی وجود دارد که در بخش کشاورزی نیست؛ پس سعی کنید فرصت ها را بشناسید. همچنین با توجه به آمادگی بالای مجلس شورای اسلامی درباره صندوق‌ها درخواست ها را مطرح کنید.

رضوی اردکانی تصریح کرد: با توجه به ماده 12 قانون تشکیل جهاد کشاورزی، فروش اموال دولتی موارد زیادی وجود دارد. در زنجیره های تولید  نیز حلقه های این زنجیره ها از هم جدا هستند؛ لذا بهره وری اتفاق نمی افتد؛ این حلقه ها در سایه تفاهمات سهام داران صندوق باید به هم وصل شده و مدیریت شوند. درباره گیاهان دارویی باید حلقه های اصلی را شناخت؛ شاید کارخانه های فرآوری باشند. صندوق ها می توانند زیرساخت سامان دهی گیاهان دارویی را با  همکاری بهره برداران و کارخانجات فرآوری و بسته بندی نیز فراهم کنند.

رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اگر تعاونی ها بخواهند در بخش منابع طبیعی راه اندازی کارخانه داشته باشند، شرکت مادر تخصصی آمادگی همکاری دارد . چرا که پایداری صندوق در پایداری مردم است نه دولت ها. مردم باید توانمند شوند، زیرا دولت هر روز تغییر می کند، ولی مردم ثابت هستند. ارتباط با سازمان مدیریت می تواند بسیار اثر گذار باشد. همچنین توجه به فرصت های قانونی در قانون بودجه سال 95 بسیار با اهمیت و اثرگذار خواهد بود.

در ادامه سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، گزارشی از ابتدای تاسیس شرکت مادر تخصصی و صندوق های غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی و در پی آن تاسیس نخستین صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان با سرمایه 1.8 میلیارد ریال و با تعداد 43 تشکل تشکیل شد را ارائه کرد و گفت: این گونه خدمت ها صدقه جاریه هستند و از علل ترویج صندوق ها عملکرد خوب آنها در طی سال های گذشته تاکنون است.  

مهرزاد بوستانی، مدیرکل اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس، ضمن تشکر و قدردانی از حاضران جلسه هدف از برگزاری و حضور در این جلسه را استفاده از تجربیات صندوق منابع طبیعی اصفهان اعلام کرد.

محمدحسین شاملی؛ مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان در ابتدا ضمن خیر مقدم و قدردانی از حاضران در جلسه، خلاصه ایی از سیمای منابع طبیعی استان اصفهان را ارائه کرد و مشارکت مردمی را مهمترین علل تشکیل و پایداری صندوق های منابع طبیعی دانست.

وی پیشنهاداتی را برای رسیدن به عملکرد خوب صندوق ها اعلام کرد و افزود: اعتماد سازی مردم و بهره برداران نسبت به صندوق ها، افزایش سرمایه به طور مستمر، استفاده بهینه از اعتبارات، فعالیت روی زنجیره تولید و گردش اعتبارات از مهم ترین فعالیت هایی است که صندوق ها می توانند انجام دهند.

شاملی همچنین به روند تشکیل صندوق منابع طبیعی در استان اصفهان پرداخت و گفت: سرمایه در صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان هم اکنون به 2.3 میلیارد ریال و تعداد 45 تشکل رسیده و با پرداخت 60 میلیارد ریال تسهیلات به تعاونی های سهامدار 7300 تن نهاده و 6176 کیلوگرم محصولات فرعی خریداری کرده است و توانسته  51000 نفر روز اشتغال زایی ایجاد کند.

فیض الله رهنما، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان به نقاط موفقیت از زمان تشکیل صندوق تاکنون اشاره کرد و مهمترین آنها را همکاری اداره کل و ادارات شهرستانی و اعتماد متقابل صندوق و بهره برداران دانست و بیان کرد: برای ادامه کار و دستیابی به عملکرد بهتر صندوق منابع طبیعی باید طرح تاسیس با توجه به ارزش واقعی منابع طبیعی بازنگری شود و همچنین کارگروه استان در سازمان جنگل ها تشکیل شده تا همه بخش های سازمان درگیر شوند و در ادامه گزارشی کامل درباره تسهیلات و نحوه مصرف آن توسط تعاونی ها را ارائه کرد.

عبدالرضا مهاجری، معاون فنی اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان گزارشی از فعالیت ها و اقدامات انجام شده این معاونت درباره نحوه تعامل و همکاری با شرکت های تعاونی ارائه کرد و گفت: از مهمترین آنها اختصاص سهمیه نهاده به سهامداران عضو صندوق و واگذاری 26 مورد از طرحهای تصدی گری را به شرکت های تعاونی است.

محمدعلی کاظمی، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی اداره کل استان اصفهان ضمن تشکر و قدردانی درباره سرمایه دولتی صندوق ها و فروش اموال مازاد اداره کل گزارشی را ارائه کرد و افزود: فروش اموال اداره کل و تامین بخش سرمایه دولتی در ابتدای تاسیس صندوق  پیگیری و فروش ساختمان نجف آباد به منظور افزایش سرمایه صندوق مورد توجه قرار گرفت.

در ادامه شاکرم فرهمندیان، نایب رئیس هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان زیرساخت‌های فکری را مهم‌ترین عوامل و تعاونی‌ها را سنگ‌های زیربنای صندوق‌ها دانست و گفت: با توجه به اینکه بهترین گوشت ارگانیک توسط بهره برداران تولید می شود، باید نسبت به تامین علوفه مورد نیاز دام آنها برای افزایش وزن و خرید تضمینی گوشت اقدام شود . همچنین وجود واسطه و دلالان از مهم‌ترین معایب شغل بهره برداران است که تا حد امکان باید تلاش شود تا زنجیره تولید تا مصرف توسط خود بهره برداران مدیریت شود .از طرفی پرداخت کمک های بلاعوض به تعاونی های منابع طبیعی می تواند راهگشا باشد.

از طرفی محمود معین الدین، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس درباره سوابق فعالیت های انجام شده در استان فارس برای تشکیل صندوق گزارش ارائه کرد و گفت:  در این خصوص مشارکت های مردمی مهم‌ترین راه پیشرفت کار است.

گفتنی است، جلسه  مشترک با حضور سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیئت مدیره و مدیر عامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، مهرزاد بوستانی، مدیرکل اداره‌کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان فارس، حمیدرضا محسنی، مدیرکل اسبق این اداره‌کل، محمود معین الدین، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، سید علی سعادتی؛ رئیس اداره آموزش و ترویج، غلامحسین کرمی، کارشناس اداره آموزش و ترویج اداره کل استان فارس، محمدحسین شاملی؛ مدیرکل اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان اصفهان، محمدعلی کاظمی، معاون برنامه ریزی و پشتیبانی، عبدالرضا مهاجری؛ معاون فنی، محسن بارباز، رئیس اداره آموزش و ترویج  اداره کل منابع طبیعی اصفهان، غلامرضا مهدوی، مهدی طاهری، شاکرم فرهمندیان اعضای هیات مدیره و مجتبی صالحی، بازرس هیئت مدیره صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان و همچنین شادی طیفوری، و لیلا فارسیمدان از سهامداران موفق صندوق، و فیض الله رهنما، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه منابع طبیعی استان اصفهان برگزار شد.



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.