رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی گفت: صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزي نهادهای توسعهای بهرهور هستند که در راستای تحقق توسعه کشاورزی دانشبنیان و کارآفرین و اجرای زنجیرههای تولید، پیشرو هستند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مادر تخصصی؛ سید عبدالکریم رضوی اردکانی، رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایهگذاری در بخش کشاورزی در نشست خبری به مناسبت هفته دولت در روز دوشنبه چهارم شهریورماه 1398 در سالن جلسات شرکت مادر تخصصی گفت: صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزي یکنهاد توسعهای بهرهور هستند که در راستای تحقق توسعه کشاورزی دانشبنیان و کارآفرین، بهبود رقابتپذیری و افزایش ارزشافزوده بخش، ارتقاء مستمر نرخ رشد و کیفیت سرمایهگذاری و تحقق مدیریت بهینه تأمین، تجهیز و تخصیص منابع مالی و اعتباری داخلی و خارجی با تمرکز بر مزیتهای نسبی و رقابتی مناطق و اتخاذ بهترین شیوه مشارکت تولیدکنندگان، بهرهبرداران و تشکلهای تولیدکنندگان و بهرهبرداران بخش، بهطور مستمر و فعال برای اجرای برنامهها و سیاستهای کلان سرمایهگذاری در سطح ملی، استانی، شهرستانی، تخصصی و محصولی و در چارچوب نظام شبکهای صندوقها فعالیت میکنند.
وی در این نشست گزارشی از عملکرد شرکت مادر تخصصی و صندوقهای غیردولتی حمایت از توسعه بخش کشاورزی درباره روند تشکیل، افزایش سرمایه، عاملیت اعتبارات دولتی و عملکرد تسهیلاتی صندوقها ارائه کرد و گفت: از ابتدای تشکیل صندوقها تا پایان سال 1396، تعداد 110 صندوق تشکیل شد و در سال 1397 با شکلگیری 20 صندوق غیردولتی به 130 صندوق ارتقا یافت و تا پایان مردادماه امسال تعداد صندوقها به 141 صندوق در سطوح استانی، تخصصی-ملی، منابع طبیعی، زنان و شهرستان افزایشیافته که از این تعداد در حال حاضر 32 صندوق استانی، 9 صندوق منابع طبیعی، 10 تخصصی و ملی، 71 صندوق شهرستانی و 19 صندوق زنان هستند.
رضوی اردکانی تصریح کرد: 141 صندوق غیردولتی با سرمایه اولیه 1607 میلیارد ریال تشکیل شدند و سرمایه خود را هماکنون به 17 هزار و 392 میلیارد ریال افزایش دادند و تعداد تشکلهای سهامدار این صندوقها 7 هزار و 737 تشکل و تعداد افراد حقیقی 112 هزار تن هستند.
این مقام مسئول درباره اطلاعات مربوط به صادرات نیز گفت: از نیمه دوم شهریورماه 1396 تا شهریورماه 1397، تعداد 47 صندوق استانی و شهرستانی 66 هزار و 892 تن انواع محصولات کشاورزی را به ارزش یک هزار و 847 میلیارد و 489 میلیون ریال صادر کردند که صندوقها حدود 36 درصد ارزش این محصولات را تسهیلات به صادرکننده پرداخت کردند.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی درباره عملکرد تبصره 3 بند (ب) ماده 31 قانون احکام دائمی توسعه کشور گفت: در سال 1397 مبلغ 1000 میلیارد ریال و در پنجماهه اول امسال 549 میلیارد ریال از این محل به صندوقها اختصاصیافته و بر اساس قانون بودجه سال 98 هم مبلغ 2563 میلیارد ریال بهعنوان افزایش سرمایه صندوقها لحاظ شود.
وی افزود: تسهيلات پرداختي صندوقهاي غيردولتي به جامعه سهامداران از محل منابع مختلف تا پايان سال 97 معادل 105 هزار و 644 میلیارد ریال و درمجموع 108 هزار و 70 میلیارد ریال میباشد.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه عاملیت اعتبارات دولتی توسط صندوقها برای نخستین بار با فعالیت آبیاری در سال 1387 آغاز شد، گفت: در طول این سالها صندوقها علاوه بر عاملیت آبیاری، فعالیتهای دیگر را در سطح کشور عهدهدار شدند تا جایی که ظرفیت اجرایی صندوقها درباره اجرای عاملیت جایگاه ویژهای پیداکرده است. بهنحویکه در طول سنوات گذشته در پروژه محوری سامانه نوین آبیاری تا پایان سال 97 مجموعاً 13 هزار و 463 میلیارد ریال و درمجموع تاکنون 39 هزار و 672 میلیارد ریال برای 737 هزار و 615 هکتار اراضی کشاورزی و باغات از طریق صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی به سامانه نوین آبیاری اختصاص پیداکرده است. همچنین بر اساس قانون بودجه سال 98 قرار است مبلغی بالغبر 20 هزار میلیارد ریال بهعنوان عاملیت در اختیار صندوقهای حمایت از توسعه بخش کشاورزی جهت توزیع بین متقاضیان بخش قرار گیرد.
رئیس هیات مدیره و مدیرعامل شرکت مادر تخصصی درباره مجامع برگزارشده گفت: درمجموع 439 مجمع شامل 19 مجمع مؤسس، 171 مجمع عادی، 205 مجمع فوقالعاده، 44 مجمع عادی بهطور فوقالعاده در سال 97 برگزارشده است و تا پایان مردادماه امسال 12 صندوق جدید در حوزههای شهرستانی و منابع طبیعی تشکیلشده و 60 مجمع عادی، 15 مجمع فوقالعاده، 5 مجمع عادی بهطور فوقالعاده برپاشده است.
وی درباره دورههای آموزشی برگزارشده اعلام کرد: 597 نفر روز آموزش برای نمایندگان شرکت مادر تخصصی و مدیران عامل صندوقهای ملی و استانی، زنان روستایی، شهرستانی و 880 نفر روز آموزش برای کارکنان شرکت مادر تخصصی، دوره آموزشی در سال 97 برپاشده است.
رضوی اردکانی درباره اهداف بلندمدت صندوقهاي غيردولتي حمايت از توسعه بخش کشاورزي اظهار داشت: تحقق مديريت بهينه تأمين، تجهيز و تجميع منابع مالي، تحقق مديريت بهينه تخصيص منابع مالي، افزايش بهرهوري، تقويت حجم و کيفيت سرمايهگذاري، پوشش جامعه هدف و توسعه و گسترش خدمات و نهادهاي مکمل بهعنوان اهداف صندوقهای یادشده در مقطع زمانی بلندمدت میباشد.