مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش كشاورزي استان قم از پرداخت حدود 200 میلیارد ریال تسهیلات در قالب 300 فقره پروژه برای تامین نهاده کشاورزی در سال مالی 92-91 خبر داد.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل شرکت مادر تخصصی، سعید آشکار، مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش كشاورزي استان قم درباره اقدامات و فعالیت های اثر بخش این صندوق گفت: عمده فعالیت صندوق در ارائه تسهیلات سرمایه درگردش به سهامداران بوده، به طوری که صندوق تنها در سال مالی 92-91 حدود 200 میلیارد ریال در قالب 300 فقره تسهیلات برای تامین نهاده کشاورزی پرداخت کرده است.
وی افزود: به منظور تهیه کنسانتره برای دامداران قم و حومه شرکت تعاونی گاوداران با سرمایه در گردشی که صندوق در اختیارش قرار داد به مبلغ 200 میلیون تومان در راستای تولید کنسانتره ارزان برای دامداران قم و حومه اقدام کرد.
آشکار تصریح کرد: صندوق استان قم همچنین از محل اعتبارات آبیاری تحت فشار و لوله گذاری مبلغ 109 میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض پرداخت کرده که منجر به اجرای سیستم های آبیاری قطره ای، بارانی در سطح 2322 هکتار زمین زراعی شده است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش كشاورزي استان قم گفت: در زمینه کمک های فنی و اعتباری زراعت و باغبانی نیز این صندوق مبلغ 10406 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض برای خرید انواع ادوات کشاورزی و باغبانی پرداخت کرده و در زمینه کمک های فنی و اعتباری دام و طیور نیز مبلغ 24140 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض برای خرید تجهیزات دامداری و مرغداری اعطا کرده است.
آشکار اظهار داشت: از محل سفر مقام معظم رهبری به استان قم نیز مقرر شد، کشتارگاهی با مشارکت بخش خصوصی و دولتی احداث شود و صندوق عهدهدار پرداخت سهم دولت به مبلغ 2000میلیون ریال شد. البته این کشتارگاه مدرنترین و مجهزترین کشتارگاه صنعتی در استان است.
به گفته وی، در زمینه کمک های فنی و اعتباری شیلات نیز مبلغ 9320میلیون ریال تسهیلات بلاعوض برای احداث پرورش ماهی، برای تجهیز شرکت های مکانیزاسیون مبلغ 5000 میلیون ریال تسهیلات بلاعوض برای خرید ماشین آلات کشاورزی و باغبانی به تشکل های مکانیزاسیون و برای تجهیز و تکمیل شرکت های تعاونی تولید ملی مبلغ 300 میلیون ریال یارانه کارمزد و همچنین 2200 میلیون ریال تسهیلات با کارمزد 2 درصد جهت تجهیز و تکمیل شرکت های تعاونی تولید پرداخت شده است.
مدیرعامل صندوق حمایت از توسعه بخش كشاورزي استان قم گفت: در زمینه هدفمند کردن یارانه ها هم مبلغ 1235 میلیون ریال برای گاو شیری، مبلغ 5300 میلیون ریال برای مرغداری و 1057 میلیون ریال برای طرح جامع کشاورزی حفاظتی تسهیلات بلاعوض پرداخت شده و برای احداث مجتمع های گلخانه ای نیز مبلغ 4000میلیون ریال تسهیلات بلاعوض اعطا شده است.
آشکار تصریح کرد: تزریق به موقع اعتبار توسط صندوق برای جلوگیری از افزایش قیمت کود شیمیایی سبب شد تا با توجه به آزادشدن قیمت کودهای شیمیایی برای سال زراعی جاری نیاز به نقدینگی برای تامین و خرید کودهای موردنیاز بیش از سالهای شود، بنابراین در چنین شرایطی حضور دلالان در استان کمرنگتر شد و از طریق اعطای تسهیلات به اتحادیه تعاونی روستایی استان و زیرمجموعه هایش باعث خرید یک جای سهمیه کود استان از یکسو و تثبیت قیمت از سوی دیگر شد.
وی گفت: سرمایه صندوق استان قم در بدو تأسیس مبلغ12،052،740،000 ریال بود که طی چند مرحله به مبلغ 000/500/312/95ریال افزایش یافته و همچنین در سفر اخیر مقام عظمای ولایت به استان قم و در راستای توسعه بخش کشاورزی اعتباری معادل 60 میلیارد ریال به عنوان کمک به منظور افزایش سرمایه صندوق قم اختصاص یافت، از این مبلغ 30 میلیارد ریال درسال 1391 و مابقی درسال 1392 تحقق می یابد. همچنین در رابطه با افزایش سرمایه صندوق که از طریق بخش غیردولتی تامین می شود، برنامه های اطلاع رسانی و توجیهی طبق طرح تاسیس در نظر گرفته شده است .