به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، مجمع عمومی موسس صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان شیروان با حضور سعید خوش قامت باجگيران، مدیر جهاد کشاورزی شهرستان شیروان، عوض علیزاده مقدم، قائم مقام، علیرضا اشرفی، عضو هیات مدیره، داریوش اعرابی، مدیر امور مجامع و نمایندگان شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی، کشاورزان، بهره برداران و ... در روز چهارشنبه 26 شهریورماه در سالن جلسات اداره جهاد کشاورزی شهرستان شیروان برپا شد.
صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان شیروان با سرمایه ای معادل 17 میلیارد و 170 میلیون و 190 هزار ریال و حضور کثیری از کشاورزان این شهرستان فعالیت خود را در این شهرستان آغاز کرد.
عوض علیزاده مقدم، قائم مقام شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی در مجمع عمومی این صندوق گفت: ما هم اکنون در کشور 31 صندوق استانی، 37 شهرستانی،10 زنان، 6تخصصی محصولی و یک صندوق ملی داریم.
وی تصریح کرد: این صندوقها با اعتباری بالغ بر 772 میلیارد تومان ایجاد شده اند که بیش از 19 هزار بهره بردار و 6 هزار و پانصد تشکل کشاورزی و عضو را پوشش داده اند.
قائم مقام شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی گفت: 54 درصد سهام این صندوق ها متعلق به تشکلها و اعضا در قالب بخش غیردولتی و 46 درصد آن متعلق به شرکت مادر تخصصی به عنوان به بخش دولتی اختصاص یافته است.
به گفته قائم مقام شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی این صندوقها در سطح ملی، استانی، شهرستان تشکیل شدهاند.افزون بر این تشکلهای صندوق حمایت بخش کشاورزی در حوزه زنان هم فعال است.
قائم مقام شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری کشاورزی گفت: تاکنون 36 صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی در شهرستان ها تشکیل شده است.
علیزاده مقدم روز چهارشنبه در نخستین مجمع صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی شهرستان شیروان اظهار کرد: این صندوق ها در استان های سمنان، خراسان جنوبی و تهران شکل گرفته است.
وی گفت: فعالیت این صندوق ها با کارمزد چهار درصد و به دور از نظام بانک مرکزی در چارچوب قانون خاص با اراده مردم انجام می شود تا در حوزه شهری بتوان با استفاده از ظرفیت کشاورزان مدیریت جهاد کشاورزی غیردولتی را سامان داد.
قائم مقام شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی با بیان اینکه هم اکنون کشاورزی ما وضعیت معیشتی را به سر می برد، افزود: باید کاری کرد که زیرساخت های آن متحول شود که این کار جز با سرمایه گذاری و تامین منابع مالی امکان پذیر نیست.
علیزاده مقدم گفت: بخش کشاورزی 15 درصد در تولید ناخالص ایفای نقش می کند که مجموع سرمایه گذاری آن بیش از پنج درصد نیست.
ابوالفضل یاوری، مدیرکل جهاد کشاورزی استان خراسان شمالی نیز گفت: در سفر سال 91 مقام معظم رهبری به استان 60 میلیارد ریال اعتبارات سفر رهبری برای توسعه سرمایه صندوق حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان خراسان شمالی مصوب شد.
وی با اشاره به افزایش سرمایه گذاری این صندوق ها اظهار کرد: هم اکنون سرمایه آن 250 میلیارد ریال است.
یاوری این نوع صندوق ها را یکی از بهترین روش در بحث تامین منابع مالی عنوان کرد و گفت: سرمایه این صندوق ها کمک کار کشاورزان بوده که بستر و پایه آن نیز اعتماد است.
امام جمعه شیروان با بیان اینکه کشاورزان بزرگترین خدمت به کشور را می کنند، گفت: با توجه به خشکسالی و کم آبی سال جاری با مدیریت جهادی باید کشاورزی را رونق داد و به سوی مکانیزه پیش رفت.
حجت الاسلام حسین کوثری اظهار کرد: امروز دفاع و جهاد شما در میدان کشاورزی است که ما را بی نیاز از دشمن می کند.
سعید خوش قامت، مدیر جهاد کشاورزی شیروان گفت: سرمایه اولیه مصوب صندوق این شهرستان 25 میلیارد ریال بود که با سهام 49 درصد دولتی و 51 درصد غیردولتی کار خود را شروع کرد.
وی اظهار کرد: هم اکنون 914 بهره بردار از تمام روستاهای شهرستان مبالغی واریز کردند که در مجموع هشت میلیارد و 750 میلیون ریال جمع آوری شده است.