چاپ مطلب
تاریخ انتشار : ۱۳۹۸/۰۷/۲۳ www.sfida.ir

برگزاری همایش ملی صندوق های خرد محلی با حضور معاون رئیس جمهور


همایش ملی صندوق های خرد محلی همزمان با روز جهانی زن روستایی با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده روز سه شنبه 23 مهرماه 1398 در سالن تلاش برگزار شد.

به گزارش روابط عمومی و اموربین الملل شرکت مادر تخصصی؛ همایش ملی صندوق های خرد محلی(گردهمائی زنان روستایی و عشایری) همزمان با روز جهانی زن روستایی با حضور معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده روز سه شنبه 23 مهرماه 1398 در سالن تلاش برگزار شد.

همایش ملی صندوق های خرد محلی همزمان با روز جهانی زن روستایی با حضور معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده، علی ربیعیف سخنگوی دولت و رئیس هئیت مدیره صندوق کارآفرینی امید، معاونان وزیر جهاد کشاورزی، نمایندگان مجلس شورای اسلامی و مسولین ملی روز سه شنبه 23 مهرماه 1398 در سالن تلاش برگزار شد.

در این همایش عصمت میر، مدیرعامل صندوق خرد زنان شهرک میر شهرستان زابل از سهام داران صندوق حمایت از توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری شهرستان زابل به نمایندگی از صندوق های خرد کشور گزارشی از صندوق ارائه کردو به عنوان مدیرعامل نمونه ملی انتخاب شد.

ضرورت حمایت و توانمندسازی زنان روستایی و عشایری

 

فروغ سادات بنی هاشم مدیرکل دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری وزارت جهاد کشاورزی بر ضرورت حمایت و توانمندسازی زنان روستایی و عشایری تاکید کرد و اظهار کرد: پیام اصلی روز جهانی زن روستایی، حمایت و پشتیبانی از زنان روستایی و عشایری برای توانمندسازی این افراد است بنابراین مخاطب اصلی سازمان جهانی دولت ها هستند.

مدیرکل دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری در رابطه با شبکه سازی صندوق ها بیان کرد: یکی از پروژه های ما شبکه سازی صندوق های خرد محلی است که با همکاری شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی اتفاق افتاده است و برای نخستین بار زنان روستایی و عشایری که هیچ کد اختصاصی نداشتند به عنوان سهامدار منصوب شدند.

وی تصریح کرد: اعطای تسهیلات توسط بانک ها به صندوق های اعتبارات خرد زنان روستایی منع قانونی ندارد.

بنی هاشمی افزود: دولت‌ها در برنامه‌ریزی‌ها و سیاست‌گذاری‌ها باید جایگاه زنان روستایی را در نظر داشته باشند و باید دسترسی زنان روستایی و عشایری به تمام خدمات بهداشتی و بازار فروش محصولات آنها افزایش پیدا کند.

بنی هاشم اذعان کرد: امروز نوبت برنامه ریزان و سیاستگذاران است که به نحوی برنامه ریزی کنند که راه رسیدن زنان روستایی به منابع و خدمات تسهیل شود.

مدیرکل دفتر توسعه فعالیت های کشاورزی زنان روستایی و عشایری تصریح کرد: این کار با هم افزایی جدی مسئولان برآورده خواهد شد؛ همه دستگاه‌های مختلف در مجلس و دولت بر مبنای وظیفه‌ای که در این زمینه دارند می توانند به بازنگری سیاست ها کمک کنند که در این زمینه دستاوردهای ارزشمندی هم داشته ایم.

 

بنی هاشم با اشاره به تفاهم نامه ترویج تولید محصولات استاندارد و گواهی شده خاطرنشان کرد: یکی از تفاهم نامه های معاونت امور زنان و خانواده ریاست جمهوری با وزارت جهاد کشاورزی در زمینه ترویج تولید محصولات استاندارد و گواهی شده است، ارزیابی ما این است که این پروژه فرهنگ تولید و مصرف محصولات گواهی شده را وارد خانه ها خواهد کرد.

وی افزود: زنان روستایی و عشایری تنها مصرف کننده نیستند و در تولید سهم دارند و استقبال زنان روستایی از این پروژه آن را تبدیل به یک جریان ادامه دار کرده است.

بنی هاشم در رابطه با صندوق‌های خرد محلی گفت: موضوع صندوق های خرد محلی بیش از دو دهه است که آغاز شده و بسیاری از دستگاه‌ها در این زمینه فعال هستند البته بیش از ۳ سال است که کار به صورت جدی در حال انجام است و نتایج ارزشمندی داشته است.

 

ایجاد ۱۹۰ هزار شغل روستایی در سال جاری

سخنگوی دولت گفت: امسال ۱۹۰ هزار شغل روستایی ایجاد شده که ۴۰ درصد از آن سهم بانوان بوده است.

علی ربیعی، سخنگوی دولت و رئیس هئیت مدیره صندوق کارآفرینی امید در همایش ملی صندوق های خرد محلی اظهار کرد: ما نیازمند گفتگوی بیشتر در رابطه با فقر هستیم، فقرا هم در زمان رشد اقتصادی و هم تحریم زحمت بیشتری را متحمل می شوند و زندگی دشواری را تحمل خواهند کرد؛ بنابراین سیاستگذاری فقرزدایی سیاستگذاری مرحله ای نیست و نیاز به برنامه مداوم دارد.

وی افزود: مسئله فقرزدایی جهانی و درازمدت است و سیاستگذاری معطوف به فقرزدایی باید مداوم باشد که ما در این دولت آن را دنبال کرده‌ایم و در زمینه زیرساخت های روستایی می توانیم اعلام کنیم که تا پایان دولت بیش از ۹۰ درصد روستاها دارای راه های باز خواهند شد.

وی تاکید کرد: برق رسانی روستاهای بالای ۱۰ خانوار هم تا پایان سال انجام می شود، همچنین در زمینه آب آشامیدنی نیاز به تلاش بیشتری داریم و توسعه جاده های ریلی و زمینی از اقداماتی بوده که دولت در رابطه با فقرزدایی آن را دنبال کرده است.

ربیعی افزود: توسعه آی سی تی و فرآیندهای تکنولوژی ارتباطی در روستاها قابل توجه بوده است.

سخنگوی دولت با اشاره به هدفمند بودن فقرزدایی در دولت تدبیر و امید تصریح کرد: سیاست فقرزدایی توانمندساز را اتخاذ کردیم که هدفمند بوده است؛ رئیس جمهور در تمام جلسات شورای اقتصاد و جلسات سه قوه بحث زیرساخت روستایی را مطرح کرده و اهمیت آن را بسیار بالا می‌داند.

ربیعی ادامه داد: در زمینه فقر سلامت، ارزش دفترچه بیمه روستاییان را ۴ برابر افزایش دادیم و در زمینه فقر آموزش در روستاها، مبارزه با بازماندگی از تحصیل را داشتیم همچنین امسال دیگر مدارسی با سازه های پایین و بخاری نفتی نخواهیم داشت.

ربیعی در رابطه با صندوق‌های خرد محلی گفت: امروز ۱۸۰۰ صندوق خرد محلی با کمک وزارت جهاد کشاورزی راه اندازی شده که ۱۸ صندوق شهرستانی و یک صندوق استانی را شامل می شود که این صندوق استانی در استان کردستان است.

وی افزود: ۶۰ میلیارد تومان تسهیلات برای این صندوق ها در نظر گرفته شده که ۲۰ میلیارد تومان آن توسط آورده های شخصی اعضا تامین شده است.

وی ادامه داد: امروز بیش از ۱۰ هزار صندوق اعتباری توسعه خودیار داریم.

ربیعی در رابطه با سهم اشتغال زنان روستایی گفت: از سال های گذشته سهم اشتغال روستاییان سه دهم درصد بوده که امسال به ۲۵ درصد رسیده است و ۱۹۰ هزار شغل روستایی ایجاد شده که ۴۰ درصد از آن سهم بانوان بوده است.

وی افزود: سرمایه اجتماعی زنان روستایی افزایش پیدا کرده است، سهم زنان در اشتغال کل و روستایی قابل توجه است و نیازمند آموزش هستیم.

گفتنی است؛ در پایان این مراسم تفاهم‌نامه ایجاد صندوق خُرد محلی مابین صندوق کارآفرینی امید و سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی امضا شد که طبق این تفاهم‌نامه هزار صندوق خُرد محلی دیگر به میزان فعلی افزوده خواهد شد.



© کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به " شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزی" میباشد.