مدیر ملی رسته زنبورداری طرح تکاپو گفت: سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو) و صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری با همکاری های مشترک موجب پیشرفت خوب این صندوق شده اند.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل شرکت مادر تخصصی؛ فرزانه نادری،مدیر ملی رسته زنبورداری طرح توسعه کسب و کار و اشتغال پایدار (تکاپو)و نماینده سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)در جلسه معرفی فعالیت های مشترک این سازمان و صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداریکه روز سه شنبه 25 تیرماه 98 با حضور مدیران عامل صندوق های تخصصی در سالن جلسات شرکت مادر تخصصی صندوق حمایت از توسعه سرمایه گذاری در بخش کشاورزیبرگزار شد، گفت: بر اساس تفاهمنامه چندجانبهای که در راستای عملیاتی شدن طرح تکاپو در سال 1395 فی مابین ذینفعان اصلی حوزه زنبورداری از جمله صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری کشور به امضا رسید، فعالیت های مشترکی در طول این مدت انجام شده است.
وی افزود: سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)The United Nations Industrial Development Organization (UNIDO)رسته زنبورداری را به عنوان یکی از بخشهایی که در ایران قابلیت توسعه دارد، جزو رستههای اولویتدار ملی انتخاب کرده است.
نادری تاکید کرد: یکی از بزرگترین چالشهای تولید در عرصه زنبورداری، بحث کیفیت محصولات است بنابراین تمرکز بیشتر طرح تکاپو در رسته زنبورداری، ارتقای کیفیت و استانداردهای عسل و محصولات جانبی است که این صنعت به بازار عرضه میکند.
وی گفت: در راستای طرح توسعه کسبوکار و اشتغال پایدار در رسته زنبورداری با همکاری صندوق حمایت از توسعه صنعت زنبورداری نه تنها دورههای آموزشی مختلف در استانهای کشور (در قالب دو کریدور اصلی) در ارتقای سطح علمی زنبورداران برگزار میشود، بلکه برای حضور ایران در کنگره بینالمللی آپیموندیای ترکیه، مقدمات فراهم میشود.
مدیر ملی رسته زنبورداری عنوان کرد: رویکرد دیگری که در طرح تکاپو میتوان به آن اشاره کرد، تمرکز بر روی تولید و صادرات محصولات جانبی زنبورداری به غیر از عسل مانند ژل رویال، گرده گل و غیره است به همین دلیل طرح مذکور بر استفاده زنبورداران از جدیدترین تکنولوژیها و تجهیزات مدرن این صنعت متمرکز شده و فعالان را در این راستا تا جایی تشویق میکند که امکان صادرات در حجم بالا در محصولات مختلف فراهم شود. البته اکنون عسل به مقداری اندک توسط برخی تجار ایرانی صادر میشود، اما به دلایل گوناگون مانند قیمت تمام شده بالا و کیفیت پایین، توانایی رقابت از ایران سلب شده است.
در پایان مقرر شد؛ مدیران صندوق های تخصصی در حوزه عشایری، چای، کشمش و همچنین صندوق های حمایت از توسعه بخش کشاورزی استان کردستان و خراسان جنوبی برای توسعه همکاری با سازمان توسعه صنعتی ملل متحد (یونیدو)پیشنهادهای مورد نظر خود را جمع بندی و ارائه کنند.